Sandığa 3'lü koruma

CHP, yaklaşık 170 bin sandık için 3'er kişi belirledi. Seçim günü sandıklarda görevli olanların eğitimlerine yönelik bir de kitapçık hazırlayan parti, partililere iletişim yollarını da aktardı.

Sandığa 3'lü koruma

CHP, yaklaşık 170 bin sandık için 3'er kişi belirledi. Seçim günü sandıklarda görevli olanların eğitimlerine yönelik bir de kitapçık hazırlayan parti, partililere iletişim yollarını da aktardı.

CHP, seçim süreci yaklaşırken mitingler başlamadan tüm parti içi eğitim çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor. Partililere “tek söylem tek ses” amacıyla internet üzerinden online eğitim veren CHP, seçim günü de 500 bin kişiyle sandıklara sahip çıkacak. Her sandıkta bir partili, bir kadın bir de genç görevlendirilecek.

CHP Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli’nin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. “Halk Enstitüsü”nü kuran CHP, partililere internet üzerinden “Parti Politikaları”, “Kişisel Gelişim Eğitimleri” ve “Sosyal Demokrasi ve CHP Tarihi” eğitimleri verildi. Partililere her biri yaklaşık 1 saatlik sürede anlatılan aile sigortası, eğitim, tarım ve sivil toplum politikaları hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi. CHP’nin “41 söz”ünün de seçmenlere nasıl anlatılacağı partililere aktarıldı.

CHP, yaklaşık 170 bin sandık için de 3’er kişi belirledi. Seçim günü sandıklarda, bir kadın, bir genç, bir de partili olmak üzere yaklaşık 500 bin sandık görevlisi belirlendi. Sandık görevlilerinin seçim günü nasıl çalışacakları da ayrıntılı bir kitapçık ile tüm görevlilere bilgi verildi. Partililere seçmenle nasıl iletişim kuracaklarını anlatan 10 sayfalık bir bülten dağıtıldı.

Partililerden ziyaret edilen kişilere isimleriyle hitap edilmesi de istenirken, seçmenle konuşulurken yemek yenmemesi, sakız çiğnenmemesi, ziyarette sigara da içilmemesi gerektiği belirtildi.
 

‘Yanınızda fular bulundurun’

Kadınların olası bir cenazeye katılmaları için yanlarında fular bulundurmaları da istendi. Partililere verilen talimatlarda, kürk ve deri giysi giyilmemesi, evlere girerken ayakkabıların çıkarılması, göz önünde kolonya ve antiseptik maddeler ile ellerin silinmemesi gerektiği de vurgulandı.

Seçmenle iletişim talimatında, bir eve gidildiğinde, ufak bir armağan da verilmesi istenirken, “Çocuklara gofret veya oyuncak, anahtarlık, kahve, götürülmelidir. Parti broşürlerinden mutlaka verilmelidir. Kapı ziline makul süre basılmalıdır. Kapıyı açan kadın ise kadın partili, erkek ise erkek partili iletişime geçmelidir. Projeleri bir kişi anlatmalı her kafadan bir ses çıkmamalıdır. Konuşma başında Genel Başkan’ın selamının iletilmesi” gerektiği de kaydedildi.
 

Ulaşılmadık kimse kalmayacak

Genel Başkan Yardımcısı Kaleli, “Eğitimler ile örgütümüz parti politikaları ve ilkelerine son derece hâkim olacak, kişisel gelişimlerini arttırarak, CHP’nin 7’den 77’ye tüm halkımıza ulaşmasını sağlayacağız. Tek bir insanımız dahi önemlidir, onlara tek tek ulaşacak gerekli tüm bilgilerimizi aktaracak ve verilecek sandık eğitimleri ile halkımızın oyuna sandıkta da sahip çıkacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri