Sert, Gümüşyaka’dan Işıklar’a seslendi; “Vah zavallı kardeşim”

Silivri’nin Gümüşyaka mahallesinde ikamet eden 200 kişilik bir gurup AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert’e taleplerini iletmek için toplantı düzenledi.

Halk hareketi adını taşıyan gurup, toplantıda Belediye Başkan Adayı Tahir Sert ile İlçe Başkanı Dilet Demiral’i oldukça terletti. Halk hareketi gurubunun taleplerini dinleyen Sert, Gümüşya’dan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkar’ın kendisiyle ilgili eleştirilerine de cevap vererek; “ Vah zavallı kardeşim vah. Benim Çantaya yapamadıklarımı o 35 mahalleye yapmışmış. Yahu sen benim döşediğim asfaltın yamasını bile yapamadın. Sen benim döşediğim parke taşlarının tamirini bile yapamadın” dedi. 

Gümüşyaka halk hareketi; “Bizim rotamız belli değil!”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert’e isteklerini sıralayan Gümüşyaka’lı vatandaşlar; Bizim rotamız belli değil. Hiçbir siyasi parti üyeliğimiz de yok. Kimseye yakın değiliz. Burada Kırşehirlisi de, Vanlısı da, Tekirdağlısı da var. Hepimiz Gümüşyaka’da yaşıyor ve sorunlarla boğuşuyoruz. Sizi buraya bunları anlatmak için davet ettik. Bize hangi siyasi parti samimi davranırsa, sorunlarımızla ilgilenirse bizde onu destekleyeceğiz. Sorunlarımızdan en büyüğü işsizlik. Gençlerimiz işsiz ve bu gençlerimizin vakit geçirmeleri için düzenlenmiş bir kompleks yok. Sağlık ocağımız bomboş duruyor. Hastalarımız ilaç yazdırmak için Silivri’ye geliyor. Acilen sağlık ocağı binamızın açılmasını ve bir hekimin de burada durmasını istiyoruz. Çocuklarımız okula giderken saatlerce yollarda zaman kaybediyor. Servis istiyoruz ve diğer yolcularımız için de ulaşım sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Gümüşyaka’da bir çay bahçesi bile yok. Üst geçit olmadığından yitip giden insanlarımız oldu. Ama herkes karayollarını hedef gösteriyor. Siz bu sorunları çözmezseniz biz nasıl çözelim? Bakın sahillerimiz bile güvensiz. Bir de Gümüşyaka için İstanbul’un en şirin bölgesi deniliyor. İnşaatlar durdu; kimse çivi çakamıyor. İnşaat olmayan yerde istihdam olmaz ve gelişme olmaz. Biz inşaatların yapılmasını ve burada yapılacak inşaatlarda buradaki halk çalışsın istiyoruz. Gümüşyaka’da hayvancılıkla uğraşan insanlarımız var ama mezbahayı da kaldırdılar. Hayvan kesmek için Esenyurt’a mı gidelim? Mezbaha yerimizin geri verilmesini istiyoruz” diyerek taleplerinin yerine getirilmesini istediler.

“Kravat takıp gezmekle bu iş olmaz”

Halk hareketi adına konuşma yapan Heyet Temsilcisi konuşma yaparak; “Gümüşyaka hizmet görmedi. Ben Gümüşyaka’lı meclis üyelerini de ayırt etmeden sesleniyorum. Kravat takarak bu iş olmaz. Her gün otomobilinize binip Silivri Belediyesi’ne giderek, maaş alarak bu iş olmaz. Bu şekilde giderse bugün seçim irtibat bürolarında attığınız zafer çığlıkları yarının imdat çığlıkları olabilir. Halkın sesine kulak vermelisiniz. Sesimize kulak verin” dedi.

Sert: Işıklar yaptığım asfaltın yamasını bile yapamadı

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, Gümüşyaka Mahalle Heyetine kent bilinci taşıyarak bu sıkıntıları dile getirdikleri için teşekkür ederk konuşmasına başladı. Gümüşyaka’ya 5 senedir hiçbir şey yapılmadığı için bugün bu sorunların önlerine geldiklerini ifade edem Sert; “ Sizlerle çok iyi anlaşacağız. Ama mevcut belediye başkanına da zavallı demeden geçemeyeceğim. Çanta’da belediye başkanlığı yaptığımız dönemde döşediğimiz asfaltın yamasını bile yapamamışi, parke taşını tamir edememiş vah zavallı kardeşim. Biz Çanta’da o olanaksızlara rağmen toplu konut yaptık, alt yapı yaptık. Elektrik, doğalgaz hattı çekmeye çalıştık. Yaptığımız arıtma tesisi Münih’de ödül alırken kendisi de alkışlamıştı. Bunu da mı unuttun kardeşim. Ama sen benim yaptığım asfaltı bile onaramıyorsun. Vah zavallı kardeşim benim. Hizmet bizim işimiz. Bizi bilen bilir. Çanta’da ve Beylikdüzü’nde bir kere kapım kapanmamıştır. Sorunuyla gelen vatandaşa çözümü de hemen gözleri önünde yapmaya çalıştım. Telefon numaram herkes de var. İnşallah bu saydığınız sorunları belediye başkanı olduktan sonra size süre vererek tamamlayacağım. Buraya tekrar geleceğim ve tek tek kalem kalem tarih vererek konuşacağım. Göreve geldiğimde de bu taleplerinizin hepsini yerine getireceğiz” dedi.  

Demiral, AK Parti iktidarının yaptıklarını sıraladı

Toplantıda söz alan Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral ise konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi anlayışından bahsederek başladı. Demiral, 17 Aralık Operasyonuna da değindi ve her vatandaşın cebinden 750 TL çıktığını ifade etti. Havaalanı, Kanal projesi, üçüncü köprü projelerinin engellendiğini de ifade eden Demiral; AK Parti Hükümetinin yaptığı icraatlardan bahsederek ‘Silivri’de en az sayılı dersliklerimiz var ve okul sayısını üçe katladık. Yine sağlık reformlarımızla artık parasız sağlık hizmeti, istediğin ilaca ulaşma imkânı sağladık. Engelli kardeşlerimize ve ona bakanlara maaş bağlandı. Bunun yapılacağını 11 yıl önce söyleselerdi kimse inanmazdı. Ama hala bizi engellemeye çalışıyorlar. Allah’a şükür başbakanımızın ve sizlerin güçlü iradesi ile yeniden iktidar olacağız’ diyerek AK Parti İktidarının hizmetlerini sıraladı.  

Demiral’in siyasi konuşması halk hareketini rahatsız etti

Demiral’ın genel siyaset üzerinden yaptığı konuşmasından rahatsız olan Gümüşyaka Mahalle Heyetinden cevap gecikmedi. Gümüşyakalılar ‘Biz güvenli ulaşım sağlansın diyoruz, siz bize MEB’in dersliklerinden bahsediyorsunuz. Biz yoların yapılmasını istiyoruz, siz oraya Karayolları bakıyor’ diyorsunuz. “Kim kanayan yaramıza çare bulursa oyumuz ona” diyerek tepki gösterdiler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri