"Kandil'e operasyon" çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Ramazan'dan sonra terör konusunda önlem alacaklarını söylemesinin doğru bir söylem olmadığını söyledi. MHP lideri Bahçeli de "Kandil'e operasyonlar tümüyle ele alınmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le yaptığı görüşmenin ardından TBMM'deki makamında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Çukurca'da 12 askerin daha şehit olduğunun ve Başbakan Erdoğan'ın terör konusundaki söylemlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"'Ramazan sonrası göstereceğiz, Ramazan sonrasında gereken önlemleri alacağız' diye bir söylem doğru bir söylem değil. Bakın bugün 8 askerimiz daha şehit oldu. 8 yıldır iktidardasınız, hala bugüne kadar bir önlem almadıysanız, aldığınız önlemi kamuoyuyla veya diğer siyasal partilerle paylaşmadıysanız, toplumsal bir mutabakat sağlamadıysanız terörle mücadelede başarı elde edemezsiniz. Geldiğimiz noktada da AKP'nin 8 yıllık sürecinde terörle başarılı bir sonuç elde etmediğini görüyoruz. Yapılması gereken nedir? Yapılması gereken toplumsal bir mutabakatı sağlamaktır. Defalarca söyledik terörün engellenmesi konusunda CHP olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Ama önce AKP'nin kafasının net olması lazım. Mücadeleyi hangi yöntemlerle yapacağını bilmesi lazım. Öyle anlaşılıyor ki 8 yıllık çabanın sonucunda herhangi bir yol kat etmemiştir. Geldikleri nokta yine şehitlerimiz var ve Ramazan'ın bitmesini bekliyoruz. Olacak şey değil."

"Neyi düşündüklerini bilmiyoruz"

Kılıçdaroğlu, Ramazan ayından sonra sınırötesi operasyon yapılabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine "Bilmiyorum. Neyi düşündüklerini bilmiyoruz. Sizler gazeteci olarak biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Yorumlar yapılıyor, sizler yazıyorsunuz biz de okuyoruz" dedi.

Şehit haberini görüşmede aldı

Kılıçdaroğlu "şehit haberini Meclis Başkanı ile yaptığınız görüşme sırasında mı aldınız?" yönündeki bir soruya "Evet" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, terör, terörle mücadele konusunda Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılabileceği yönünde bir önerisinin olduğunun hatırlatılarak 'Bu önerinizi hayata geçirecek misiniz?" sorusuna "Ona bakacağız tabi parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırmak önemli bir şey. Bir değerlendirme yapacağız. Bu değerlendirmeden sonra bizim yorumumuzu, görüşümüzü kamuoyuyla paylaşacağız" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu terörle mücadele konusunda valilere süper yetki verileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de "Zaten valilerin yetkisi var. Asker valinin izni olmadan bir yerde operasyon yapamaz. Tümüyle valilerin yetkisindedir bu. Ama vali istediği zaman güvenlik güçlerini davet eder. Polisi davet ettiği gibi askeri de davet eder. Ama ek yetkiler verilsin terörü önleme konusunda deniyorsa o ek yetkilerin ne olduğunu hep beraber yasa geldiği zaman görmüş olacağız" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli de 12 şehit haberinin ardından yaptığı açıklamada "Bilinmelidir ki milletimiz, kanlı terör örgütü konusunda sabır değil, kökünün kurutulması için heyecan, irade, karar ve tavizsiz bir mücadele beklemektedir" şeklinde konuştu.

"Kandil'e yönelik operasyon tüm boyutuyla ele alınmalı" diyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölücülükle mücadele için kapsamlı plan hazırlanmalı. AKP hükümeti dikkatini Irak'ın kuzeyine vermeli. Açılımın koordinatörü Başbakan Yardımcısı istifa etmeli. Başbakan'ın sözlerinin hiçbir karşılığı yoktur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri