Muhtarlıktan emekli oldu yine aday!

6 dönemden bu yana Kumburgaz’da muhtarlık görevini sürdüren Kumburgaz Merkez Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yıldırım, 7. dnemde de aday olduğunu kaydederk yoğun geçen bir yaz döneminin ardından mahallesinde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Geçtiğimiz yerel seçimlerden hemen önce çıkartılan kanun ile Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlanan Kumburgaz’da bir çok belediye yönetimi gören ve bir çok belediye başkanı ile birlikte çalışan Yıldırım, Kumburgaz’ın Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlanmasının ardından bir cazibe merkezine dönüştürüldüğünü belirtti.

Önce altyapı yapıldı

Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, Kumburgaz sorumluluk alanına girmesinin ardından önce bölgedeki alt yapı çalışmalarına kenetlendi. Sağlam bir alt yapı çalışmasının ardından Kumburgaz’ın çehresini değiştirecek çalışmalar için düğmeye basan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bölgedeki yol çalışmalarını başlattı. Kumburgaz Köy içi olarak bilinen bölgede tüm cadde ve sokakların bakımını ve asfaltlama işlemlerini yaptıran Akgün, daha sonra çevre düzenleme çalışmalarını başlattı.

Turist sayısında artış oldu

Yerleşim alanlarının daha yoğun olduğu köyiçinin ardından Kumburgaz Sahili’nde işe devam eden Büyükçekmece Belediyesi, eski sitelerin kapattığı yolları açarak yaklaşık 200 ara sokağı kumsal ile buluşturdu. Yolların açılmasının ardından asfaltlama, tretuvar ve kaldırım çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, Kumburgaz Sahili’ndeki işgalleri de ortadan kaldırarak, İstanbul’un en güzel kumsallarından birisini ortaya çıkarttı. Bölgeye yapılan yatırımlar, vatandaşların tatil için Kumburgaz’ı tercih etmelerine neden oldu. Geniş kaldırımlar ile temiz ve aydınlık yollara kavuşan Kumburgaz’ın bu sezonda ağırladığı turist sayısındaki artış, dikkat çekici oldu.

Modern bir görüntüye kavuştu

Kumburgaz’da yolların ve sokak aralarının açılmasıyla vatandaşlar dışarıya çıkabilir oldu. Meydan düzenlemelerinin yapılması ve geniş kaldırımların oluşturulması bölgeye modern bir görüntü kazandırdı. Sahildeki işgallerin sonlandırılması da kumsalın kalitesinin artmasını sağladı. Kalitenin artmasıyla bölgeye gelen turistlerin kalitesi de artmaya başladı. Kumburgaz, yapılan yatırımların karşılığını bölgedeki turistlerin artmasıyla aldı” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri