Kritik kongre başladı...

CHP İstanbul 34. Olağan İl Kongresi için Abdi İpekçi Spor Salonu’nda hazırlıklar tamamlandı. Kongrede şimdiki Genel Merkezin desteklediği Başkan Oğuz Kaan Salıcı ile örgütün desteklediği eski il başkanlarından Ali Özcan ile Prof. Dr. Semih Eryıldız yarışa




Kongrede 638 delege oy kullanacak. 40 kişilik İl yönetimi 9 kişi il Disiplin Kurulu’na ve 170 kişi Büyük Kurultay delegesi olarak seçilecek.

Seçimin blok listeyle mi çarşaf listeyle mi yapılacağı seçim başlamadan belli olacak, çarşaf liste olursa seçim sonuçlarının açıklanması yarın sabaha kalabilir.
Yeni Türkü’nün konser vereceği kongrede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yapacak.



ÇARŞAF LİSTE DAHA DEMOKRATİK

Saat 12:20
Gürsel Tekin partideki görevinden istifasının İstanbul Kongresiyle ilgisinin olmadığını söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran 2014 yapılacak yerel seçimleri kazanacak il başkanını seçmek için toplandıklarını söyledi. Oran, “Yeni tüzüğümüz daha demokratik olan  çarşaf listeye imkan veriyor. Buna da delege karar verecek” dedi.

CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç deniz feneri resmi bulunan kravatla geldi. Yeni Türkü’nün konseri 50 dakika sürdü. Şu anda Kemal Kılıçdaroğlu bekleniyor.

VE GÜRSEL TEKİN PROTOKOLDE

SAAT 12:15
İstanbul İl Başkanlığı sürecindeki çekinceleri nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin 12.15’de protokoldeki yerini aldı.  Basın mensuplarının anneler gününü kutlayan Tekin, “Burada bir demokrasi şöleni yapıyoruz” dedi.

Tekin seçimle ilgili bir soruya ise, “Adaylarımızı görelim öyle karar vereceğiz” cevabını verdi.

TRÜBÜNLERDE BOŞLUKLAR VAR

SAAT 12:00
Saat 12.00 itibarıyla Yeni Türkü sahne performansını sürdürüyor. Bu arada 11 bin kişilik Abdi İpekçi Spor Salonu’nun 3 tarafı gelenlere ayrılırken tribünlerin büyük kısmı şu an itibarıyla boş durumda bulunuyor.

YENİ YÜRKÜ SAHNEDE

SAAT 11:40
CHP’nin “2014 İstanbul Bizim” sloganıyla düzenlediği 34. İstanbul İl Kongresi’nde saat 11.40’da coşku artıyor
Dev ekrana yansıtılan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın resmi “Gündoğdu Marşı” ile birlikte alkışlandı. Tribünler Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Camdan değil candan dinlemeye geldik” pankartıyla bekledi.
Yeni Türkü alkışlarla sahne aldı.

SALON HAVASINI BULUYOR

SAAT 11:00
Saat 11 itibarıyla tribünler dolmaya başladı. “10. yıl Marşı” ve “Hoşçakal Kardeşim Deniz” şarkısına bayraklarını sallayarak eşlik eden partililer şimdi de Edip Akbayram’ın çalan şarkılarını dinliyor. Bu Arada protokol tribününde de parti Meclisi üyeleri yerlerini almaya başladı.

Delege ve konukların koltuklarına “Biz İstanbul’uz İstanbul Bizim Oğuz Kaan Salıcı” yazılı broşürler bırakıldı.

Protokol tribünün karşı tribününde Ali Özcan’ı destekleyenler ellerinde “Örgütün adayı Ali Özcan” pankartlarıyla oturdular.

SAAT: 10:00
Salonda Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan’ın  4 resmi bulunurken Ali Özcan’ın, “Örgütün adayı Ali Özcan”, “Buyruk değil örgüt kazanacak”, “Örgütlü toplum özgür birey” “Hedefimiz İstanbul hedefimiz Türkiye”, "Özcan Başkan Kılıçdaroğlu Başbakan” yazılı afişleri yer aldı.

İzleyici koltuklarına Kılıçdaroğlu’nun resmi bulunan mavi bayraklar bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri