Kimse TDH’nin rüzgarını yok saymasın!

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Oğuş, her ay İlçe Başkanlarıyla yaptığı toplantıyı bu kez TDH Silivri İlçe Örgütünde gerçekleştirdi.

TDH Silivri İlçe Başkanı Doğan Filiz’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, İl Yöneticileri ve 3. Bölge İlçe Başkanları katıldı. Toplantı öncesi konuşan İl Başkanı Mehmet Ali Oğuş; “ Kimse TDH’nin rüzgârını yok saymasın. 2015 hedefimizden hiçbir şey değişmedi. Artık söz TDH kadrolarının” dedi.

                         

Türkiye Değişim Hareketi Silivri İlçe Örgütü, önceki gün İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Oğuş ve il yönetimini ağırladı. TDH’liler, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, “geleceğe ilişkin yol haritası üzerinde konuşacakları belirtildi. TDH İl Başkanını ve İl yönetimini, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, TDH Silivri İlçe Başkanı Doğan Filiz, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer partililer karşıladı. Toplantıya; TDH Büyükçekmece İlçe Başkanı Ertaç Önder, TDH Esenler İlçe Başkanı Cengiz Boztepe, TDH Ümraniye İlçe Başkanı Sacit Eyüboğlu, TDH Avcılar İlçe Başkanı Nedim Sukuşu, Kâğıthane, Zeytinburnu ve Sancaktepe İlçe Başkanları ile il yönetim kurulu başkan yardımcıları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı.  

 

Oğuş; Sarıgül’ün arkasında çok kuvvetli bir örgüt var

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül liderliğinde kurulan TDH’nin Sarıgül’ün CHP’ye geçişi nedeniyle siyasal faaliyetlerine devam edip etmeyeceğini soran basın mensubuna TDH İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Oğuş; “Mustafa Sarıgül’ün siyasetteki liderlik sıralamasında Türkiye genelinde Tayyip Erdoğan ile yarışmasının en büyük nedeni; arkasında TDH gibi çok kuvvetli bir örgütün olmasıdır. Sırf belediye başkanlığını iyi yapıyor diye liderlik sıralamasında 2’inci göstermezler. Onlara ‘İyi bir belediye başkanı’ derler. Ama arkasında Türkiye’nin her noktasında sürüklediği her anlamda güçlü bir örgütü varsa işte ona o örgütün lideri diyorlar” cevabını verdi.

 

 “2015 hedefimizden hiç bir şey değişmedi” 

 

2015 hedefimizden hiçbir şey değişemedi diyen İl Başkanı Oğuş; “Mustafa Sarıgül’ün İstanbul’da halkın iradesinden dolayı CHP’nin büyükşehir adayı olması TDH’nin yürüdüğü yolu terk etmesi ya da bugüne kadar verdiği emeği bir kenara bırakmasının hiçbir gereği yok. TDH bu yola çıkarken kendisine önder, başkan ve lider olarak Mustafa Sarıgül’ü belirlemiş ve 2015 Genel Seçim hedefini koyarak yola çıkmış bir harekettir. 2015 hedefimizden hiçbir şey değişmemiştir. TDH kadroları 2014 yerel seçimin sonuçlarına ya da seçimlere kadar yola çıkmış bir hareket değildir. Türkiye’nin bütün ilçeleri (ki malum oturduğumuz ilçeyi biliyorsunuz) o 44 ay TDH kendi içine kapanarak Kaset Olayından dolayı durduğu halde ilçe binamız hiç kapanmadı. TDH’nin bu uğurda, siyasette ne kadar inançlı hareket ettiğinin ne kadar uyumlu ve birlikte hareket ettiğinin en büyük göstergesidir” dedi.

 

“TDH 12 yıldır halk desteğiyle yürüyor”

İstanbul’daki 39 İlçe Başkanımızın ve onların yönetim kurulu üyelerinin tüm Türkiye’nin huzurunda takdir edilmesi gereken bir iş yaptıklarını düşünüyorum diyen Oğuş; “Son iki sene iki tane siyasi parti büyük bir coşkuyla kurulmasına rağmen iki sene idare edemeden büyük borçlarla kapattılar. Ama TDH bugüne kadar, 12 yıldır yalnız kendisinin ve halkın desteğiyle yürüttüğü bu hareketi maddi-manevi kimseye borcu olmadan inşallah 2015 seçimlerine kadar götürecek. Ve 2015’te de iktidar olacak diye düşünüyoruz” dedi.

 

“Söyleyecek sözü olanları sözü bitti. Artık söz TDH kadrolarında”

TDH’nin rüzgarını kimse yok saymasın diyen İl Başkanı Mehmet Ali Oğuş; “ TDH ve Başkanı Sarıgül, TDH’yi kurarken ve bu yola çıkarken de bir tek şey söyledi ve onun hep arkasında; “Halkın iradesine rağmen siyaset yapmayacağız. Halk ne istiyorsa onu yapacağız.” Kaset Olayından sonra ‘durun’ dediler, durduk. Sonra, ‘çıkın şu Büyükşehir’i alın’ dediler, yola çıktık. Yarın da inşallah, ‘Büyükşehir kesmez çıkın Başbakan olun’ diyecekler. Biz Başbakan da olacağız. Sarıgül hedefinin Başbakan olmasını her yerde söylüyor. Bu ‘ara durak’, ‘yarı final’ diyor. Bakın bunların hepsi basına pas. TDH’nin rüzgârını kimse yok saymasın. Bu rüzgâr 12 yıldır büyüyor, fırtınaya, borana dönüyor. İnşallah bunun baharı da çok güzel olacak. Söyleyecek sözü olanların sözleri bitti. Heybelerinde lafları kalmadı. Artık söyleyecek sözü olan TDH kadroları. Bizim heybemizde o kadar çok iş o kadar çok laf var ki; hepsini yapacağız inşallah” dedi.

 

Haber/ Fatma Sarıbıyık

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri