Melek STK ve basınla buluştu

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Melek yoğun bir katılımla gerçekleşen sabah kahvaltısında, partililer, Beylikdüzü’ndeki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 Mustafa Melek toplantıda yaptığı konuşmada aday adaylarında CHP’nin aradığı kriterlere vurgu yaptı. Bu kriterlerin politik tutarlılık, seçim kazanabilme yetkinliği ve yönetebilme becerisi olduğunu ifade eden Mustafa Melek, adayın özelikleri içinde, halktan ve emekten yana, yani sol bir kimliğinin olmasının önemini dile getirdi. Melek, yönetim becerisi konusunda bir akademisyen olarak birçok yönetici yetiştirdiğini ve kendisinin bu korudaki akademisyen kimliğini hatırlattı.

Mustafa Melek AKP’nin rant odaklı politikalarla bir baskı rejimi oluşturduğunu vurguladı. Özellikle Gezi’de halkın demokratik tepkisinin önemine vurgu yaptı. AKP’nin halkın Gezi’deki demokratik tepkisine karşısında gösterdiği şiddeti kınadı. Melek, gezi parkında hayatını yitiren vatandaşlarımızı saygıyla anarken, katılımcılar da alkışlarla bu anmaya katıldı. Melek bu baskı yönetiminin yerel yönetimlerde yaşanacak değişimle yıkılacağını ifade etti.

Mustafa Melek belediyede öncelikle demokratik ve katılımcı bir demokratik yapı kuracaklarını, tüm projelerde ve uygulamalarda, doğrudan halkın katılacağı halk meclisleri ve mahalle temsilcilikleri yoluyla, sivil toplum kuruluşlarının takısıyla karar alacaklarını söyledi. Ekonomik alanda da sektörlerin gelişmesine ve özellikle istihdam yaratacak projelere önem vereceklerin, halkın refahını yükseltmek için yeni kaynaklar yaratacaklarını anlattı. En büyük zenginliğin kültürel zenginlik olduğuna vurgu yapan Mustafa Melek, sosyal dayanışma ve kolektif yaşam kültürünü geliştireceklerini, Beylikdüzü’nün rant açısından değil, kültür zenginliği ve çeşitliliği ile bir kültür kenti olarak, cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Melek, çevrenin kendileri için en önemli konu olduğunu; Beylikdüzü’nde doğa insan bütünlüğünün en çağdaş örneğini ortaya koyacaklarını ifade etti. Çalışmalarında akıl, bilim, vicdan ve eşitlik ilkesiyle hareket edeceklerini vurguladı. Melek sözlerini “her alanda çocuklara, kadınlara, yaşlılara öncelik tanıyacağız” diyerek sürdürdü.

Mustafa melek aday olduğunda kamuoyu ve halkla paylaşmak üzere projelere yönelik yaptığı çalışmalardan da bahsetti. Akademisyenler, iletişim uzmanları, sosyologlar ve şehir plancılarının yer aldığı bir akademik çalışma grubuyla birlikte master projeler hazırladıklarını ve bunu adaylık açıklandığında halkla ve basınla paylaşacağını ifade etti.

Toplantıya katılanlar Mustafa Melek’in konuşmasına alkışlarla destek verdiler.

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri