'Temiz siyaset için'

CHP lideri yeni CHP için oy istedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Adana'nın İmamoğlu ve Kozan ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunup, mini mitingler yaptı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yeni CHP'yi' anlattı, "Bu seçimde temiz siyaset için oy verin" dedi.

Merkez nüfusu yaklaşık 12 bin olay İmamoğlu ilçesinde, parti otobüsünden inen Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla tokalaştı. Bir kahveye giren Kılıçdaroğlu, burada ikram edilen çayı içip, sohbet etti. İmamoğlu'nda yaşanan sorunları dinledi. İmamoğlu'nda iki ayrı yerde toplam 2 bin kişinin katıldığı mini mitinglerde parti otobüsünün üzerinden konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 'halkın iktidarı için, yeni CHP için' oy istedi. Kılıçdaroğlu, "Yeni CHP geleceğe umutla bakan CHP'dir. Yeni CHP halkının geleceğini, çıkarlarını düşünen CHP'dir" dedi. AK Parti iktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, yoksulluğun, ekonomik sıkıntıların en fazla çocukları olumsuz etkilediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede aç çocuklar var. Bu ülkede 2,5 aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan ölüyor. Bizim iktidarımızda bir çocuk dahi yatağa aç girmeyecek. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun, bu seçimde kendiniz için oy verin, temiz siyaset için oy kullanın. Çocuklarınız için, geleceğiniz için oy verin. Yoksulluğu ortadan kaldırmak için oy kullanın. Bu ülkede 12 milyon 715 yoksulun yoksulluğunu ortadan kaldırmak için oy kullanın. Herkese aş ve iş gelsin diyorsanız. Adres bellidir " diye konuştu.300 metre arayla yapılan iki ayrı mini miting arası İmamoğlu Belediye Başkanı DP'li Kadir Altınköse'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediyede ilçenin sorunlarına ilişkin bilgiler aldı, bir süre sohbet etti.

KOZAN'A İL OLMA SÖZÜ

Kılıçdaroğlu, daha sonra Kozan ilçesinde Irmak Caddesi'nde toplanan yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. Narenci üretiminin yaygın olduğu Kozan'a ilk kez geldiğini ve il yapılmasına ilişkin isteklerden haberdar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Kozan'ı il yapma sözü verdi, il olduktan sonra başbakan olarak Kozan'a tekrar geleceğini söyledi.

'Cemaat tesadüfleri sever', 'Titre AKP Türk gençliği geliyor', 'Yandaş geçirme sınavı', 'Sınavlarda kalem silgi değil adalet istiyoruz', yazılı pankartların açıldığı caddede vatandaşlar 'Başbakan Kemal' sloganları attı.

CHP iktidarında mazotun litresinin 1,5 lira olacağını, hazine arazilerini ekip biçen çiftçilerin de destekleme primlerinden yararlanacağını vaat eden Kılıçdaroğlu, burada da AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Tarımdaki yanlış uygulamalar sonucu her yıl pamuk ithalatı için milyarlarca dolar para ödendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu ülke pamuk ürettiğinde bırakın kendini, Ortadoğu'yu besler. Niye pamuk ithal ediliyor? Çünkü birileri kazansın diye. Benim kitabımda yandaş yok, vatandaşım var. Yüreği mangal gibi olan televizyonda benim karşıma çıkar. Benim karşıma çıkması için temiz adam olması lazım. Verilecek hesabının olmaması lazım. Vatandaşı düşünmesi, milleti düşünmesi lazım. Ben ona bir soru soracağım. 9 yıldır ülkeyi yönetiyorsun, Samsun'da 2,5 aylık Kübra anasının kucağında niye açlıktan öldü? Cevabını verebilir mi? Okula gitmesi gereken bir çocuk, çöpten kağıt toplarken kamyonun altında kalıp öldü. Bunun hesabını verebilir mi? Bizim iktidarımızda tek bir çocuk bile yatağına aç girmeyecek. Bu ülkeyi adam gibi yöneteceğiz. Bu ülkeyi halkın beklentileri doğrultusunda yöneteceğiz. Bu ülkede sizden topladığımız vergileri, sizin için harcayacağız. Bu ülkede tek bir çocuğun bile yatağa aç girmediği modeli üreteceğiz. Neyle, aile sigortasıyla.. Aile sigortasını getireceğiz. Bizim iktidarımızda ailede kadının hesabına ayda 600 lira yatıracağız. Bir işçi gibi, bir memur gibi bankaya gidip, parasını alacak."

Kılıçdaroğlu, Kozan'dan sonra Adana'ya dönüp, özel uzakla Siirt'e gitti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri