'Sevsinler böyle onurlu generali

Başbakan Erdoğan, Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan MHP'nin milletvekili adayı emekli Korg. Engin Alan için Çanakkale'deki 18 Mart kutlamalarında ayağa kalkmadığı için ‘Ayağa kalkmadı cezasını buldu’ demişti.

Dün o cezanın Alan’ı terfi ettirmemek olduğunu da açıkladı.Başbakan Erdoğan, MHP'nin Bahçeli’nin ‘O onurlu bir generaldi’ sözlerine de ''Sevsinler böyle onurlu generali'' karşılığını verdi.Başbakan Erdoğan dün Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

'SEVSİNLER BÖYLE ONURLU GENERALİ'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Hakkari’de, Ardahan’da, Kırıkkale’de farklı konuştuğunu savunan Başbakan Erdoğan, "Bu adam bu. Akşam başka, sabah başka. Sevgili kardeşlerim bunların genlerine işlemiş genlerine. Ne yaptılar şimdi? Kaset, medya, ayak oyunları ile yeni bir CHP dizayn ettiler. Aynısını şimdi MHP’ye yapıyorlar. Yeniden tasarlıyorlar. Bir korgenerali aday yaptılar. Şu anda içeride yargılanıyor. Kim bu Korgenelar biliyor musunuz? Bir Başbakan olarak 18 Mart kutlamalarında Çanakkale’de şehitler anıtının olduğu bölgeye geliyorum. Orada maalesef edebe mukayyit. İtaat, saygı bir askerin en iyi bildiği konu budur. Herkes ayağa kalkımş, ülkenin Başbakanı karşılamış, bu zat ayağa kalkamaycak kadar edepten uzak birisidir. Bu, MHP’nin adayı. Ne diyor genel başkanı. ’Onurlu bir generaldir’ diyor. Sevsinler böyle onurlu generali. O da payını aldı. Beklentisi çok büyüktü, Orgeneral olmayı bekliyordu, ama olamadı. Çünkü ödemesi gereken bir ceza vardı. Ak Parti’de bunu göremezsiniz. Asıl onur mücadelesi, Ak Parti’nin içinde devam ediyor. Kalkıp da bu tür olaylara prim vermeyiz, vermeyeceğiz de. 12 Eylül’de olduğu gibi CHP, MHP, Ergenekon terör örgütü ayna hizaya geçmediler mi? Şimdi aynı hizada, hedefte Ak Parti var" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri