MHP’den Ak Parti’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

MHP Büyükçekmece İlçe Teşkilatı, yeni yönetim kurulunu oluşturan AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit’i makamında ziyaret etti.

 Her iki tarafında nezaket çerçevesi içerisinde konuşmalar yapması, partiler arası diyaloglar için önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Ziyaret sırasında iki partinin yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken, Büyükçekmece’deki partilerin birbiriyle yakın diyaloglar içerisinde olduğuna vurgu yapıldı. MHP İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, Büyükçekmece’de partiler arası diyalogların her zaman sıcak olduğuna vurgu yaparken, AK Parti İlçe Başkanı Babayiğit “Daha önce Beylikdüzü iyi diyorduk ama, artık Büyükçekmece daha iyi demek durumundayız” dedi.

Dürüst insanlar siyasete girmiyor

İki partinin ilçe başkanları da, bundan sonraki sürecin yerel seçimlere hazırlık olduğu konusunda fikir birliğine vardı. Sohbetin bir bölümünde, dürüst ve iyi insanların siyasete girme konusunda sıkıntı çektiği, bunun da Türkiye’de toplum üzerindeki siyasetçi algısının yanlış olduğu konusunda konuşulurken; AK Parti İlçe Başkanı Babayiğit, özellikle güç odakları ve basının siyaseti etkisizleştirme çalışması yaptığına vurgu yaparken, MHP ilçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, “Dürüst insanlar siyasette yanlış giden işlerin olduğunu söylüyor ama, kimse elini taşın altına sokmak istemiyor” dedi.

Ayrışma partiler üzerinden oluyor

 

Demokratik parlemanter düzenlerde, partiler arasında ayrışma olmadığını ancak Türkiye’de bu ayrışmanın siyasi partiler üzerinde olduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Babayiğit “Sosyologlar ve siyaset bilimciler bunun üzerinde kafa yorması lazım. Allah’tan eskisi gibi sokağa taşan, etkili eyleme dönüşen bir durum yok” dedi. Aynı konu hakkında konuşan MHP İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş “Türkiye’de kavga yerine, herkes birlikte hareket etse, hizmet etmek daha kolay olacaktır” diye yorumladı. Nezaket çerçevesi içerisinde geçen konuşmaların bazı bölümlerinde, iki taraf ince üsluplarla siyaset yaparak ziyareti sonlandırdılar…

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri