Tazegül’den ‘Muhtarlık Konağı’

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Tazegül, ‘Muhtarlık Konağı’ projesiyle dikkat çekerken, ziyaretler sırasında İl Genel Meclis Üyesi olarak yaptığı hizmetlerin takibini de yapma fırsatı buldu.
BÜYÜKÇEKMECE- Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Tazegül, muhtarlara yaptığı ziyaretlerde projelerini anlatma fırsatı bulurken, İl Genel Meclisi Üyesi olarak muhtarların eksiklerine yönelik tespit çalışması da yaptı. Mehtap Tazegül, belediye başkanlığı döneminde ‘muhtarlık konağı’ yapılacağına dair projesi büyük ilgi görürken, muhtarlıklara gelir getirecek yapılaşmanın sosyal hizmetlerin çeşitliliği açısından önemli bir gelişme olacağına dair yorumlar yapıldı.
CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Tazegül; Celaliye Mahalle Muhtarı Kemal Soyak, Kamiloba Mahalle Muhtarı Mehmet Bursalı, Kumburgaz Yenimahalle Muhtarı Şenol Yeşilırmak, Kumburgaz Merkez Mahalle Muhtarı Hüseyin Yıldırım, Kumburgaz Bahçelievler Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın’ı ziyaret etti.
“Muhtarlar, devlet çarkının en önemli dişlisi” yorumu yapan Başkan Adayı Mehtap Tazegül, “Muhtarlar, hizmetlerin halka yayılmasında önemli bir adımdır. Muhtar denildiği zaman, mahallesindeki veya köyündeki bütün bireylerin hatırlanması gerekir. Cumhurbaşkanlığının temsilcisi konumundaki muhtarlar nedense, ötelenmiş, sorunları dinlenmez bir hale getirilmiştir. Bu anlamda bakıldığı zaman muhtarların mahallelerine yapabileceği bir hizmet yokmuş gibi görünmektedir. Aslında olay tamamen tersi olması gerekirdi” sözleriyle muhtarların devlet mekanizması içindeki önemine vurgu yaptı.
İl Genel Meclis Üyesi olarak Büyükçekmece’nin mahallelerine yapılan sosyal hizmetler ağırlıklı sorunları da çözmesiyle dikkat çeken Mehtap Tazegül, daha önceki dönemlerde yaptığı; öğrencilere burs, engellilere araba, okullardaki eksiklikler konusundaki çalışmaları da takip etti. Muhtarlardan, mahallelerindeki eksiklikleri de kendisine aktarmasını isteyen Mehtap Tazegül, “İl Genel Meclisi Üyesi olarak muhtarlara her zaman yakın durdum. Sorunlarını İl Genel Meclisi’de çözme konusunda kendilerine çok yardımcı oldum. Yeni istekler konusunda da muhtarlardan gelecek talepleri yerine getireceğim” dedi.
CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Tazegül, belediye başkanlığı döneminde yapacaklarını müjdelediği ‘Muhtarlık Konağı’ projesinin de detaylarını muhtarlarla paylaştı. Yapılacak Mahalle Konaklarında; muhtarlık hizmet binası, mahallede yapılacak düğün, nişan ve taziye ziyaretlerinin yapılacabileceği bir salon, kütüphane, özellikle mahalledeki kadınların devam edebilecekleri ve buradan evlerine kazanç sağlayabilecekleri elişi kurslarının yapılacağı atölyeler olacak. Mehtap Tazegül, bazı muhtarların ilkel şartlarda hizmet etmeye çalıştığına işaret ederek “Bu mahalle konakları sayesinde, daha modern yapılarda halka hizmet edebilecekler” dedi.
Ziyaret edilen muhtarların en çok maaşlarının düşük olmasından dert yanarken, İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün kendilerine gönderdikleri yazılarda, mahallede oturanların listelerini bilmeden imzalamak zorunda kalınabileceği şikayetlerini dile getirdi. Muhtarlar “ilçe Nüfus Müdürlüğü bize, ‘bu isimler sizin mahallenizde ikametgah ediyor’ diye listeler gönderiyor. Belki küçük yerlerde muhtarlar bunları takip edebilir ancak yoğun nüfusların bulunduğu mahallelerde bu isimlerin oturup oturmadığını takip etmek mümkün değil dediler. Eskiden durum böyle değildi. Mahallede kimin oturduğunu muhtar bilirdi. Şimdi muhtar sadece ‘imzacısı’ oldu” diye sorunlarını aktardılar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri