Karayalçın: Hakça paylaşım mümkün

Karayalçın, “Projelerimiz hakça paylaşımın mümkün olduğunu göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında CHP’nin seçim bildirgesindeki projelerin bütçesini açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, “Projelerimiz hakça paylaşımın mümkün olduğunu göstermiştir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, “Yaşanacak Bir Türkiye” hedefiyle sunulan seçim bildirgesindeki iktisadi taahhütlerin İstanbul bütçesini açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile CHP İstanbul İl Örgütü Basın Sözcüsü Dr. Elif Uluğ düzenlediği basın toplantısında Karayalçın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde iktisadi taahhütlerden, emekli, yoksulluk sınırının altında yaşayan ve asgari ücretle geçinen yaklaşık 4 milyon 200 bin İstanbulluya 9 milyarlık destek verileceğini söyledi.


Karayalçın, açıklamasının devamında bu desteğin kaynağını ise İstanbul’da üretilen mal ve hizmetlerin yarattığı yıllık 470 milyar liralık değerin yüzde ikisiyle karşılanacağını belirtti.
Önemli olan seçim bildirgemizdeki projelerimizin kaynağı değil önemli olan bir siyasi parti olarak tercihimizi ülkenin kaynaklarının halkımızla bölüşmekten yana yapmış olduğumuzu göstermemizdir diyen Karayalçın, “Gerçi Sayın Genel Başkanımız ve partimizin üst düzey yöneticileri bu konudan sorumlu olan arkadaşlarımız hiçbir kaynak sorunu olmadığını kamuoyunun bilgisine sundular.


Bir kez daha ben Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olarak bizim öngördüğümüz projelere ilişkin hiçbir kaynak sorunun olmadığının altını çizmek istiyorum. Sorun kaynak değil tercih sorunudur. Ülkenin kaynaklarının kimlere kullandırılacağı sorunudur. Ülkenin kaynakları refahtan yeterli payı alamayan toplum kesimleri için mi kullanılacak yoksa bir takım çıkar grupları için mi kullanılacak? Sorun budur. Tartışma budur. Cumhuriyet Halk Partisi tercihini çok açık bir biçimde yaşanacak bir Türkiye’de refahtan yeterince pay alamamış olan yurttaşlarımız için kullanacağını açıklamıştır. Bizim tercihimiz bu şekildedir. Seçim bildirgemizin hakça paylaşım bölümü hiç kuşkusuz bütün Türkiye için öngörülmektedir” şeklinde konuştu.

İstanbul’da yaratılan değerin yüzde ikisi projelerimizi karşılar

Karayalçın Cumhuriyet Halk Partisi’nin projelerinden ne kadar İstanbullunun ne şekilde yararlanacağını ise şu sözlerle ifade etti; İstanbul’da yaşayan 1 milyon 400 bin emekli hemşerimize Cumhuriyet Halk Partisi’nin söz konusu projesi uyarınca 2015 yılında 3 milyar 300 milyon liralık bir destek verilecektir. İkinci olarak İstanbul’da yoksulluk sınırında yaşayan ailelere verilecek nakdi destek miktarı 1 milyar 900 milyon liradır, ayrıca ayni destekler de verilecektir. Üçüncü olarak da İstanbul’da 1 milyon 400 bin asgari ücretle yaşamlarını sürdürmeye çalışan hemşerilerimize de 3 milyar 800 milyon liralık bir destek verilmiş olacaktır.


Toplamda 4 milyon 200 bin İstanbulluya 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu üç projesi uyarınca 9 milyar liralık destek verilecektir. İstanbul kenti son verilere göre 470 milyar liralık bir değer yaratmıştır. İstanbul’da üretilen mal ve hizmetlerin değeri 470 milyar liradır. Yaklaşık yarım trilyon liralık bir değer yaratmaktadır. Bizim 9 milyarlık desteğimizin bayı yüzde 2 civarındadır. İstanbul’da yaratılan değerin yüzde 2’sini biz 4 milyon 200 bin hemşerimize biraz önce adlarını andığım projelerle transfer edeceğiz. Bu projelerimizin gittikçe önem taşıdığını bilgilerinize sunmak istiyorum.

‘İstanbulluların en önemli sorunu ekonomik’


İstanbullular için en önemli sorun olarak iktisadi sorunların birinci sırada yer aldığını belirten Karayalçın, “Nisan ayında İstanbul’da sonuçları bizim elimizde olan bir ankete göre İstanbulluların en çok karşılaştıkları sorun iktisadı koşullar üzerinde yoğunlaşmaktadır. İstanbullular dört sorunu öne çıkarıyor. Birincisi iktisadi sorunlar, ikincisi Kürt sorunu, üçüncüsü terör, dördüncüsü yolsuzluk sorunu. Bu dört konu üzerinde İstanbullular durmakta. Elimizdeki anket Nisan ayı başı ve sonu itibariyle iki ayrı değeri ortaya koymaktadır.


İktisadi koşulların gittikçe ağırlaştığını gösteren çok çarpıcı bir veri olarak size şu oranı vermek istiyorum. Nisan başında İstanbullu hemşerilerimiz iktisadi koşulların olumsuzluğunu sorun olarak yüzde 52 oranında görmekte, Nisan sonunda ise bu oran yüzde 64’e yükselmiş bulunmakta. Dikkatinizi çekmek istiyorum. İktisadı koşullar Nisan başı ve Nisan sonuna kadar 11 puan yükseliyor. Bu gerçekten çok çarpıcı bir değerlendirme. Bir kentte yaşam koşulları bir ay içinde nasıl oluyor da bu kadar bozuluyor. Birinci sorun iktisadi sorun geri kalan üç sorun 10 puanın altında. Böyle bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4 milyon 200 İstanbulluya 9 milyarlık desteği sağlayacak olması İstanbullulara nefes alacaktır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri