Tuğlu görevi teslim aldı

Silivri CHP İlçe örgütünde dün gerçekleştirilen devir teslim töreninde Mümin Tuğlu Hüseyin Şahin’den görevi teslim aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da katıldığı devir teslim töreninde birlik beraberlik mesajları verildi.

 Silivri CHP’nin 9. Olağan kongresinde yeniden İlçe Başkanı seçilen Mümin Tuğlu; “ CHP Bana bu güne kadar çok şey kattı. Bende bundan sonra partime nasıl faydalı olacağımın uğraşını vereceğim” dedi.  

CHP Silivri İlçe Başkanlığında düzenlenen devir teslim törenine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, CHP’li Silivri belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Şahin; Kimseye kırgınlığım, küskünlüğüm yok

Devir teslim töreninde ilk konuşmayı CHP Silivri eski İlçe Başkanı Hüseyin Şahin yaptı. Şahin; “Bugün partimizde yeni bir süreç başlıyor. 2 yıl aradan sonra yaptığımız kongreyle, yeni bir ekiple Silivri CHP yoluna devam edecek.  İlçe kongremizde kavganın, dövüşün olacağını söylüyorlardı. Olgunlukla kongremizi tamamladık. Yine işin içinde yer aldık. Ben bu anlamda gururluyum. Yerimizi değerli bir ağabeyimize bıraktık. Hiçbir şekilde kimseye kırgınlığım ya da üzüntüm yok. Sosyal demokratlara da bu yakışır. Bazen ufak pürüzler olabilir. Asıl olan bunlara takılmak değil iktidar olma yolunda sarf edeceğimiz çabadır.” dedi

Tuğlu; CHP bana çok şey kattı

Şahin’in ardından  söz alan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu,Kongrede kaybeden tarafın olmadığını gayet demokratik bir seçimle partinin kazandığını söyledi. Tuğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu CHP’de bir nöbet değişimidir. Ben de bu görevi nöbet olarak aldım. Şunu açık yüreklilik de söyleyebilirim ki CHP bana çok şey kattı. Artık ben ne verebilirim omun uğraşında alacağım. Bu arada son bir yıl içerisinde partimizin Başkanı Hüseyin Şahin ve ekibinin de çalışmalarını göz ardı etmemek lazım. Günlerdir hazırlık yaptığı kongremizden kaybeden taraf olmadı. Kongreyi CHP kazandı. Benim görevim sizlerin de katkısıyla yerel seçimde CHP’yi iktidar, Genel Başkanımızı Başbakan yapmaktır. Anakentimizin iktidar olması için su taşımaktır.

Kimse ikinci planda değil, Birlikte mücadele edeceğiz

Tuğlu konuşmasının devamın da bütün partililere seslenerek kimseyle küskünlünün olmadığını, hiçbir şey de kendisini engel olarak görmemeleri gerektiğini vurgulayarak “Beni engel olarak görmesinler. Yabancı görmesinler. Kimse ikinci plan da değil. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi vereceğim. Yolumuzda engeller, tuzaklar olacak. Eleştirilere açık olacağız. Kongre dede söylediğim gibi Hepimiz Kubilay, Nene Hatun, Uğur Mumcu olacağız” dedi.

Şahin, Tuğlu’ya başarı diledi

Mimin Tuğlu’ya görevi teslim eden eski İlçe Başkanı Hüseyin, Tuğluya başarılar dileyerek  bir buket çiçek takdim etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da Şahin ile Tuğlu’ya teşekkür ederek başarılar diledi. 

Işıklar; İleri demokrasilerde kavgaya yer yok

Devir teslim töreninde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise siyasetin bir meslek anlayışı olarak görülmemesini bir nöbet değişimi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Işıklar konuşmasına şu şekilde devam etti; “Siyaset bir meslek anlayışı olarak görülmemelidir. Bir nöbet anlayışıdır. Bu anlayışla gelenlerin hayallerini, projelerini yerine getirmesidir. Yaşam kalitesini artırmaktır. Şu anda üzerimizde baskı ve tuzaklar var. Önce bu siyasi anlayışı kırmamız gerekiyor. AKP’de bu anlamda üzerine düşeni yapacak. İleri demokrasilerde kavgaya yer yok. Herkes işini yapacak. Öncelikle gerek referandum da gerekse genel seçimlerde gösterdiği başarı için Hüseyin Şahin’e teşekkür ediyorum. Şu an zor bir dönemden geçiyoruz. Ağabeyimiz yeni ilçe başkanımız Mümin Tuğlu’da bu görevi üstlendi. Kendisine de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Gördüğünüz gibi eski ve yeni ilçe başkanlarımız yan yana. Et tırnaktan ayrılmıyor. Müslümanın küskünlüğü bir tülbent kuruyuncaya kadardır.  Bu portremiz herkese örnek olsun ve gelenek haline gelsin.”

Konuşmaların ardından Işıklar, Tuğlu ve Şahin partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Haber/ Fatma Sarıbıyık

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri