''Tüketici borçlu, esnaf borçlu, vatandaş borçlu"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Tüketici borçlu, esnaf borçlu, vatandaş borçlu. Bunları konuşan yok. 'Türkiye'de toplumsal barışı nasıl sağlayacağız' bunları konuşan yok'' dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da Mustafa Yücel Özbilgin Parkı'nda düzenlenen mitingde, genel seçimin eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin seçimi olacağını söyledi.

Eski Türkiye'nin bugünkü iktidar ve muhalefet partisi tarafından temsil edildiğini, bu partilerin üslupları bakımından eski olduğunu dile getiren Kurtulmuş, ''Yöntemleri bakımından eskidirler. Söyledikleri sözlerin içeriği bakımından eski partilerdir. Birisi, 'Kemal efendi' diyor, birisi 'Recep Bey' diyor'' diye konuştu.

Türkiye'de 9 yıldır uygulanan programla herkesin borçlu hale getirildiğini ileri süren Kurtulmuş, ''Tüketici borçlu, esnaf borçlu, vatandaş borçlu. Bunları konuşan yok. 'Türkiye'de toplumsal barışı nasıl sağlayacağız' bunları konuşan yok. HAS Parti bunun için güçleniyor'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Türkiye'de kamplaşmayı, kutuplaşmayı, toplumun bir takım kesimlerinde bölünmeyi önlemek için kurulduğunu söyledi.

Numan Kurtulmuş, ''Dün fukara sofralarında diz kırarak, ortadaki çorba kasesinden kaşıklayarak iktidara gelenler şimdi Ankara'nın, İstanbul'un, Adıyaman'ın göbeğindeki yoksulları, işsizleri, fukaraları görmez oluyorlar. Samsun'da açlıktan ölen çocuğa 'olur böyle şeyler' diyorlar'' diye konuştu.


''Türkiye Kamplaşmadan çok çekti"

Kurtulmuş, Türkiye'nin kamplaşmadan çok çektiğini, halen Türkiye'nin kimlik üzerinden bölünmeye çalışıldığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

''(Sağcılar bu tarafa, solcular bu tarafa) denilmesinden çok çektik. (Dindarlar bu tarafa, laikler bu tarafa) denilmesinden çok çektik. (Aleviler şuraya, Sünniler buraya) denilmesinden çok çektik. (Türkler bu tarafa, Kürtler şu tarafa) denilmesinden çok çektik. (Sen sağcısın, şurada dur) dediler, üzerine kapıyı kapattılar. (Sen solcusun) dediler, üzerine kapıyı kapattılar. Toplumu böldüler.

Daha dün denebilecek dönemde çok büyük olaylar oldu. Kahramanmaraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta çok büyük olaylar oldu. Bu ülke kurtarılmış bölgeler haline getirildi. Hala eski Türkiye'nin eski siyasetine devam ediyorlar. Bu soğuk savaşın siyasetidir. Artık kimlikler üzerinden siyaset yapma devri sona ermiştir. Yeni Türkiye'nin yeni bir siyaset sesine ihtiyaç vardır. O da bölmeyen, dağıtmayan, parçalamayan ve derleyen bir siyaset tarzıydı. Onun için bu millet HAS Parti'yi bağrına basıyor. HAS Parti'yi iktidara taşıyor.''

Kurtulmuş, milletin ekonomisinin, iktidarın ekonomisiyle aynı olmadığını öne sürerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu televizyonda ''ekonomi'' üzerine tartışmaya davet etti.

HAS Parti'nin başından itibaren boş laflarla, anlamsız polemiklerle gününü heba etmediğini, kimseye hakaret etmediğini, hiçbir toplumsal kesimi ötekileştirmediğini, hiçbir partiyi ''düşman'' kabul edip onun üzerinden siyaset yapmadığını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin ihtiyaçlarını en doğru şekilde anlatmaya gayret ettiğini kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri