Şişli'de neler oluyor

Şişli Belediyesi’nin temizlik ihalesinden pis kokular geldi. Yaklaşık maliyetin iki katı fiyatına Atlas İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne verilen ihale, selefi Mustafa Sarıgül’ü kamu kaynaklarını çarçur etmekle suçlayan Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü zor

Şişli Belediyesi, ilçe temizliğinin yapılması için çıktığı ihalede büyük bir skandala imza attı. Pazarlık usulü yapılan ihalede verilen tekliflerin belirlenen yaklaşık maliyetten düşük olması beklenirken, tam tersi iki kat artmış olması ihaleye gölge düşürdü. Katılımcılar, fiyat yükseltmek suretiyle belediye ile pazarlık masasına oturdu.

Bu zamana değin eşi benzeri bulunmayan bu tarz bir ihalenin Şişli’de gerçekleşmiş olması, geçtiğimiz günlerde basına beyanat veren Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün “Kamu kaynakları çarçur edilmiş” tespitiyle doğru yönde paralellik gösterdi. 2104/171238 no’lu ihaleyle temizlik hizmeti alımına giden Şişli Belediyesi, 6 (Altı) ay süreli kent temizliği  için yaklaşık maliyeti 14 milyon 954 bin 556 TL olarak belirledi.

Pazarlık usulü ihaleyle 3 firmayı ihaleye davet eden Şişli Belediyesi İhale Komisyonu, bir istekli firmanın teklifini geçersiz saydı. Diğer iki katılımcı firma arasında geçen pazarlık sonucunda da ihaleyi, 28 milyon 973 bin 57 TL teklifinde bulunan Atlas İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ne verdi. Firma, geçtiği-miz aylardan bu yana yine pazar-lık usulü kazandığı temizlik hizmetini Şişli ilçesinde devam ettiriyordu.

İptal edilmesi bekleniyor

Kendisinden önceki Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü kamu kaynaklarını çarçur etmekle itham eden mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün, eski belediye başkanı Sarıgül’den, çokta farklı bir yöntem izlemediği bu ihaleyle ortaya çıktı.

Temizlik ihalesinin şeffaf, saydam ve rekabet şart-larına uygun bir şekilde yapılması için yetkisini kullanması gereken Belediye Başkanı Hayri İnö-nü’nün 01.01.2015-30-06.2015 tarihleri arasında gerçekleştirile-cek temizlik ihalesindeki usulsüz-lüğe neden göz yumduğu ise anlaşılamadı. Yaklaşık maliyetin iki katı bir fiyata sözleşme imza-lanmasının mevzuata uygun ol-madığı bilinen bir gerçek iken, Şişli Belediyesi’ndeki şaibeli tem-izlik ihalesine onay verilmesi dik-kat çekti. Şikayet halinde, ihalenin iptal edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri