İLÇE BAŞKANLARI DOSTLUĞU...!

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı ilçe merkezinde Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Celal Babayiğit yönetimin ağırladı. Dostluk mesajlarının verildiği ziyarette iki ilçe başkanında laiklik vurgusu dikkatlerden kaçmadı.

Ne olursa olsun kardeşliğimizi korumalıyız

Önümüzdeki hafta Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın vereceği iftar için CHP İlçe Başkanı Dursun Tazegül’e davetiye bırakan Ak Parti İlçe Başkanı Babayiğit ”Göreve geldiğimizde Dursun bey bizleri arayıp bizzat tebrik etmişti. Bizlerde kendisinin bu örnek davranışlarına bir karşılık vermek istedik. Siyasi partiler arasında her ne kadar ayrım olsa da bizler Büyükçekmece ölçeğinde her zaman kardeşlik ve dayanışma bağlarımızı korumalıyız. Ak Parti olarak bizler her zaman CHP’nin bu ülke için önemine inanıyoruz. Son zamanlarda yaklaşım ve üslup olarak CHP’deki değişimden kendi adıma mutlu oluyorum. Laiklik noktasına saplanmış geleceği planlamayan bir CHP inanın bana bu ülke için bir şey üretemezdi. Şu anda yaşanan gelişmeleri takip ediyorum ve konulara yaklaşımı olarak çoğu noktada olumlu adımlar attıklarını görüyorum. Yeni kurultaydan sonra daha yeni yüzler ve anlayışla bu ülkeye daha çok katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Genel siyasetin dışında yerel olarak bizim amacımız Büyükçekmece halkına kısır tartışmalardan uzak bir gelecek hazırlamaktır. Tutumumuz halkın yanı, gündemimiz halkın gündemidir” dedi.

Yakın durarak saygımızı göstermeliyiz

Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Celal Babayiğit’in ardından söz alan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Dursun Tazegül “Bu ülkede ne varsa bizim kültürümüzdür. Bizler her zaman siyasi anlayışımız gereği halkın içinde yer aldık ve onların saflarında yer tuttuk. Şu ana kadar CHP’yi dinin karşısında gösterdiler ve bir bakıma bu politikada başarılıda oldular. Fakat biz genel dinin vicdanlarda kalmasının yanında olduk. Partimizde dini vecibelerini yerine getiren birçok arkadaşımız var ve bunları çok rahatlıkla yapıyorlar. Parti olarak hiçbir zaman dinin karşısında durmadık sadece onu bir araç olarak görmedik. Yerel noktada ise hiçbir zaman kısır bir tartışmaya girmeden siyasetimizi yapmalıyız. Şu ana kadar bir diğer parti başkanı yada yöneticisi ile polemik yaşamadık bundan sonrada demokratik noktalarda siyasetimizi yapıp partimizi temsil edeceğiz” dedi.

Uğur Beşkardeş

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri