Kılıçdaroğlu'na delege uyarısı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yaptığı çağrıya rağmen, 144 kurultay delegesinin sadece 20'si toplantıya katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yaptığı çağrıya rağmen ortaya çıkan tablo düşündürücü...

CHP Genel Merkezi 26 Şubat'ta Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine toplanacak olan kurultayın tarihine yönelik itirazlar ise sürüyor. Deniz Baykal ile Önder Sav'a yakın isimler, "Önce 1 Mart'taki kurultay toplanmalı, ardından genel merkez istediği tarihte kurultay yapmalıydı" diyor. Sav ve arkadaşları ile Baykal'ın çevresi, bu yüzden 26 Şubat tarihindeki kurultaya gitmemeyi tartışıyor.


Önder Sav ve Deniz Baykal'a yakın isimler, "kurultaya gitmeme" provasının ilkini bugün yaptı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın çağrı yaptığı 144 delegenin büyük bir bölümü, saat 15.00'te başlayacak olan toplantıya gitmedi.

Toplantıya katılan salondaki durumu anlatan bir delege ise şöyle konuştu: "Saat 15.00'te salonda sadece 27 kişi vardı. Bunların altısı ilçe başkanıydı. O isimler zaten delege değil. Bir de belediye başkanı vardı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara toplantıda hazır bulundu. Salonda çok az insan olduğu için, toplantı sadece bir saat sürdü."

Öte yandan, ortaya çıkan tablo, genel merkez tarafından da yakın takibe alındı. 144 delegenin sadece 20'sinin toplantıya katılmış olması kaygı yarattı. Zira; bu tablodaki oran, 26 Şubat'taki kurultayda da ortaya çıktığı taktirde, genel merkezin kurultayı toplama yeteneği ortadan kalkıyor. İstanbul'daki toplantıya delegelerin sadece 7'de 1'inin katılması, Sav ve Baykal'ın delege üzerindeki hakimiyetini gösteriyor. Aynı tablo 26 Şubat'ta da tekrar ettiği taktirde, salona sadece 185 delegenin gelmesi ihtimalini ortaya çıkarıyor. Bu ise, 26 Şubat'ta kurultay toplamak için yeterli sayıya ulaşılamaması demek.

Bu arada, Sav ve arkadaşları, bugün CHP Genel Merkezi'ne yeni bir dilekçe daha verdi. Sav ve arkadaşları, "1 Mart'ta yapılması planlanan kurultay için verilen gazete ilanında yanlışlık var" iddiasında bulundu. Sav ve arkadaşları, "İlanlarda, çoğunluk toplanamadığı taktirde, kurultayın ikinci günü için bir tarih verilmemiş. Bu yanlışlığı düzeltin" uyarısında bulundu.

Öte yandan, Ankara İl Başkanlığı'nın yaptığı çağrı da sonuçsuz kaldı. 57 kurultay delegesinden sadece 4'ü bugünkü toplantıya katıldı. Konya'da ise 32 delegeden sadece 2'si toplantıda hazır bulundu. (GERÇEKGÜNDEM)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri