TEKİN VE SARIGÜL'Ü İSTİYORUM...!

Tekin için "Parti Meclisi’nde görev almasını istiyorum" diyen CHP lideri Sarıgül'ü de davet etti.

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin 17-18 Temmuz tarihlerindeki 34’üncü Olağan Kurultayı öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AKŞAM’a hem kurultayı, hem yeni CHP tartışmalarını hem de “Alevi Partisi” eleştirilerini yorumladı:


Yarın başlayacak kurultayı “Yeni CHP’nin kurumsallaşma kurultayı”na benzeten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu şöyle diyor: Eski CHP seçmeni yeni CHP’yi terk etmez. Laikliği terk etmeden sosyal demokrasi ve hukuk devleti ilkelerini vurguluyoruz. Sorunlara çözüm üretmek zorundayız. Yeni CHP tabanda karşılık buluyor. Seçmende yukarı doğru bir yükseliş var

Yeni PM’de Gürsel Tekin olsun istiyorum

- Gürsel Tekin ile bir görüşmeniz oldu yakın zamanda. Kendisinin yeniden parti yönetimine dönme isteği veya sizin onu parti yönetimine geri döndürme yönünde bir arzunuz var mı?

Var, benim böyle bir arzum var. Kendisinin arzusunu bilmiyorum ama benim böyle bir arzum var. Evet, Parti Meclisi’nde görev almasını istiyorum. Kendisiyle bu konuyu konuştum. O da olumlu bakıyor. Zaten şu anda da PM üyesi ve yeni yönetimde de seçilmesini isterim tabii.

Sarıgül başarılı partimize gelirse memnun oluruz

- Yerel seçimler için hedefiniz nedir?

İyi bir sonuç almayı bekliyoruz. Tabii tüm siyasal partiler gibi bizim de yerel yönetimlerde iktidar olma hedefimiz var. İstanbul ve Ankara büyük hedeflerimizden birisi. Bu seçimlerde sayıyı artıracağız.

- Mustafa Sarıgül’ün adı hep konuşuluyor CHP içerisinde de. “Belki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilir’ diye düşünenler olduğu da anlaşılıyor. Sizin kendisiyle bir görüşmeniz var mı partiye katılması için?

Genel Başkan olduğumda, İstanbul anakent belediye başkan adaylığım sırasında yine arayıp kutlamıştı. Böyle bir telefon görüşmemiz oldu, onun dışında yüz yüze görüşmemiz olmadı. Ama bizim kapımız herkese açıktır. Sayın Sarıgül de başarılı bir belediye başkanı. Partimize gelirse bundan memnun oluruz tabii.

Önder Sav kurultaya gelecek

- Sayın Baykal Kurultay’a geliyor görünüyor. Merak ettiğimiz konulardan biri de Önder Sav. Kendisinin gelip gelmeyeceğine dair bir bilginiz var mı?

Sayın Sav da gelecek. Arkadaşlar bilgisini verdi bana. Gelmesinden de ayrıca mutlu oluruz tabi.

- CHP’de bir toparlanma oluyor galiba?

Oluyor, olacak. Bir sabırlıyımdır, ikincisi insanları kırmak istemem. Yumuşak bir üslupla başaramayacağınız şey yoktur. İnşallah böyle gideriz.

Siyasette başarısız olursanız, ayrılırsınız

- Biliyorsunuz AK Parti Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu gibi isimleri transfer için süreci başlattı. CHP’de benzer süreç görecek miyiz?

Daha erken. Bizim partimizin kapıları zaten açık. Kurultay’ı bir atlatalım, sonrasında belki bize de yeni isimlerin katıldığını görebilirsiniz.

- AKŞAM’da yayınlanan bir kulis haberde Deniz Baykal diyor ki “Kılıçdaroğlu’na engel olmak istemem, desteklerim. Ama başarının kriteri seçimdir. Seçime gidilir, görürüz. Başarılı olmazsa bir değerlendirme yapılmasını bekleriz”. Siz kendiniz için “CHP seçimlerde belli bir rakamın altında kalırsa, gereğini yaparım” gibi bir düşüncede misiniz?

Negatif bir tartışmanın içine girmek istemem. Ama etik olarak siyasette başarısız olursanız, ayrılmanız gerekir. Sanıyorum bu hepsine yanıttır.
 Şenay YILDIZ/ Akşam 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri