Tazegül B.Çekmece Ziraat Odası’nı ziyaret etti

CHP B.Çekmece Belediye Başkan A.Adayı Mehtap Tazegül ekibiyle birlikte B.Çekmece Ziraat Odası’nı ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını dinledi.

CHP B.Çekmece Belediye Başkan A.Adayı Mehtap Tazegül B.Çekmece Ziraat odası başkanı Recel Erol ve yönetim kurulu ile yaptığı görüşmede, ilçedeki yerel ölçekteki sektörel sorunlar konusunda fikir alışverişinde bulundular.


Tazegül: “Ülkemizde tarım politikaları maalesef yanlış uygulanmaktadır.Bugün ülkemizde üreten değil, aracılık eden, ticaretini yapan çiftçiden daha çok kazanıyor. En basit bir örnekle; 1 kg. domatesi çiftçi 18 kuruşa satarken, bizler pazardan yada alışveriş merkezlerinden 1 tl. den fazla fiyata alıp soframıza getiriyoruz.
Bence tarım ve hayvancılık stratejik öneme sahiptir ve önümüzdeki yıllarda daha da öneme sahip olacaktır. Eğer tarıma gerekli önem verilmezse, yakın zamanda gıda krizi kaçınılmaz olacaktır.

Köylerden umudu kesenler şehirlere göç ediyor. Bu göçün durdurulması ve en önemlisi ülke ekonomisine tarım ve hayvancılığın katkıda bulunması için önemli projelere ihtiyaç vardır. Öncelikle bizim tarımımızın yarası durumunda olan ithal tohumculuk. Maalesef yetiştirdiğimiz ürünlerin %95' i dış ülkelerden özellikle İsrail gibi(Toprakları Konya ilinden küçük bir ülke) den gelmektedir.
Öncelikle kendi milli tohumumuzu üretecek, tohum bankası bir an önce faaliyete geçmelidir. Hayvancılıkta aynı durum geçerlidir. Ülke olarak milli tohum bankamız
olmalıdır.”dedi.
 
Ziraat odası başkanı Recep Erol’da
“Ayçiçeği üretiminde yaşanan hüsrana değinerek, ayçiçeği ürünü için geçen yıl avans alım fiyatı 1,400 TL/Ton belirlenmişti.Bu sene akaryakıt ve gübre fiyatlarında % 30 olan artışlardan beklentimiz en az 1,800m TL/Ton civarındadır. Fakat şu ana kadar ayçiçeği fiyatları belirlenmemiş olup,aldığımız duyumlar fiyatın 1001 TL/Ton olacağı ağırlıklı olarak ifade edilmektedir.Bu fiyatlarla çiftçilik yapacak gücümüz kalmayacaktır” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri