Tazegül; Adayımızın Yanındayız..

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Dursun Tazegül, CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak Hasan Akgün’ün açıklanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek 'Adayımızın yanında ve arkasındayız' dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile bir türlü yıldızları barışmayan CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Dursun Tazegül, dün ilçe merkezinde basın toplantısı ile açıklamalarda bulundu. Partisinin Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Hasan Akgün’ü destekleyeceklerini belirten Tazegül, 'Kişisel tercihlerimizi memleket tercihlerinin önüne koyacak değiliz. CHP demokrasiye inanmış bir partidir. Partimizin yetkili kurulları Hasan Akgün Bey’i Büyükçekmece adayımız olarak belirlemiştir. Biz örgüt olarak seçimi farklı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu karardan dolayı, kırılanlar küsenler olabilir ama gün birlik olma günüdür' dedi.

'Gün birlik olma günüdür..'

 

Tazagül, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Arkadaşlar, İlçe Yönetim Kurulumuz ve 22 Mahalle başkanlarımızla yapılan toplantılar sonucunda; Genel Kamu oyunu bilgilendirme amaçlı ve sizlerin desteği ile deklarasyon yayınlama gereği hasıl olmuştur.

Bu güne dönecek olursak, malumunuz olduğu üzere gündemimizde yerel seçimler var. Bu Yerel Seçimlere hazırlık amacıyla Parti Üst Kurullarımızın aldığı kararlara, Parti tüzük ve yönetmelikleri ile meri kanunlara uyarak süreçler yönetildi. Bu süreçlerden biriside Aday Adaylığı süreci idi. Bu süreçte Parti Üyesi olan bazı dostlarımız Parti Hukukundan doğan Aday Adayı olma haklarını kullandılar. Bazı Üye dostlarımızda kendilerince uygun gördükleri Aday Adaylarına destek verdiler.

Yetkili Partili Üst Kurulları, uygun gördükleri Aday belirleme yöntemini tercih ettiler. Yaşanan bu Aday belirleme sürecinin sonunda ilgili ve yetkili Parti kurulları, B.Çekmece İlçemizden Parti Adayımızı saptadı.

 Bu Aday hepimizin bildiği ve tanıdığı Dr. Hasan Akgün beydir Partimize, İlçemize, Halkımıza, Devletimize – Milletimize kısaca hepimize, hayırlı olsun.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Örgütü olarak, görevimizin Parti tüzüğümüz ve yönetmelikleri gereği Parti Üst Kurullarımızın saptadığı adayımızla birlik ve beraberlik içinde el ele, kol kola ve omuz omuza çalışarak yerel seçimleri kazanmak olduğu bilincindeyiz.

Bu yerel seçimleri kazanmak için çalışmak partisel bir görev olmanın ötesinde ayrıca önemli Mlli bir görevdir.

Parti üyelerimizi, Mahalle Başkanı ve Yöneticilerimizi, Kadın ve Gençlik Kollarımızı, Parti üyemiz ve Parti sempatizanlarımızı ve kısacası herkesi bu görevi yerine getirmeye ve sağ duyulu davranmaya davet ediyorum. Gün birlik beraberlik günüdür. Gün el ele kol kola omuz omuza olma günüdür.

 

'Hukuksal Hakkımızı Kullanacağız..'

Tazagül, basın mensuplarınca sorulan sorular üzerine ise meclis üyesi listesi hakkında da görüş bildirdi. Parti tüzüğü gereği olan hukuksal haklarını kullanacaklarını belirten Tazegül, 'Ben Büyükçekmece’de örgütümüzün başkanıyım. Meclis üyesi listesine elbette müdahil olacağım ve örgütün sesine kulak vereceğim' dedi.

Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü tebrik etmek için aradınız mı sorusuna ise Tazegül, 'Evet başkanı aradım hem tebrik için hem de bu toplantıya davet ettim fakat mazereti olduğunu bildirdiler' açıklamasında bulundu.

Basın toplantısına ilçe yönetimi ve mahalle başkanları ile bazı partililer de katıldılar.

 

 HABERDAR-SALİH MERT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri