Perihan Sarı'dan 8 Mart açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününe dair açıklaması…

Varlıkları ile yaşamın tüm alanlarında üretken olan, yaşamı yeniden üreten kadınlar, dünyayı değiştirme ve dönüştürme gücüne de sahiptir.

8 Mart, insan onurunu korumak adına, insanca koşullarda çalışma hakkının, çalışma sürelerinin düşürülmesi mücadelesinin, kadınların kararlılığı ve dönüştürücü gücünün açığa çıktığı bir olayın adsız kahramanlarını anma günüdür.

8 Mart, sadece kendi çocukları için değil, zor durumda olan bütün çocuklar için kaygılanan, ağlayabilen; açlığa, yoksulluğa, savaşa direnebilen kadınların günüdür.

8 Mart, üretkenliği, hakça paylaşımı, toplumsal adaleti ve barışı savunanların, barış diliyle konuşanların günüdür.

8 Mart, özgürlük ve hak mücadelesinde yanarak yaşamlarını kaybeden kadınların, uğruna öldükleri değerleri koruma günüdür.

8 Mart, Emekçi Kadınlar günüdür. Her türlü baskıya, zorbalığa, şiddete, kara töreye bedenleriyle karşı duranların, yaşamlarıyla bedel ödeyenlerin günüdür.

Emeğin kazanımlarını, insan onurunu, özgürlükleri, üretkenliği, sevgiyi, barışı, eşitlik, dostluk ve dayanışmayı koruyup güçlendirecek bu ülkenin kahraman kadınlarının, Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum.

Kadınların, doğası, inancı, iradesi ve kararlılığının, dünyada barışın yayılmasını sağlayacağına, dünyayı yaşanılır kılacağına inanarak, tüm dünya kadınlarını selamlıyorum…


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri