KARAKAŞ BAŞKANA YALANCI DEDİ!

METİN KARAKAŞ; “SİLİVRİ’NİN YALANCI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU İÇİN UTANÇ DUYUYORUM”

Silivri AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş kamuoyunda tartışılan 1/5000’lik planla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, rant iddialarına cevap verdi. AK Partili Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleriyle birlikte basının karşısına çıkan İlçe Başkanı Metin Karakaş, bu toplantıyı geçmişte Silivri’yi katledenlere cevaben yaptığını söylyerek, 1/ 5000’lik planı savundu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı da hakaret dolu sözlerle eleştirdi.

Günlerdir Silivri kamuoyunda tartışılan ve Silivri Belediyesi eski Başkanı Selami değirmenci tarafından da dillendirilen, “Silivri’nin 1/5000’lik planında imar transferinde 7-8 aileye rant sağlandığı” iddialarına ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yaptığı bilgilendirme toplantısında, “planı uzaktan gördüm, bize planı göstermediler” sözlerine yanıt veren  AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Kara aş; “İmar transferinde kesinlikle rant yok.  Benim bu plandan haberim diyen bir belediye başkanı Belediye Başkanlığından istifa etsin” dedi.

BİZ BU PLANI GÖRMEDİK DİYORLARSA İSTİFA ETSİNLER

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı yalancılıkla suçlayan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş; “2007 yılından beri herkes bu planın farkındaydı. Bugün kimse benim haberim yok demesin. Ayrıca bu plan 3 ay komisyonda kaldı. Plan komisyondayken Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı, Belediye’de görevli olan Mehmet Has ve CHP Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı bu planı gördü. Hala biz bu planı görmedik diyorlarsa görevlerinden istifa etsinler. Eğer Belediye Başkanı Özcan Işıklar hala bu konuda benim haberim yok diyorsa o koltukta oturmasın. İstifa etsin. Yoksa yarın öbür gün Silivri’yi satsalar haberim yok diyecek” dedi.

SİLİVRİ’NİN YALANCI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU İÇİN UTANÇ DUYUYORUM

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı hakarete varan bir üslupla eleştiren Karakaş; “ Benim plandan haberim yok diyen bir belediye 3 ay içinde kimlere ruhsat verdi? Belediye Başkanı halkı yalan yanlış bilgilerle yanıltıyor. Doğru yönlendirmiyor. Silivri’nin yalancı bir belediye başkanı olduğu için utanç duyuyorum” dedi.

SELİMPAŞA’DA DA TRANSFER ALANLARI VAR

Yine Silivri Belediye Başkanı bilgilendirme toplantısında benim Selimpaşa halkını yanılttığımı söylemiş diyen Karakaş; Selimpaşa’da da transfer alanları var. Orada da 7-8 kat olan yerler var. Bu bölgesel bir plan. Dolayısıyla yerin konumuna göre 4 kat olan yerlerde var 8 kat olan yerlerde var. Selimpaşa’da halkı yanıltmak gibi bir şey söz konusu değil” dedi.

ACİZ BELEDİYE BAŞKANI SAVUNAMIYOR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eski Başkan Selami Değirmenci’yi yanlış yönlendirdiğini ileri süren Karakaş; “ Selami bey belediyenin bilgilendirme toplantısında çıkıp konuşmuş ve K1,K2, olan alanda bazı kişilere rant sağlandığını söylemiş. Belediye Başkanının doğru bilgi vermemesinden dolayı böyle bir rant olayı ortaya çıktı.  6-7 aileye rant sağlandı diyorlar. Yalan arkadaşlar. Transfer alanı rant alanı demiş Selami bey. Selami bey ya planı bilmiyor yada cahilce konuşuyor. Aciz belediye başkanı da çıkıp bunu savunamıyor “ dedi.

BU PLANI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ

Silivri’de ilk defa bölge planı yapıldığını söyleyen Karakaş; “ İlk defa Silivri’de bölge planı yapılıyor. Kimse kusura bakmasın bu planı kimseye yedirmeyeceğiz. Bu planın arkasındayız. Kullandığımız oyun arkasındayız. Bu plan doğru bir plan. Sakat bir plan değil. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da planla ilgili kullandığı oyun arkasında dursun” dedi.

TRASFER ALANLARINDA ARTIŞ YOK DÜŞÜŞ VAR

1/5000’lik planda Silivri’de ilk defa uygulanacak olan imar transferlerinde yükseliş olmadığını düşüş olduğunu savunan Karakaş; Transfer alanlarında kat yükselişi yok düşüş var. Ayrıca transfer yetkisi Silivri Belediyesinde. Bu işin içindeki hakem Silivri Belediyesidir. Silivri Belediyesi denetleyecektir. Yetki onlardadır. Bu plan şahsa göre değil bölge planıdır. 5000’lik planı Büyükşehir yaptı ve tüm siyasi partilerin oylarıyla kabul edildi. Ancak dediğim gibi bu planda hakem Silivri Belediyesi ”dedi.  

BELEDİYE BAŞKANI SİYASI AHLAKSIZLIK YAPTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı siyasi ahlaksızlık yapmakla suçlayan Karakaş; “ Belediye Başkanı planı görmedik, bize planı göstermediler diyerek halkı kandırıyor. Madem planı görmedin neden oy kullandın? Neden çekimser kalmadın? Yada geçen gün düğün salonunda toplantı yaptığın gibi bir toplantı yapıp halka bilgi vermedin. Bize planı göstermiyorlar niye demedin? Planı gördükleri halde bize planı göstermediler ben planı uzaktan gördüm diyerek halkı yanıltan belediye başkanı bu konuda siyasi ahlaksızlık yaptı. İkimizde planı gördük. Ama hala görmedim diyorsa yarın öbür gün Silivri’yi sattıklarında yine benim haberim yok mu diyecek? “ dedi.

GEREKLİ DÜZELTMELER YAPILACAK

1/50000’lik planda vatandaşın mağdur olduğu konularda gerekli düzeltmelerin yapılacağı sözünü veren Karakaş. Bu plan bölgesel bir plan. Bu plandan fuar alanlarından tutunda metrobüs,sosyal donatı alanları, okullar vs bir sürü hizmet var. Bu plan Silivri için doğru bir plan. Ama vatandaşların itiraz ettikleri konularında çözüme kavuşması için gerekli düzeltmeleri yaptıracağım. Ayrıca bir deprem gerçeğimiz var. Her ne kadar unutmak hatırlamak istemesekte. Yarın öbür gün insanlar ağlamasın da, ağlarsak biz ağlayalım” dedi

HABER/ FATMA SARIBIYIK

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri