Server Gökmen, resmi başvurusunu yaptı

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Server Gökmen, adaylık başvurusunu CHP Esenyurt İlçe Örgütü’nden gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Ali Gökmen’in karşıladığı Server Gökmen, “Örgütüm vekalet versin veya vermesin, her halükarda dün olduğu gibi yarın

“ÖN SEÇİM OLMASAYDI ADAY OLMAYACAKTIM”

 

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Genel Başkanı Server Gökmen, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Resmi başvurusunu CHP Esenyurt İlçe Örgütü’nden gerçekleştiren Gökmen, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki Parti Meclisimizin aldığı ön seçim kararı olmasaydı aday olmayı düşünmüyordum. Örgütüme güveniyorum, ön seçimin sağlıklı bir şekillenme yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

İLÇE BAŞKANI ALİ GÖKMEN: BÜTÜN ADAY ADAYLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ

 

Ön seçim kararının alınmasıyla birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerine düşeni yerine getirdiğini ifade eden CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, bütün aday adaylarına eşit mesafede olduğunun altını çizdi. İlçe Başkanı Gökmen, “CHP Parti Meclisi çok önemli bir karar aldı. Demokrasinin ne kadar güzel işlediğini bizlere CHP Parti Meclisi gösterdi ve ön seçim uygulaması getirdiler. Heyecan katan bu uygulamayı getiren CHP yöneticilerine teşekkür ediyorum. Parti içerisinde yıllarca emek veren, partiye değer katan insanların da örgütün üyeleri tarafından seçilmesini önemli buluyorum. Genel Başkanımız üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, örgütü görevlendirdi, yetkilendirdi. Üyeler kendi vekillerini seçecekler. Bu örgütü inanılmaz motive edecek. İlçemizden ve bölgemizden çıkacak bütün aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Örgütümüz kimi seçeceğini biliyordur, bizim İlçe Örgütü olarak üzerimize düşen üyelerimizle adaylarımızı bir araya getirmektir” dedi.

 

SERVER GÖKMEN: İHANET ETMEDİM, CHP’YE NAMUSUM GİBİ SAHİP ÇIKTIM

 

Konuşmasına Özgecan Aslan’ı anarak başlayan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı  Server Gökmen, CHP adına bir nefer olarak çalıştığını belirtti. Gökmen, “1989’da İstanbul’a göç ettim. Partimizde bir takım görevler aldım. Siyasetin, ticaretin ve halkın içerisinde oldum, çalışmalar yaptım. En iyisini yapmaya çalıştım ama hedefe ulaştığıma inanmıyorum. Seçim sonuçlarında hep beraber CHP üyeleri, aileleri ve oy verenleri olarak ağlayarak evimize döndüğümüz zamanlar oldu. Her ne şartla olursa olsun Genel Merkezin atadığı adayı örgüt benimsemese dahi, adayımıza çalıştım, yer bulamamama rağmen CHP adayına ihanet etmedim, sandıkta hesaplaşma yoluna gitmedim. Bu partiye oy veren onurlu insanların oyuna sandıkta namusum gibi sahip çıktım. Bunun aksini iddia edecek birisi varsa adaylıktan çekilirim” dedi.

 

“BENİM SİYASİ EVİM ESENYURT, BU YÜZDEN BAŞVURUMU BURADAN YAPIYORUM”

 

CHP’ye sahip çıkmanın gelecek kuşaklara güzel bir ülke bırakmak anlamına geldiğini ifade eden Gökmen, “AKP karanlığına karşı ülkemizi Cumhuriyetimizi korumak zorundayız, geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi bir ülke yaratmak ve bırakmak zorundayız. Bizler aydınlığın siyasetini yapmaz isek, çocuklarımız mezarlarımızda bile bunun hesabını soracaklar. Bunun için CHP’ye sahip çıktım. Buradan sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve parti yönetimimize ön seçim kararı için teşekkür ediyorum. Sosyal demokrat partide bu bir gelenek haline gelmelidir. Ön seçim sadece CHP’de var. Bizler diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte bu kültürde, ideolojide, parti disiplini içerisinde hareket edeceğiz. Geçmişim, geleceğimin aynasıdır. Benim siyasi evim Esenyurt… 13 ilçede vekalet verilsin, verilmesin; seçileyim, seçilmeyeyim; ben bugünden sonra da dün olduğu gibi CHP’nin emrinde olacağım, örgütümün önünde bunun sözünü veriyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

ÖRGÜTÜN İLGİSİ YOĞUNDU

 

Yıllarca CHP içerisinde çeşitli görevlerde bulunmuş Mali Müşavir Server Gökmen’in adaylık açıklamasına CHP Esenyurt İlçe Örgütü üyeleri de yoğun ilgi gösterdiler.

 

SERVER GÖKMEN KİMDİR?

 

Server Gökmen 1971 yılında Tokat Niksar’da doğdu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Eğitim, öğretim sürecini Tokat’ta tamamladı. 10 yıl boyunca özel kurumların muhasebe birimlerinde çalışan ve yöneticilik yapan Gökmen, iş hayatını 16 yıldır Esenyurt’ta kendisi iş yerinde, kurumsal bir ortamda mali müşavirlik hizmeti vererek sürdürmektedir.

1976 yılında kurulan, Cumhuriyet’ten, Atatürk İlke ve Devrimleri’nden taraf olan, ülke genelinde 27 şubesi ve 10 bin mali müşavir üyesi bulunan, genel merkezi Ankara’da olan Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği’nde Genel Başkanlık görevini yerine getirmektedir. Bunun yanı sıra ulusal ve yerel basında, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanan 20’nin üzerine makalesi bulunmaktadır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, yöre ve bölge derneklerinde kuruculuk, yöneticilik ve başkanlık yapan Gökmen, sivil toplum kuruluşlarının demokratik bir toplumda yerini önemsemekte ve desteklemektedir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi ve çevre örgütü olan Greenpeace’in 12 yıldır gönüllü destekçisidir.

Gençlik yıllarından itibaren siyasetle ve toplumsal sorunların anlaşılması ve çözülmesiyle yakından ilgilenmeyi tercih eden Server Gökmen, 1994 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir. Gençlik kollarından başlayarak partinin bir çok kademesinde, görevlerini layıkıyla yerine getiren Gökmen, belde başkanlığı, yöneticiliği, il ve ilçe delegeliği yapmıştır. Büyükçekmece ve Esenyurt ilçe yönetiminde dört dönem saymanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir.

Her seçimde kişisel menfaatler yerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ülkemizin geleceğinin çıkarlarına öncelik veren Gökmen, örgütün benimsemediği adaylar olması durumunda dahi partisine küsmemiş ve sandıkta hesaplaşma yoluna gitmemiştir.

Ön seçimde sıralamaya, girse de girmese de geçmişte olduğu gibi, bugün de  ve gelecekte de partililik disiplini ve bilinciyle örgütte çalışmaya devam edeceğinin sözünü veriyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri