OHAL’i tüm Türkiye’ye getirdiler

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Olağanüstü Hal uygulamasını kendilerinin kaldırdığı yönündeki sözlerinin doğru olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu dün partisince Adıyaman Kâhta, Batman, Şırnak Silopi ve Gaziantep mitinglerinde konuştu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Rafineri üssü yapacağız

-  Adıyaman’ın en büyük  özelliklerinden birisi petrol. Petrol boru hattı buradan  geçiyor. Güneş burada. Rafineri niye burada değil?. Halkın iktidarında Güneydoğu’yu bir rafineri üssü haline getireceğiz. Petrol burada işlenecek benzin, mazot burada elde edilecek ve  çiftçiye mazotu 1.5 lira yapacağız.

-  Çıkıp ‘OHAL’i biz kaldırdık’ diyorlar. Yalan söylüyorlar OHAL’i tüm Türkiye’ye getirdiler. İşadamı, gazeteci belediye başkanı konuşuyor, tehdit. Ne olacak bu tehditlerin sonu? Demokrasi gelecek. Herkes özgürce konuşacak. Türkiye’de OHAL’i de özel yetkili mahkemeleri de kaldıracağız. Herkes bağımsız mahkemelerde yargılanacak. Bizim hedefimiz özgür ve bağımsız, etnik kimliklere ve inançlara saygılı güzel bir Türkiye bizim hedefimiz; kimseyi ötekileştirmeyen bir Türkiye. Bunu yapacak olan yeni CHP’dir. Yeni CHP kadın ve erkek eşitliğine, özgürlüğe, demokrasiye  inanan bir partidir.
Kanları yerde kaldı

-  Bugün (dün) gene konuşmuş Recep Bey, efendim biz demişiz ki ‘Mavi Marmara’ya izin vermezdik’. Vermezdik tabii, yazık günah değil mi o çocuklara, orada gittiler, Mavi Marmara’da İsrail askerleri öldürdü. Hesabını sordular mı? Sormadılar, kanları yerde kaldı. Sen Mavi Marmara’ya AKP milletvekillerini bindirecektin, niye vazgeçtin? Onların canı tatlı, vatandaşın canını feda edebiliyorsun.
Akdağ’ın kızdığı engelli mitingde

-  Kılıçdaroğlu, Batman’daki konuşmasını tamamladığında, geçen ay Batman’ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan, görev yaptığı Devlet Hastanesi santralındaki çalışma şartlarını iyileştirmesini isteyen ve, “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz” yanıtını alan görme engelli Nurullah Mehmetoğlu platforma çağırıldı. Mehmetoğlu’nu yanına alarak Akdağ’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Herkes hak talebinde bulunabilir. Onun görme engelli olması hakkını aramasına engel değildir, bu bir doğal haktır. Ona saygı duyuyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri