Salıcı Ankara'ya çağırıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salıcı'ya sözlerinden dolayı genel merkeze çağırttı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı Ankara'ya çağırdı. Kılıçdaroğlu'nun Salıcı'dan "Adaylardan kapora alan Aday Belirleme Komisyona üyeleri''ne ilişkin kanıt sunmasını isteyeceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, Salıcı'nın medya önüne çıkarak sözlerini yalanlamasını da isteyecek. 

Gerçek Gündem.com'da önceki gün yayınlanan "CHP'li Salıcı'dan skandal sözler'' başlıklı haber Ankara'ya bomba gibi düştü. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 60 aday adayıyla yaptığı basına kapalı toplantıda "Ankara'daki abilerinize güvenmeyin. Ankara'daki abilerine kapora yatıranların kaporaları yandı. Bol sıfırlı çekleri verenler çeklerini geri alsın'' demişti. 

''Yerel Seçim Adaylarını Belirleme Komisyonu'' üyeleri Bihlun Tamaylıgil, Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Bülent Tezcan'ı zan altında bırakan bu sözler, CHP'de infiale neden oldu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün saat 18.00 sularında Aday Belirleme Komisyonu üyelerini makamına davet etti. Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin bilgi aldı. Genel Başkan Yardımcıları, Kılıçdaroğlu'na "İl Başkanı Salıcı, bu sözleri 60 kişinin önünde söylemiş, konuştuğumuz hiçbir aday adayı bu sözleri yalanlamıyor'' dedi.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın Ankara'ya çağırılması talimatını verdi. Dün saat 19.00 sularında CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin Salıcı'yı aradı ve Ankara'ya gelmesini istedi. 

Oğuz Kaan Salıcı, bunun üzerine bu sabah ilk uçakla Ankara'ya gitti. Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul İl Başkanı Salıcı'dan zan altında kalan genel başkan yardımcılarına ilişkin kanıt sunmasını isteyeceği öğrenildi. CHP liderinin, Salıcı'ya "Kanıt sunamıyorsan çık medyaya yansıyan sözleri yalanla'' diyeceği öğrenildi. Salıcı'nın akşam saatlerinde sözlerini yalanlaması bekleniyor. Salıcı'nın ortaya çıkacak ses kaydı ve şahitler karşısında ne yapacağı ise bilinmiyor. Bu arada, Salıcı'nın durumunun biraz da Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye dönüp dönmeyeceğine bağlı olduğu belirtiliyor. Bilindiği üzere Salıcı, Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket ediyor. 

Öte yandan, ''Yerel Seçim Adaylarını Belirleme Komisyonu'' üyeleri Bihlun Tamaylıgil, Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Bülent Tezcan'ın ise ''yalanlama''dan tatmin olmayacaklarını yakın çevrelerine söyledikleri belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri