İstifa edin, MHP’ye katılın!

Miiliyetçi Hareket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş’ten AK Partililere çağrı; İstifa edin, MHP’ye katılın!

MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Aaattin Yavuz Güneş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra AK Partililere çağrıda bulunarak, MHP’ye katılmalarını istedi.

Parti içerisinde 2014 mahalli seçimlerinde aday olan bazı isimlerin istifa ederek, AK Parti’den aralarına katılacak olan isimlere yer açmak için hazır olduklarını söyleyen Güneş, ‘Büyükçekmece AK Parti İlçe yöneticilerini Recep Tayyip Erdoğan’ın açığa çıkan bu durumu karşısında tepkilerini istifa ederek göstermelerini talep ediyoruz.’ dedi.

‘Kamuoyuna duyuru ve Büyükçekmece AK Parti yöneticilerine açık davet’ başlığıyla yayınladığı bildiride AK Partlilere seslenen MHP İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş şu ifadelerle hem ortaya çıkan ses kayıtlarını değerlendirdi hem de açık çağrıda bulundu; Türkiye Cumhuriyeti Devleti son on yıldır kuruluş tarihinden bugüne kadar hiçbir dönemde yaşamadığı kadar elem ve kaygı verici bir dönemi yaşamaktadır. Bu duyuru ve açık davetimiz kesinlikle partimiz menfaatlerini düşünerek tasarlanmış bir metin değildir. Endişemiz, bir siyasi parti yaklaşımının tamamen dışında olup, ülkemizin ve devletimizin varlığının tehlikede olduğu düşüncesine dayanmaktadır. Kim tarafından yapılmışsa yapılsın, ortaya çıkan ses kayıtlarının montaj denilerek sıradan bir yalanlama ile değil; Devletimizin ilgili kurumları ve yetkili bilim adamları tarafından hassasiyetle doğruluğunun çok acil araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması en büyük dileğimizdir.

Ama maalesef bu seslerin Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu bazı ses uzmanları ile kendisiyle uzun seneler birlikte çalışmış olan eski devlet bakanlarından Abdüllatif Şener tarafından doğrulanmıştır. Başbakanlık makamını işgal eden bir devlet yöneticisinin bu hale gelmesi ve maddiyat için bu kadar küçülmesi Türkiye için büyük bir itibar kaybıdır. Bu bir parti meselesi değildir. Bu olay AK Partinin suçu da değildir. Bir kişinin gayri kanuni ve ahlaki davranışlarda bulunması, elbette kendisine oy vermiş ve partisinin yöneticisi durumunda olan milyonlarca kişinin suçu değil, maalesef o insanın bugüne kadar ustaca gizlediği gayri ahlaki hayat tarzıdır. Demokrasi birbirlerinden farklı görüşlerde olan siyasi partilerin varlığı ile mümkündür. Lakin Türk demokrasisi partilerden ziyade bu partiler içine sızmış art niyetli kişilerin yüzünden birçok kereler zarar görmüştür. Bu son hadise bütün siyasi partilere bir ders olarak da tarihe geçecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanlığı olarak Büyükçekmece AK Parti İlçe yöneticilerini Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açığa çıkan bu durumu karşısında tepkilerini istifa ederek göstermelerini talep ediyoruz. MHP Büyükçekmece olarak 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde aday olan bazı arkadaşlarımızın AK Partili kardeşlerimize partimiz içinde yer açmak için istifaya hazır olduklarını belirtmek isteriz. Kamuoyuna ve Büyükçekmece AK Parti yönetici ve adaylarına saygı ile duyururuz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri