Sol Cephe Beylikdüzü Meclisi kuruldu...

Ankarada görkemli bir toplantı ile kuruluşunu gerçekleştiren Sol Cephe, yerel meclislerini oluşturmaya başladı. Sol Cephenin bölgemizdeki ilk Meclisi Beylikdüzünde kuruldu. Meclisin kurucuları arasında çok sayıda tanıdık isim var.

 

24 aydın tarafından “Bize bir Sol Cephe gerek” başlığı ile kamuoyuna yapılan çağrının ardından 15 Aralık 2013 de Ankara’da iki bin kişinin katılımı ile kuruluşunu ilan eden  Sol Cephe, yerel meclislerini adım adım oluşturuyor. Sol Cephe, bölgemizdeki ilk meclisini Beylikdüzü’nde örgütledi.

Farklı siyasal tercihlere ve farklı mesleklere sahip kesimlerin bir araya gelerek oluşturduğu Sol Cephe Beylikdüzü Meclisi’nin kuruluşu, 12 Ocak Pazar günü saat 15.00’te Beylikdüzü Meydanı’nda düzenlenecek halk toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.

MUSTAFA MELEK VE FIRAT AYKUT KURUCULAR ARASINDA

Esnaf, işçi, sendikacı, sosyolog, emekli astsubay, bankacı ve doktor gibi toplumun çeşitli katmanlarından isimlerin bir araya geldiği 54 kişilik kurucular listesinde CHP ve TKP’den de tanıdık isimler yer aldı. CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Mustafa Melek, Çatalca eski Belediye Başkanı Fırat Aykut, TKP Beylikdüzü İlçe Başkanı Övünç Ballı, 2000 Tıp Merkezi’nin Başhekimi Dr. Ali Şeker, Mali Müşavir Deniz Gezgin ve Orman Mühendisi Evren Ünver Sol Cephe’nin kurucularından sadece birkaçı.

EŞİT, ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ BİR ÜLKE

Sol Cephe Beylikdüzü Meclisi, Pazar günü yapılacak halk toplantısı öncesinde bir çağrı mesajı yayınladı. Türkiye’nin AKP ile kabus dolu bir dönemden geçtiğine vurgu yapılan mesajda, Sol Cephe’nin bir halk iktidarı seçeneği yaratarak eşit, özgür ve bağımsız bir Türkiye’yi mutlaka kuracağı ifade edildi.  

Kurucuların imzası ile yayınlanan mesajda şu görüşlere yer verildi:

Bu günlerde, ülkemizde siyasal bir boşlukla karşı karşıyayız. Çeşitli siyasi hareketler, partiler, örgütler ya bu bütünlüğü görmezden gelmekte ve uzlaşma yolları aramaktadır, ya kafaları karışıktır, ya da büyük halk hareketini kucaklamak açısından yetersizdirler.
Bu siyasi boşluğu kapatmak amacı ile yola çıkan Sol Cephe, işçilerin, emekçilerin, yoksul köylülerin, gençlerin, kadınların, aydınların, yaşamını kendi emeği ile kazananların, ülkemizin geleceğine dair ortak kaygı ve özlemleri olanların temel ilkeler etrafında güçlerini birleştirerek yarattığı bir halk hareketidir.
Emperyalizmle, sömürüyle ve karanlıkla, birini diğerine yeğleyerek mücadele edilemeyeceğini iyi biliyoruz. Yobazlara, ülkemizi satanlara ve satın almaya kalkanlara ödün vermeyiz. Gericilerle, sömürücülerle, emperyalistlerle uzlaşmayız, pazarlık etmeyiz. Halkımız bu kararlılıkla alanlara döküldü. Çocuklarımız ölüme koşarken cesaretlerini aynı kararlılıktan aldılar.
Sol Cephe, 2013'ün Haziran ayında ülkemize büyük bir aydınlık getiren halk direnişinin açtığı yolda, direnişçi kitlelerin en önemli eksiği olan örgütsüzlüğe son vermek için kuruldu.
Sol Cephe, dünyadaki ve Türkiye’deki gerici güçlerin aklı ve aydınlanmayı yok edemeyeceği gerçeğinin ürünüdür.
Sol Cephe, bir savunma cephesi değil, “ödünsüz karşıtlık” üzerine kurulu mücadele cephesidir. Ezilen, sömürülen, karanlığa itilen emekçi halkın Haziran’daki dirilişi bundan sonra Sol Cephe ile güç ve eylem birliğine dönüşecektir.
Gericiliğe karşı aydınlanma
Emperyalizme karşı yurtseverlik
Sömürüye karşı eşitlik
Faşizmine karşı özgürlük
Sol Cephe’nin vazgeçilmez ilkeleri olacaktır.

Önümüzde, gerici, işbirlikçi, sömürücü güçlere ve emperyalizme, AKP iktidarına karşı halkın meydan okuyacağı, yaratıcı enerjisiyle karanlığı aydınlığa çevireceği bir dönem açılmaktadır. Sol Cephe bu dönemi kazanmak için kurulmuştur. Sol Cephe, ne siyasal rant elde etmek için, ne yeni kurgularda küçük de olsa bir köşe kapmak için, ne de kenarda bekleyip tepişme sonucunda payımıza düşecek kırıntıları toplamak için kuruldu.
Sol Cephe, insanların arasında, dil, din, etnik köken ayırt etmeksizin eşit birlikteliği savunan tüm yurttaşların ortak emek cephesidir.

Sol Cephe, hırsızın yollusuna da, yolsuzuna da; gericinin takunyalısına da takunyasızına da; Amerikancının dincisine de laikçisine de dur diyecek, kutularda milyon dolarları götüren halk düşmanlarına gerekli cevabı verecektir.
Sol Cephe, AKP’nin temellerini sarsan iki önemli olayın tespitini doğru bir şekilde yapmıştır. Birincisi, Türkiye halklarının Gezi sürecindeki direnişi ise diğeri Suriye halkının AKP’nin Yeni Osmanlıcı politikalarının ve ABD emperyalizminin karşısındaki onurlu direnişi olmuştur. 31 Mayıs gecesi Gezi’de başlayan direnişi amacına ulaştıracağız, başladığımız işi bitireceğiz.
Tam da bu tespitlerle iki binden fazla aydının, sanatçının, öğrencinin, işçi temsilcisinin, sağlıkçının, hukukçunun, eğitimcinin, mimar-mühendisin ve bir dizi siyasi parti yöneticisi-üyesinin 15 Aralık’ta Ankara’da bir araya gelerek kuruluşunu gerçekleştirdiği Sol Cephe, Beylikdüzü’nde çalışmalarına başlamıştır.
Halkın tüm sorunları Sol Cephe’nin gündemindedir. Farklı siyasal tercihleri olan yurttaşlarımız, Sol Cephe’de bu ilkeler temelinde yan yana gelecek, tartışacak, çözüm üretecek ve mücadele edecektir.

Biz aşağıda imzası bulunan Sol Cephe Beylikdüzü Meclisi’nin kurucuları, adım adım kurulacak ve bir halk iktidarı seçeneği yaratacak Sol Cephe’yle birlikte özlemini duyduğumuz eşit, özgür ve bağımsız bir Türkiye’yi mutlaka kuracağımızı ilan ediyoruz.

Ahmet YILMAZ Kamu çalışanı
Ali Cem ÇÖÇÜ Üniv. Öğrencisi - Fikir Kulüpleri Federasyonu Üyesi
Ali ŞEKER Doktor - 2000 Tıp Merkezi Başhekimi
Ayfer BAYKARA Reklam Ajansı İşletmecisi
Aziz MERT Emekli
Barış TUTUK Bankacı
Bingöl GÖÇMEN Öğretmen
Binnur ŞENOL Diş Hekimi
Can KAYABAL Doktor - TSİP MYK Üyesi
Cumhur YILMAZ Bankacı
Çağdaş DUDU Teknisyen
Deniz AKGÜN Muhasebeci
Deniz GEZGİN Mali Müşavir
Dilara İLERİ Satış Temsilcisi
Doğan KARAKAŞ Emekli Felsefe Öğretmeni - CHP İşçi Komisyonu Eğitimcisi
Evren ÜNVER Orman Mühendisi
Fahri Emrah SOYLU Veteriner Hekim
Fatma İNAN Esnaf - CHP Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı
Fırat AYKUT Eski Çatalca Belediye Başkanı
Fuat YURTSEVER Mali Müşavir - Büyükçekmece Mali Müşavirler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
Gamze BOZDEMİR Sosyolog
Gökçe Önçeken YILMAZ Dış Ticaret Uzmanı
Gönül KOÇ Muhasebeci
Gülçin SAF Tekstil Mühendisi
Gülsen KIZILKAYA BES İşyeri Baş temsilcisi
Hamdi ÖYKE Emekli Astsubay
Hasan Ali YANIKEL Kapıcı, Genel-iş Sendikası Üyesi
Hüseyin ATICI Beylikdüzü-Barış Mahallesi Muhtar Adayı
İbrahim GÜNEŞ Emekli Deniz Astsubayı
İbrahim KAMIŞ Laboratuar Teknisyeni
İlhami DURMAZKESER Emekli Sermaye Piyasası Uzmanı
İsmail ARISOY Doktor
Kerim KARA Tez Koop-İş İşyeri Temsilcisi
Kudret YILDIRIM Avukat
Mehmet DURAN Emekli, Eski TİP Üyesi
Mehmet GÖKALPAY Doktor
Mina Dilan DERİN AVM Çalışanı
Murat KILIÇ Mali Müşavir
Mustafa MELEK Prof. Doktor - CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı
Oğuz DAŞKAYA İktisatçı
Onur DEĞER Gemi Makine Zabiti
Övünç BALLI TKP Beylikdüzü İlçe Başkanı
Özay GÜRBÜZ Esnaf
Pir Ozan ELTAN Üniv. Öğrencisi - Fikir Kulüpleri Federasyonu Üyesi
Sebahattin ÇILBIR Emekli Öğretmen - ÇYDD Beylikdüzü Şube Başkanı
Şafak Özgün AKYILDIZ Makine Mühendisi
Şenay TARHAN Editör
Şerife Şengül MERT Emekli
Turhan Ünal ÇAKIR Orman Endüstri Mühendisi
Uğurtan İLERİ Çağrı Merkezi Çalışanı
Ülkü GÖÇMEN Çevirmen
Ümit İYİAVCI Emekli Kaptan
Ümit ŞAHİN Muhasebeci
Zeynep MERT Hemşire

YERELGASTE.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri