Meclis üyeliğine genç başvuru

TMMOB Çevre Mühedisleri Odası 10. ve 11. Dönem Genel Sekreteri ve 11. dönem Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şevki Çiftçi, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığına, Belediye Meclis Üyeliği için CHP’ye aday adaylık başvurusunu yaptı.

 

 

Büyükçekmece Tepecik doğumlu olan Hasan Şevki Çifçi Büyükçekmece’nin “genç” adayları arasında yerini aldı. 2009 Ortadoğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu olan ÇİFÇİ, 2009 yılından beri TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkezinde görev yaptı. Meslek Odasında 2009- 20013 yılları arasında Genel Sekreterlik Görevi yapan Çifçi, İstanbul’un ve Türkiye’nin çevre sorunları hakkında yapmış olduğu çalışmalarla bilinir. 

 

Aday adaylığı başvuru dosyasını alan CHP İlçe Başkanı Dursun Tazegül, “başvurunun Büyükçekmece’nin ve İstanbul'un çevre sorunlarını çözmek adına yetişmiş kadrolara parti olarak her zaman kapımızın açık olduğunu” söyledi. “Bütün adaylarımız bizim için çok değelidir.Hasan Şevki'ninde partimize ve ilçemize büyük katkıları olacağına inandığını” belirti.

Aday Adaylık başvurusu sırasında ise Hasan Şevki Çifçi “TMMOB gibi Türkiye’nin sorunlarına sahip çıkan bir kurumun bir yöneticisi olarak birikimini yerel yönetimlere aktarmaya hazır olduğunu” belirtmiştir. Ayrıca Çevre sorunlarının kontrolünün yanı sıra Büyükçekmece’nin çevresel anlamda artı değer yaratan projelere ihtiyacı olduğunu ve örnek yatırımların Büyükçekmece’de de yapılabileceğini vurgulamıştır.

 

HASAN ŞEVKİ ÇİFÇİ  KİMDİR?

1985 yılı Tepecik - Büyükçekmece doğumlu olup ilköğrenimimi Tepecik İlköğretim Okulunda okudu. Ortaokul ve lise döneminde Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesinde tamalayan ÇİFÇİ. 2003 senesinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünü kazandı. Sonrasını  kedisi söyle özetliyor. “ Üniversite hayatımda ODTÜ Çevre Topluluğu Başkanlığı ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu Başkanlığı yaptım. Çevre ve kentleşme üzerine birçok kampanya, kongre ve panel düzenledim. Düzenleme Kurulunda bulunduğum kongreler şöyledir:

                     TMMOB Çevre Mühendisleri Odası 9. ve 10. Çevre Mühendisliği Kongresi Düzenleme Kurul Üyesi

                    TMMOB Enerji Kongresi Düzenleme Kurulu Üyesi

                    TMMOB Çevre Mühendisleri Odası 1., 2., 3. Ve 4. Öğrenci Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanlığı

                    2005–2009- Çevre Sorunlarına Öğrenci Yaklaşımları Sempozyumu Düzenleme/Yürütme Kurulu Üyeliği

                    2007 – “ÇMO Öğrenci Haber “ Yayın Kurulu Üyesi

                    2009 – TMMOB Ücretli Çalışan ve İşsiz Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı

                    2010-2012 yılı ÇMO Sürekli Eğitim Merkezi Sekreteri

                    2004 yılı Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili imza kampanyası koordinatörlüğü

                    ODTÜ Geri Dönüşüm Projesi Yürütücülüğü

 

Üniversite sonrasında Çevre Mühendisliği firmalarında iş tecrübelerimin oldu. İşim gereği Türkiye’nin 48 ilinde ziyaretler gerçekleştirdim ve sanayi yatırımlarının denetimlerini yaptım.

 TMMOB Çevre Mühendisleri Odasında Genel Sekreterlik (2010 -2013) görevinde bulundum. Görevim gereği odanın mali ve idari yanı sıra örgütlenme sekreterliğini gerçekleştirdim. Birçok yayının hayata geçmesini sağladım. Mesleğimle ilgili İstanbul, Bursa, Konya, Tekirdağ, İzmir, Antep, Adana, Mersin, Samsun, Antalya gibi şehirlerde sunumlar yaptım.

Şu anda Büyükçekmece Batıköy'de Çevre ve İş Güvenliği Danışmanlık firması sahibiyim.

İleri derece İngilizce’nin yanı sıra orta düzey Almanca dil bilgisine sahibim. Büyükçekmece Belediyesi Kültür Festivalinde yabancı grupların ağarlanmasında gönüllü tercümanlık ve rehberlik yaptım. Ayrıca yurtdışında Novi Sad (Sırbistan) Üniversitesinde “Çevresel Bağlantılar” programına katıldım ve elektronik atık geri dönüşüm projelerinde incelemelerde bulundum. Batı Avrupa’nın yedi ülkesine seyahatler gerçekleştirdim”.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri