'İmam hatip talebelerinin yüzlerini yakanlara sert olacağım'

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Polis katillerine karşı, CHP, MHP yumuşak olsun; ben sert olacağım. İmam Hatip talebelerinin yüzlerini yakanlara CHP, MHP yumuşak olsun; Ben sert olacağım. Kimse bana bu noktada akıl vermesin bu kadar

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Belediye Meydanı'nda düzenelen mitingde vatandaşlara hitap etti. 12 Haziran seçimlerine sadece 6 gün kaldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''12 Haziran'da sandık bir kez daha önünüze gelecek ve son sözü siz söyleyeceksiniz, son kararı siz vereceksiniz. Şimdi bir kez daha söz, yetki, karar, mühür sizin elinizde. 12 Haziran'da ben inanıyorum ki Çankırı bir kez daha hizmet siyaseti diyecek. 'Kim bize hizmet verdiyse biz oradayız' diyecek. 12 Haziran'da inanıyorum ki Çankırı bir kez daha 'Demokrasi' diyecek, 'özgürlük' diyecek, 'Büyük Türkiye' diyecek. Çankırı, 12 Haziran'da, tıpkı 12 Eylül'de nasıl ki statüko partilerine, çetelerin işbirlikçilerine gereken cevabı verdiyse, 12 Haziran'da da ben inanıyorum ki bu cevabı verecek.''

''Bakın, 12 Haziran seçimleri öncesinde, çok enteresan gelişmelere şahit oluyoruz'' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''MHP ne diyor? 'Ben milliyetçiyim' diyor. Ya, Allah aşkına, siz milliyetçiyseniz, sizin CHP gibi milleti aşağılayanlarla ne işiniz var? 12 Eylül'de MHP'yi CHP'ye vagon yaptılar. MHP, geçmişine bakmadan, ülkücülerin hassasiyetlerine aldırmadan, ilkelerini hiçe sayarak, CHP;nin yedeğinde siyaset yapmaya devam ediyor. CHP çetelere avukatlık yapıyor, çetelere kol kanat geriyor; MHP de ona özeniyor, o da çetelere kucak açmaya çalışıyor.''
 

''Niye konuşamıyorsun?''

''Ama bu sefer durumda biraz farklılık var. CHP lokomotif arkasında hangi vagon var?'' diye soran Erdoğan'a, alandan 'MHP' yanıtı gelince konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Aynen öyle, ama bir vagon daha var o da BDP. Sayın Bahçeli, Diyarbakır'da konuşuyor. PKK'yı eleştiriyor. Onun siyasetteki uzantısı BDP'ye niye bir laf söylemedi. Niye konuşamıyorsun? Ha, Elazığ'da onları destekleyecek onun için. Ortaklığı görüyormusun?''
 

''Kim dedi uysal koyunuz''

Bazı yazarlar 'Başbakan, BDP'ye sert çıkıyor' şeklinde yazdıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Polis katillerine karşı, CHP, MHP yumuşak olsun; ben sert olacağım. İmam Hatip talebelerinin yüzlerini yakanlara CHP, MHP yumuşak olsun; Ben sert olacağım. Kimse bana bu noktada akıl vermesin bu kadar açık konuşuyorum. Esnafa zorla, tehditle kepenk kapattıranlara karşı, CHP, MHP, onların yandaş medyası yumuşak olsun; Ben sert olacağım. Çünkü biz yumuşak başlıysak, kim dedi uysal koyunuz. Kesilir belki fakat çekilmeye gelmez boyunumuz, olay bu. Kim milletin karşısındaysa, kim barışın, huzurun, bayrağın karşısındaysa, biz de onların karşısında olacağız hem de en sert şekilde.'
 

 

''Evlerde 'İçişleri Bakanı' ne diyorsa o yapılacak''

Kendisine Çırçır köyünden yine bir başka olay anlatıldığını ifade eden Erdoğan, ''Köye su gelince hanımlar çok sevinmiş ama orada biraz erkekler mağdur olmuş herhalde. Hemen herkes çamaşır makinesi almış. Şimdi de, hanım kardeşlerimiz tabi durur mu? Demişler ki 'Bulaşık makinesi'. Beyler, kusura bakmayın, hayat müşterek, evlerde 'içişleri bakanı' ne diyorsa o yapılacak. Yani Batı'daki bayan bunlara sahip olacak da benim Çırçır Köyüm'deki niye sahip olmasın. Hepsi sahip olacak.

İşte AK Parti budur. Teyzelerimiz, amcalarımız, hanım kardeşlerimiz çıkıp da, 'Allah sizden razı olsun' diyorsa, inanın bize bu yeter. Çünkü, Biz bu yola, makam için, ikbal için, rütbe, paye için çıkmadık. Biz bu yola millete hizmet için çıktık. Halka hizmet, hakka hizmetir diyerek yola çıktık. Sizlerin hayır duaları bize yeter, 8,5 yıl boyunca sadece millete hizmet ürettik.''

 

''Sağlam aileler kuracağız''

Çankırı'ya sadece 53 trilyon lira sağlık yatırımı yaptıklarını, bunu daha da artıracaklarını belirten Başbakan Erdoğan, 90'lı yıllarda SSK'lı olduğunu, o dönemde de Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğunu anlattı. Başbakan Erdoğan, söz konusu dönemde hastanelerde yaşanılan sıkıntılara değindi.

Bahçeli'nin iktidarında hastanelerde ölülerin rehin alınması gibi olayların yaşandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Şimdi böyle bir şey var mı? Genelgem var genelgem. Bir hastayı kapıdan çevirdiğiniz anda, kendinizi kapıda bulursunuz. Evet, böyle. Neden? Çünkü biz (Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi) diyerek yola çıktık'' diye konuştu.

İktidarları döneminde Çankırı'da yaptırdıkları hastaneler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, ayrıca sağlık alanında yapılanlara da değindi. Çankırı Adalet Sarayı'nı da bitirmek üzere olduklarını, seçimden sonra açılışını yapacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Biz Çankırı'ya efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik'' dedi.

Çankırı'da yaptırdıkları ve teslim ettikleri konut sayısıyla ilgili de bilgi veren Başbakan Erdoğan, yeni evlenecek gençlere TOKİ tarafından yapılması planlanan evlere değindi. Evliliği teşvik etmek için 50 metrekarelik evler yaptıracaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Biz muhafazakar bir partiyiz. Bu milletin en küçük birimi ne? Aile. Sağlam aileler kuracağız. Çankırı zaten gelişiyor. Daha güzel olacak'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, KÖYDES ile 63 trilyon gönderdiklerini belirtti. Yolu, suyu olmayan köy kalmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bunu da bitireceklerinin kaydetti. Doğalgazı 2008'de Çankırı'ya getirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, Bahçeli'ye seslenerek, ''Sayın Bahçeli, senin zamanında doğalgaz yok muydu? Vardı ama 9 ile kadar ulaşabildiler. Biz 69 ile ulaştık. Farkımız bu. Dertli olacaksın, dertli. Bu millete sevdalı olacaksın, aşkın olacak. Bu varsa bunlar olur, yoksa olmaz'' diye konuştu.

Tarımda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli döneminde 8 trilyon destek verildiğini, 2010'da kendilerinin ise 23 trilyon destek verdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Çankırı'da 39 trilyon hayvancılık desteği verdiklerini söyledi. Bahçeli dönemiyle kendi dönemlerindeki banka faiz oranlarını karşılaştıran Başbakan Erdoğan, DSİ aracılığıyla Çankırı'ya 131 trilyonluk yatırım yaptıklarını söyledi.

Çankırı'da Ak Hasan Barajı, Çankırı İçme Suyu Arıtma Tesisi ile 3 gölet, 3 içme suyu isale hattı ve 14 taşkın koruma tesisini tamamladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, yaptırdıkları baraj ve göletlerle 31 bin 430 dekar tarım arazisini suya kavuşturduklarını dile getirdi. 2 bin 199 aileye 5 trilyon ferdi proje kredisi sağladıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ayrıca Çankırı'ya 15 adet gölet yapımı planladıklarını, çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri