Örgütlenmeden korkmayacağız'!

Örgütlenmeden korkmayacağız'!

Kılıçdaroğlu; Örgütlenmeden korkmayacağız'!

Kılıçdaroğlu, partisince Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen ''Büyük İstanbul Mitingi''nde, konuşmasından önce eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile vatandaşları selamladıktan sonra beyaz güvercinler uçurdu. Partililere Batman, Eskişehir, Trabzon, Artvin ve Hopa'dan selam getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, alanda bulunanların, ''Başbakan Kemal'' sloganları atması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Siz kararınızı vermişsiniz. 12 Haziran'da Recep Bey'i yolcu edeceğiz. Söz mü? Kemal'in sakinliği Recep'in öfkesini yenecek. Benim yüreğimde insan sevgisi var. Ne yaparsa yapsın, ne kadar öfkeli olursa olsun, ben insanımı seviyorum, insanıma saygı duyacağım, projelerimizi anlatacağız, bu ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'da yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Sözde ben İsrail'i destekliyormuşum, Allah Allah. Allah aşkına, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı bu değil miydi? Milletin hafızası silindi mi? Nasıl oldu da birden kaplan kesiliyorsun? Dişlerini sökeceğim onun, hiç endişe etmeyin siz. Bu değil miydi Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken Amerikan askerlerine başarı dileyen? Buradan söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesini indireceğim, gerçek yüzünü göstereceğim millete. Sözde vatansevermiş, hadi canım sen de. Sen kalkıp da Mavi Marmara gemisini gönderirken, izin verirken niye bırakmadın milletvekillerin Mavi Marmara'ya binsin? Çünkü senin milletvekillerinin canı tatlı. Niye onun mücadelesini yapmadın o zaman? Bize bir şey söylemez. Bizim geçmişim temiz, alnımız ak, biz kul hakkı yemedik.''
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de dostça, kardeşçe, barış içinde yaşamak istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:  ''Barışı sağlayacak, dostluğu sağlayacak, yoksulluğu yenecek, bir çocuğun bile yatağa aç girmesini istemeyen adres CHP'dir. CHP, halkın partisidir. Bu ülkede huzuru sağlamanın yolunu biliyorum, çocukların yatağa aç girmeyeceği yöntemi biliyorum, kadın-erkek eşitliğinin nasıl olduğunu biliyorum, bu ülkede huzur içinde yaşamanın yollarını biliyoruz. Size bir sözüm var, herkesin çalışıp ürettiği, kazandığı, her evde akşam tencerenin kaynadığı bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağım.'' Dedi.

Kılıçdaroğlu, herkesin örgütlenmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Örgütlü toplum CHP demektir. Örgütlenmeden korkmayacağız'' dedi.
2 milyon taşeron işçi bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Taşeron işçiliğinde ömür boyu asgari ücrete mahkûm edilirsiniz, sendikalı olmazsınız, çalışma saatiniz olmaz ve siz perişan olursunuz. Halkın iktidarında size sözümüz var, taşeronluğu bitireceğiz. Herkes kadrolu, toplu sözleşmeli, sendikalı haklarına kavuşacak'' diye konuştu.

Gürsel Tekin Tepkiliydi!

Bir gazetecinin ''Miting öncesinde bazı ihbarlar alındı 'Otobüsler durduruldu' şeklinde. Nedir bunun içeriği?'' diye sorduğu Tekin, şunları söyledi:

“Maalesef bu tür aksaklıklar oluyor. Örneğin şu anda Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Benzer yollarda trafik polisi uygulama yapıyor. Ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor, Bunlar çok çirkin şeyler. Gerçekten bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Bu kadar basite inmişlerse doğrusu sayın valinin, sayın emniyet müdürünün müdahale etmesi gerekiyor. İnanıyorum ki aynı aksaklık önümüzdeki bir saat içerisinde devam etmez. Ederse, bunun da bedelini ağır öderler.”

Yaşanan aksaklıkları ayıpladığını belirten Tekin, “Burada bir siyasi parti miting yapıyorsa devletin kurumları özellikle emniyetin ve İDO'nun yardımcı olması gerekiyor. Bütün bu aksaklıklara rağmen CHP'nin mitingine gelmek isteyen inançlı CHP'liler akın akın geliyor. Hiçbir engeli tanımıyorlar” diye konuştu.

Mitinge katılım konusunda görüşleri sorulan Tekin, “Hedefimiz 500 bin kişi. Şimdi yukarıdan baktım. 500 bine yakın kişi gelmiş. Hiçbir taşımamız yok. CHP, 81 ilde yapmış olduğu mitinglerin hiç birinde taşıma yok. Ancak elbette Trakya ve İzmit'te arkadaşlarımız bu coşkuya katılmak istiyorlarsa gelebilirler ama 100-200 otobüslü bir organizasyon söz konusu değil” dedi.

Toprağa sevgi seli

4 Haziran CHP büyük İstanbul Mitinginde CHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Erdoğan Toprağa yoğun ilgi.  Özellikle gençlerin yeni keşfettiği bir siyasi gibi durmasına rağmen güvenilir duruşuyla genlerle sıcak temasından kaçınmayan onlara yoğun ilgi gösteren Toprak gençlerin Tişörtlerini imzalama isteğini geri çevirmeyerek sabırla yüzlerce gencin Tişörtlerin imzalayarak gençlere olan güvenini gösterdi. Gençlerin yoğun ilgisine cevaben; “Onlar bizim geleceğimizdir gençlerimize ne kadar özen gösterirsek geleceğimize de o kadar sahip çıkmış oluruz, İşte görüyorsunuz miting alanında bir santim boş yer kalmadı, katılımcıların yaş ortalamasına bakın gençler oldukça yoğun, demek ki gençler her zamanki gibi devrimci özünün gereği meselenin ciddiyetinin farkında. Dedi.

Çelebi İşçiydim, bundan sonrada İşçi milletvekili olacağım.

Miting sırasında görüşlerini aldığımız eski sendikacı ve 3. Bölge milletvekili aday Süleyman Çelebi; Ben işçiyim yıllarca işçi kaldım uzun bir süre DİSK Başkanlığı yaptım kısacası sendikalı işçilik bizim hamurumuzda var, bundan sonrada TBMM de işçi hakkı arayan işçi Milletvekili olacağım. İşçinin sendikada hak arayıcısı iken şimdide mecliste hak arayıcısı olmaya devam edeceğim. işçi olmak onurumuzdur. Dedi.

Sabahat Akkiraz yine bizden biriydi.

Her zamanki gibi yüzündeki gülücüğü eksik olmayan ailemizden bir olduğunu tüm ülkeye kabul ettirmiş olan Türkülerin kraliçesi Sabahat Akkiraz vatandaşın içindeyken de ben sizden biriyim yüreğinizde olduğum kadar yanınızdayım da demeden bu gerçeği kabul ettirdi. Sahne arkasında biriken partililerle fotoğraf çektirip sohbet eden Sabahat Akkiraz mitinge kardeşi Hasan Akkiraz ile gelmişti. Akkiraz verilen görevleri seve seve yaptığını çok yoğun bir tempoda çalışmasına ve İstanbul 3. Bölgeden aday olmasına rağmen partisinin istediği doğrultuda Türkiye’de hangi vilayetten çağrılırsa orada olmaktan keyif aldığını verilen görevleri seve seve yaptığını söyledi.

Mevlüt Aslanoğlu Halk çocuğu olmanın hazzını yaşıyorum…

Mitingde konuştuğumuz adaylardan Mevlüt Aslanoğlu; “Bu güne kadar Malatya’dan milletvekili oldum bu sefer yaşadığım ilçenin de içinde olduğu İstanbul 3. Bölgeden adayım. Ben Malatya Milletvekiliyken de 3. Bölgeden elimi çekmemiştim şimdi seçilirsem bu kezde gözüm kulağım Malatya’da olacak Malatya’ya hizmeti asla unutmayacağım. Ben halkın içindeyim halk çocuğu olmaktan da hep gurur duydum bunun hazzını yaşıyorum”, dedi.

Zühal Samlı; Seçim Kadınlarla kazanılır!

CHP kadın kolları Genel Başkanı Zühal Samlı; Alana bakın kadının gücünü görün, CHP her kese her cinse eşit yaklaşmanın bedelini işte bu alanda gösteriyor, bu alanda gördüklerimiz bu kez sandığa da yansıyacaktır. Kadının sesine kulak veren CHP kazanacaktır, dolayısıyla kadına değer veren Türkiye kazanacaktır. Dedi.

Fevziye pehlivan; Kadın ağzından kan aksada kızılcık şerbetti içtim der.

Kadın Kolları İstanbul il Başkanı Fevziye Pehlivan; Kadının gücünü burada daha iyi görüyorsunuz. Aile sigortası en çok kadını ilgilendiriyor. Kadın evde her tür hengâmenin içinde çocuğun ağlama sesini, eşinin hastalıktan inleme sesini kadın duyar. Bu ülkede kadın ağzından kan aksada kızılcık şerbetti içtim der, lakin bıçak kemiğe dayandı ve kadınlarımız mutfakta aş değil taş pişirir oldu. Aile sigortası kadınlarımızın umudu oldu. Biz bu alandaki sayının sandığa da yansıyacağına inanıyoruz, kısaca CHP seçimin galibi olurken Türkiye’de kazananı olacaktır. Dedi.

Berrin Balcı

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Berrin Balcı; İşte çağdaş Türkiye’nin gerçek yüzü, Biz asla karanlığın savunucusu olmadık, aydınlık yüzünü her türlü merkezi ve mahalle baskısına rağmen burada da göstermekten çekinmeyen Türkiye halkını kutluyorum. Bu meydanda gelecek için ışık yaktık artık bu ışığı kimse söndüremez, yaşasın çağdaşlık yolunda haklı mücadelemiz. Mitingimizi görüyorsunuz milyonların desteğini arkasına aldı. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nunda dediği gibi CHP 4. büyük devrimini 12 Haziranda yapacak. Gencinden, yaşlısına, esnafından, yatırımcısına, çiftçisinden, emeklisine tüm vatandaşlarımızın derdine dokunan projelerle çok güçlü ve dinamik bir yapı geliyor. İktidar bayrağını göğüslediğimizde herkesi kucaklayacağımızı, birlik ve beraberlik duygularıyla hareket edeceğimizi Türkiye görecektir. Dedi.

http://www.haberdar.com.tr/chp-kazlicesme-mitingi-resimleri,82.html


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri