MHP İLÇE TEŞKİLATLARI ANAYASAYI TARTIŞTI

MHP Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü İlçe Teşkilatlarının düzenlediği kahvaltıda Anayasa konulu konferans, Kaya Ramada Otel’de yoğun katılımla gerçekleşti.

Kahvaltılı Toplantıya Anayasa komisyonundan sorumlu Konya Milletvekili Faruk Bal gelen davetlilere Anayasa hakkında bilgilendirdi. Kahvaltıya, İl Başkanı Abdurahman Başkan, 3. Bölge Başkanı Murat Türkmen,İl Teşkilatlanmadan sorumlu Gazi Başkan, İl Divan Başkanı Hakkı Özyurt,ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büykçekmece İlçe Başkanı Allattin Yavuz Güneş ve Yönetim Kurulu, Esenyurt İlçe Başkanı Halit Özer ve Yönetim Kurulu, Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın ve Yönetim Kurulu, Esenyurt Mahalle Muhtarları, Esnaf Odalar Başkanı Gürsel Doğan, Kader Mahkumları Dernek Başkanı Necdet Yüksel, Büyükçekmece Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Esenyurt Sanayiciler ve İş adamları Dernek Başkanı, Büyükçekmece’den ve Beylikdüzü’nden Muhtarlar ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş ve STK’lar katıldılar.

 

DÜNYADA ÜÇ ÇEŞİT ANAYASA YAPILMA USULÜ VARDIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonundan Sorumlu Konya Milletvekili Faruk Bal, toplantıyı düzenleyen Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece İlçe teşkilatlarına ve İl başkanlarına teşekkür ederek, yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini bildirdi. Faruk Bal Anayasa nasıl yapılır sorusunu cevaplandırdı. Bal: “Dünyada üç çeşit Anayasa yapılma usulü vardır.Bunlardan biri Hitler vari, diğeri dayatma, bir diğeri ise milletin iradesiyle ortaya çıkan ana yasadır. Japon ana yasası bir hitler yasasıdır.Atom bombasından sonra teslim olan Japonya Amerikan’ın dayattığı bir dikta anayasadır. Biraz tarihi geriye alırsak Alman anayasası bir dikta anayasasıdır hitlerin yenilmesinden sonra onu yöneten koalisyon güçleri Almanya’yı işkal ettikten sonra oluşturulan anayasadır. Bu da dikta anayasasıdır.Birde dayatma anayasa vardır.Dayatma anayasasında da böyle yapmazsan böyle olur diye dayatılan anan yasadır.Dünyada çok örneği olduğu gibi,bizde de iki tane örneği vardır. Biri 1961,  60 ihtilalının sonunda gerçekleştirilen anayasadır.İkinci dayatma anayasası ise 1982 anayasasıdır.Buda millet iradesini tahakküm altına alan anayasadır. Bir diğeri ve olması gereken ise milletin iradesiyle ortaya çıkmış anayasadır ki,işte bugün konuşmamız gereken konu budur. Bu milletin iradesi nasıl anayasaya yansıtılır. Her bir Türk vatandaş, Sivil Toplum Örgütü, sanayici, üreten, çalışan, emek veren herkesin katılımıyla oluşmalı ki milletin iradesini yansıtsın” diyerek anayasa konusunda geniş bilgi verdi.

Daha sonra soru cevap şeklinde geçen toplantı katılımcıları memnun etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri