MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTILAR

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın, Milletvekili seçilmelerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen tutukluluk hallerinin devam etmesini kınamak amacıyla imza kampanyası düzenled

Cumhuriyetin demokratik ve hukuk devleti yapısına darbe niteliğindeki bu durumu kınamak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milletvekillerinin özgürlüklerine kavuşmaları adına ellerinden gelen toplumsal mücadeleyi vereceklerini kaydetti.

DEMOKRASİ TARİHİNE YAPILMIŞ BÜYÜK BİR AYIP

Türkiye Cumhuriyeti’nin en kötü deneyimlerden birini yaşadığına işaret eden Ekrem İmamoğlu, Milletvekillerinin TBMM çatısı altında olması gerekirken Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunmasını, ülkenin demokrasi tarihine yaşatılmış büyük bir ayıp olarak yorumladı. İmamoğlu, CHP’nin göstermiş olduğu bütün çabalara rağmen iktidarın telafi sözünü hala yerine getirmediğini de belirterek, bu durumun hafızalardan silinmeyeceğinin altını çizdi.


“Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz” ve “Milletvekillerimizi Mecliste İstiyoruz” yazılı pankartlarla Beylikdüzü Çarşamba Pazarı’nın giriş noktalarına stantlar kuran İlçe Örgütü etkinliğin, 12-19 Haziran Milli İradeye Özgürlük Haftası kapsamında devam edeceğini kaydetti.  Yoğun ilgi gören imza kampanyasında vatandaşlar, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’a iletmek istedikleri dileklerini de kaleme aldı.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri