Karabat; Yanıma kardeş, yoluma yoldaş gerek

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Karabat,Başakşehir mahallelerini gezerek teşekkür toplantıları düzenledi. Seçim startını resmen verdiklerini söyleyen Karabat, ‘Yanıma kardeş, yoluma yoldaş gerek’ diyerek sadece partililer de

Güvercintepe seçim irtibat bürosu, Tümsan irtibat bürosu, Boğazköy ilçe binası ve Şahintepe irtibat bürosunu ziyaret eden Karabat, ‘Temmuz ayında aday adayı olarak çıktığımız yolu bugün aday olarak tamamladık. Yarın çok güzel bir gün olacak, yeni bir sayfa açacağız. Bu sayfaya 30 Mart'ta nasıl başaracağımızı hepimiz tek tek yazacağız. 30 Mart zaferimiz hepimizin eseri olacak.’ Diyerek seçim startını resmen verd

2009 yılı yerel seçimlerine 28 gün kala ilçe başkanı olarak çıktığı yolda Başakşehir için çalıştığını ifade eden Özgür Karabat, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak Başakşehirlilerin karşısında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Karabat, ‘Yıllardır gittiğim her yerde, sıktığım her elde beni bağrınıza bastınız. ‘Aslımla da neslimle de gurur duyuyorum’ dediğimde beni anlamayanlar bugün bu tabloya iyi bakmalılar.

Benim aslımda neslimde örgütüm. Örgütlü mücadelemizin ilk zaferidir bu. İkinci zaferimiz 30 Mart akşamı olacak. Özgür Karabat'ın adaylığı CHP siyasetinde yeni bir dönem başlatmıştır. Örgütün içinden yani sizlerin yanından gelen birinin aday olması demek genç arkadaşlarımıza, gelecekte ki ilçe başkanlarımıza referans olacaktır.’ Dedi.



Siyaset için paraya ihtiyaç yok

Kendisinin aday göstermesiyle birlikte siyasi tabuların yıkıldığını belirten Özgür Karabat, ‘Siyaset yapmak için paraya ihtiyaç var diyen herkesin tezi çürümüştür. CHP Genel Merkezimiz aldığı kararla siyaset için paraya pula değil yüreğe, siyasi edebe ve en önemlisi sizler gibi yoldaşlara ihtiyaç olduğunu göstermiştir. Ben sizin içinizden geldim. Gururla söylüyorum, genç yaşta annesini kaybetmiş, bir öğretmen çocuğu olarak sizin verdiğiniz hayat mücadelesinin içinden geldim. Ön seçimden %67 oyla beni birinci yaptınız. Onur duydum. Sizlerden aldığım güç bana hep güven verdi.

Arkamda sizlerin olduğunu bilmek beni gittiğim her yerde dik tuttu. Söz veriyorum bu güveninize layık olacağım. Yarın çok güzel bir gün olacak... Biz birlikte üreteceğiz, birlikte yöneteceğiz. Asla ötekimiz olmayacak. Bizi birleştiren tek paydamız ''insanlık'' olacak. Bize oy versin vermesin kimseyi kırmayacağız, dökmeyeceğiz. Diğer aday adayı arkadaşlarımıza da destek olan kardeşlerime söylüyorum. Gelin hep birlikte bu sürece katkı sunalım. Siz yoksanız biz eksiğiz. Başakşehir halkının derdinin dermanı bizim anlayışımız. Bizim 72 millete bir bakan anlayışımız bu halkın derdine derman olacak.



Sosyal belediyecilik yapacağız. İhtiyaç dahilinde değil her daim halkımızın yanında olacağız. Bahçeşehir de oturan nasılsa Güvercintepe’de, Şahintepe de oturan bizden aynı hizmeti alacak. İnsanların mağduriyetlerini yüzüne vurmayacağız. Sağ elimizin yaptığı yardımı sol elimiz bilmeyecek. Sizlere söz veriyorum. Asla ulaşılmaz olmayacağız. Nasıl ki aylardır o bizim kardeşimiz diyorsanız belediyeyi aldığımızda kapınızı da kardeşiniz olarak biz çalacağız. Belediye başkanı Mevlüt Uysal'a buradan söylüyoruz. Sağol, varol 5 yıldır yönettin, hizmet ettin ama artık sıra bizde. Biz daha iyi yöneteceğiz biz daha iyi hizmet edeceğiz.’ İfadelerini kullandı.

Yanıma kardeş, yoluma yoldaş…

Başakşehirlire teşekkür konuşmasını her mahalle de sürdüren Karabat, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; 30 Mart akşamına kadar koltuğuna iyi bak. Çünkü 30 Mart akşamı o koltuk gerçek sahiplerinin olacak. Halkın olacak. Özgür Karabat ile yola çıkan ve ona kardeşimiz diyenlerin olacak. Şahintepeli'nin olacak, Güvercintepe'linin olacak, Ziyagökalp’lının olacak. O koltuk Başakşehirlilerin olacak! Değerli kardeşlerim, Başakşehir İstanbul'un bütçesi, geliri en yüksek ilçesi. Rantını da sizlerle paylaşacağız. Geliri neyse halkımız ile halkça bölüşeceğiz. 10 mahalleye de aynı hizmeti götüreceğiz.

Çamurlu yollarda okula giden çocuklarımız olmayacak, trafik sorunundan dolayı evinden işine giderken sinirleri bozulmuş bir baba olmayacak. Çocuklarının okul masraflarını düşünen bir anne olmayacak. Okul servislerini belediye olarak biz karşılayacağız. Servis şoförü arkadaşlarımızda mağdur etmeden sorunun çözümüne onları da dahil edeceğiz. Her mahallede yerel mahalle birimleri kurup o mahallenin ihtiyacı ne ise ona sizlerle karar verip sizlerde çözüm yollarını bulacağız.



Kimseyi yerinden yurdundan etmeyeceğiz. Yerinde yaşam yerinde dönüşüm diyerek herkes için eşit yönetim diyeceğiz. Etrafımızı çevreleyen beton yığınlarına inat yaşanılabilir bir Başakşehir için yola çıkacağız. Gençlerimiz için cazibe merkezi haline getireceğiz ilçemizi. Kadınlarımız için istihdam yaratıp üretimde de yönetimde de hak sahibi yapacağız.

 Ben Özgür olarak kardeşiniz olarak inanıyorum. Sizlerde inanın. Asla umutsuz olmayın. Daha önce bize hiç oy vermemiş 3 kişiyi 30 Mart sabahına kadar ikna edin. İnanın başaracağız. Komşunuzu, bakkalınızı, manavınızı '' ben tanıyorum, al ara konuş buda numarası'' diyecek kadar beni kendinize yakın görün. 73 günümüz var. Biz istersek her şey değişir.

İnsanın isteyip te başaramadığı ne var? 73 gün gerekirse uyumayacağız. Kapı gezeceğiz. Sizler bizim 5 yıllık emeğimizi halkımıza anlatacaksınız. Bu kardeşiniz meydanlara bugün çıkmadı. 5 yıllık emeğimiz var diyeceksiniz. Çoban ateşini yaktık değerli kardeşlerim... “Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Ama kazanacağımız yeni bir dünya var!”Biz başaracağız, kazanacağız... Sakın umudunuzu kaybetmeyin…  Yanıma kardeş, yoluma yoldaş oldunuz iyi ki varsınız.
Haber/ Gökhan TIRTIL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri