HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ünye'de düzenlenecek miting öncesinde Ordu'da partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Programda, partisinin seçim çalışmaları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, basın mensuplarının MHP'deki istifalarla ilgili sorularını da yanıtladı.
Farklı siyasi görüşlere sahip partilerin kasetler üzerinden değil, projeler üzerinden yarışmaları gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, ''Kaset olayları siyasetin seviyesini düşürüyor'' dedi.
''Bu işler nasıl önlenir, bunu engelleyecek gücümüz yok'' diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:
''Bu olaylarda bireysel ahlakla ilgili ciddi bir ahlaksızlık var. Toplumun önünde bulunan insanlar herkesten fazla hayatına dikkat etmelidir. Sonuçta bunlar bireysel ahlakla ilgili, söylenecek fazla bir şey yoktur. Ama siyasetin böyle kasetler üzerinden yapılması, kasetler üzerinden siyasetin şekillendirilmesi buda siyasi ahlak kısmıdır. Doğru değildir, bunun üzerinden yapılmaması gerekir. Farklı görüşlere sahip olan partiler projeler üzerinden yarışmalıdırlar. Türkiye'ye getirdikleri teklifler üzerinden yarışmalıdırlar.''
Kurtulmuş, ''ortaya çıkan kasetlerle MHP'ye operasyon yapıldığı'' iddialarına da değinerek, ''Ben açıkçası halkın bu kasetlerin çıkmasıyla birlikte oylarının müspet veya menfi bir şekilde değişeceğine inanmıyorum'' dedi.
Kimlerin bu kasetleri neden ve hangi amaçla ortaya çıkardıklarını bilmediğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:
''Türkiye siyaseti sürekli operasyon yapılmaya müsaittir. 28 Şubat'ı hatırlayın, bir gecede 50 milletvekiline denildi ki 'ayaklarınızı kırarız, gideceksiniz şemsiye partisine geçeceksiniz'. Parlamentoda çoğunluğu olan hükümetin 50 milletvekili ayrıldığı için azınlığa düştü ve ihtilal böyle oldu. Yani 28 Şubat ihtilalini apoletli generaller yapmadı, apoletsiz generaller yaptı. Siz kapalı kapılar arkasında milletvekillerini seçerseniz zaten o meclis gruplarının üzerinde çok rahat operasyon yapıyorsunuz bu geçmişte de oldu. Dün bunu askerin namlusunun ucuyla korkutarak yapıyorlardı, bugün başka şekilde kasetlerle yapıyorlar. Yarın başka bir şekilde medya üzerinden yapabilirler. Bu kadar zayıf bir demokrasi olabilir mi?''
Partisinin seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanlığını yaptığı dönemde İstanbul'da yaptıkları bir ekonomi toplantısında ''vatandaşlık maaşı'' projesini kamuoyu ile paylaştıklarını anımsattı.
Türkiye'de 20 milyon insanın başkalarının yardımı olmadan ayakta duramadıklarını öne süren Kurtulmuş, şunları kaydetti:
''Çok kısa sürede de bu insanların durumlarının düzeltilmesi mümkün görünmüyor. Onun için biz 'vatandaşlık maaşı' adını verdik. Vatandaşlık maaşı ile Türkiye'de bu insanlarımızın ortalama olarak söylüyorum, bugünkü rakamla 600 lira civarında bir vatandaşlık maaşının bağlanması zaruridir. Böylelikle hem bu insanların ihtiyaçları görülecek hem de Türkiye'de piyasa canlandırılacaktır. Ancak 'Benim adım Numan bunu biz yaparız'' demiyoruz. Bunun hepsinin kuruş kuruş kaynaklarının ne olduğunu da ifade ediyoruz.'' Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki partilerle Ünye'ye hareket etti.