O afişe çok sert yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun mitinginde Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs'a çıkamazsınız dendiğinde Kıbrıs'a çıkan kim di? Şimdi kalkmış Eceviti eleştiriyorlar. Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin" diyer

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk mitingini Samsun'da düzenledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satırbaşları:

- Biz yoksulluğu tarihe gömmek için iktidara talibiz. Biz dört çocuğuna yemk veremediği için intihar eden annenin yaşadığı bir Türkiye istemiyoruz.

- Aile sigortasının en büyük ayağını esnafımız oluşturuyor.

- Ben buradan iktidara seslenmek istiyorum. Hiç bir aileyi yiyecek kuyruğuna sokmayacağız. Yoksulların yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Değerli emekli kardeşlerim Başbakan diyor ya emekliler Kanarya adasında tatil yapıyor, öyle mi? Emeklilerin bir kısmı gidip AKP'ye oy verdiler. Eğriye eğri, doğruya doğru..


- Başbakan tutup CHP tarihine çatıyor. Senin kafan öyle çalışıyorsa ben ne yapayım. Biz geçmişimizle onur duyuyoruz. Türkiye'nin tarihini bilmeyen CHP'nin tarihini bilmeyen.

- Samsun'da fabrikalar kapatıldı, tütün üreticileri perişan, oylar nereye? Cumhuriyet Halk Partisi'ne... Çiftçi kardeşlerime sözüm var; alın teri döken çiftçi kardeşime sözüm var. Mazotu 1.5 lira yapacağım. Diyorlar ki siz parayı nereden bulacaksınız? Senin yürüttüğün paranın yarısını kurtarsak ülke günlük gülüstanlık.

- Dünyanın hangi ülkesinde bir başbakan bir anneye senin oğlun da işsiz kalsın diyebiliyor. Eğer bir ülkede fabrika bacaları tütmezse üretim olmazsa işsizlik başlar.

- Gelelim Samsun'a.. Minibüsçüler çok memnunmuş belediyeden. Ekonomi insan için vardır.

- Sen tutup bin 260 minibüse kafana göre bir hat çiziyorsun tramvay hattı kuruyorsun sonra o insanları çantada keklik oylar var diyorsun.

- Atatürk Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nı başlattıysa bir bildiği vardır.

- Askerlik konusunda önemli bir proje başlattık. Parası olanlardan para alacağız. Aldığımız parayı öğrencilere yurt yapacağız.

 

"Ecevit'in ismini ağzına almak için önce abdest al"

- Kıbrıs'a çıkamazsınız dendiğinde Kıbrıs'a çıkan kimdi? Şimdi kalkmış Eceviti eleştiriyorlar. Ecevit'in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin.

- Askerliği aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Halkın iktidarında herkese iş bulacağız. Sadece bizim çocuklarımız değil bütün gençlerimize iş bulmak bizim boynumuzun borcu.
 

"Nerede bulurlar bunun gibi adamları"

- ÖSYM Başkanı'nı gördünüz. Nerede bulurlar bunun gibi adamları... Cumhurbaşkanı'na  tatmin olduk diyor, Başbakan tatmin olduk diyor. Sonra bu ÖSYM Başkanı şifre var diyor. Senin profesörlüğün böyleyse vay ÖSYM'nin haline. Biz halkın iktidarı olacağız. Sizi dinleyeceğiz.
 

Nükleer referanduma gidecek

- Nükleer santral konusunu biz referanduma götüreceğiz. Kararı siz vereceksiniz. Taşeron işçiler var mı aranızda bilmiyorum. Bir devlet dairesinde sendikalı işçiler var bir de çağdaş köleler var, sendikalara üye olamaz. Sesini çıkaramaz, kapı önüne konur. Kamuda çalışan bütün taşeronlara kadro hakkı vereceğiz.

- Kimsenin ekmeğiyle uğraşmayız. Çalışır üretirse kul hakkı yemezse işini kimse kaybetmez.. Hayali ihracatçılara CHP'de yer yok..

- Bunlar dediler ki yoksullukla mücadele edeceğiz yoksulluk arttı. 12 milyon 715 bin kişi yoksulluk sınırının altında. Biz aile sigortası dediğimizde kayıt dışı işsizliği de bilmiyorlar dediler. İlk kez bir başbakan yoksul sayısını itiraf etti. Bir Y'de sınıfta kaldılar. Yolsuzlukla mücadele edeceklerdi. Şimdi yolsuzluk=AKP. Biz şimdi sizden yetki verin haramilerin iktidarını yıkalım.

- Ne dediler yasakları kaldıracağız. Basılmamış kitaplar nedeniyle gazetecilerin evi basılıyor. Ne diyorlardı yasakları kaldıracağız. Bunlar kendileri dışındaki herkesi düşman olarak görüyorlar.
 

"Susmayın yoksa sıra size gelir"


- Samsun'da fabrikalar kapandıysa önce sendikalara sitemim var benim. Bizim il başkanımız da eski bir sendikacı. Susma sustukça sıra sana gelecek diye bir sloganları vardı ve Samsun'a diyorum susmayın yoksa sıra size gelir. Biz demokrasiden insan haklarından yanayız.

- Çocuklarımız umudumuzdur. Her sabah kapınızı polis çalmayacak sütçü çalacak. Karnı tok okullarına gitsinler diye...

- İstiyoruz ki bir çocuk yatağa aç girmesin.
 

 Şehit aileleriyle buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun mitingi öncesinde şehit aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı.

Şehit aileleri ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şehitliğin önemine değinerek, ''Eğer biz yataklarımızda rahat uyuyorsak, eğer biz çocuklarımızı rahatlıkla okula gönderebiliyorsak, eğer geleceğe güvenle bakabiliyorsak şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Aileler şehit verdiler, bedel ödediler ama şehitler ölmez. Onlar ölümsüzdür. Onlar sadece ailelerinin yüreğinde değil bütün toplumun yüreğindedir. Gönlümüzde yatan hiçbir ana ağlamasın, hiçbir ana üzülmesin her ana çocuğuna baksın, büyütsün muradını görsün ama şehitlik gibi yüce bir payeye de her aile ulaşamaz. Geleceğiniz bizim geleceğimizdir'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri