Sarıgül farkı kapattı!

İstanbul'da kim önde? Sarıgül mü, Topbaş mı?

SONAR’ın son İstanbul anketine göre Sarıgül ve Topbaş’ın oyları bir birine çok yakın..


SONAR'ın "Siyasi Eğilimler ve Gündem Araştırması"nın sonuçları yayınlandı. Ankete göre AK Parti'nin oy oranı tek başına iktidara gelmesini engelliyor. Kararsızlar seçimin belirleyici gücü olacak. İstanbul’da ise; CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül yüzde 42.5 ile önde. Topbaş'lı AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 42.3.



İstanbul'da Sarıgül önde

SONAR Araştırma Şirketi'nin son İstanbul anketindeki rakamlar birbirine çok yakın. Yerel seçimlere yaklaşık 2 ay kaldı. Siyasi partiler artık seçim kampanyalarının en yoğun dönemine girdi. Gözler büyükşehirlerdeki yarışta. Peki anketler ne diyor? İstanbul'da kim önde? Sarıgül mü, Topbaş mı? SONAR'ın son anketindeki rakamlar birbirine çok yakın. CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül yüzde 42.5 ile önde. Topbaş'lı AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 42.3. MHP'nin adayı Rasim Acar'ın oy oranı yüzde 6.8 olurken HDP adayı Sırrı Süreyya Önder'in oy oranı ise yüzde 5.4.



AKP'nin oyu düştü, kararsızlar arttı


"Bu pazar bir Genel Seçim yapılsa, hangi partiye oy verirsiniz?" şeklinde yönelttiği soruya katılımcıların yüzde 42.3'ünün "AK Parti" yönünde cevap verdiği belirtilirken, CHP'ye oy vereceğini belirten vatandaşlar, ankete katılanların "yüzde 29.8"ini oluşturduğu açıklandı. Ankette MHP oy oranınını yüzde 18.7'ye yükseltirken BDP ise yüzde 5.6 oy oranında kaldı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri