Kadınlar CHP'li erkekler AK Partili

7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler yaklaşırken, ortaya çıkan veriler İstanbul’da kadınların çoğunlukta yaşadığı ilçelerde CHP’nin kazandığını, erkeklerin çoğunlukta olduğu ilçelerde ise AK Parti’nin iktidar olduğunu gösteriyor.
İstanbul'un 39 ilçesindeki kadın-erkek nüfuslarına bakıldığında yaklaşan seçimlere dair önemli bir detay ortaya çıkıyor. Nüfus verilerine göre CHP'li 14 ilçede kadınların sayısının ağırlıkta olduğu görülürken, erkeklerin sayısının fazla olduğu 25 ilçede de AK Parti'nin önde olduğu görülüyor. Birkaç istisna dışında çoğu ilçelerde durumun, kadın-erkek nüfusunun oranına göre şekillendiği dikkat çekiyor.
CHP için 4 ilçe istisna
CHP'nin kazanmış olduğu ilçelerde kadın sayısının fazlalığı dikkat çekerken, 4 ilçe belediyesi istisna olarak göze çarpıyor. Adalar, Avcılar, Çatalca ve Silivri'de erkek nüfusu
ağırlıkta olmasına rağmen CHP tarafından kazanılan belediyeler arasında yer alıyor. Öte yandan İstanbul'da CHP'nin kalesi sayılabilecek Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Sarıyer'de
kadın nüfusunun erkeklere göre oldukça yüksek olduğu görülüyor. Buna göre Bakırköy'de erkek sayısı 104 bin, kadın sayısı 116 bin, Beşiktaş'ta erkek sayısı 87 bin, kadın sayısıysa 99 bin olarak görülüyor. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçerek iktidarı el değiştiren tek ilçe olan Beylikdüzü ise 116 bin kadın nüfusa karşılık, 112 bin erkek nüfus barındırıyor.
AK Parti 2 ilçede farklı
CHP'nin aksine AK Parti için de erkeklerin çoğunlukta yaşadığı ilçelerde zaferin kolay olduğu görülüyor. Ortaya çıkan verilere göre 25 AK Parti belediyesi arasında sadece 2 belediyenin sınırları dahilinde kadın sayısının yüksek olduğu dikkat çekiyor. Kadın sayısının, erkek sayısına oranla fazla olduğu Fatih ve Üsküdar'da AK Parti'nin genel istatistiği yanılatarak başarıya ulaştığı görülüyor. Buna göre Fatih'te erkek sayısı 212 bin, kadın sayısı 216 bin, Üsküdar'da ise erkek sayısı 264 bin, kadın sayısı ise 270 bin olarak dikkat çekiyor.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri