“ TÜRKİYE’DE DEVRİMİ, KADINLAR YAPACAK”

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Avcılar’daki seçim çalışmaları kapsamında, Birlikten Kuvvet Doğar Kadın Dayanışma Toplantısı’na katılarak, iktidara sert eleştirilerde bulundu.

Türkiye’de Cumhuriyeti reklam arası gören gafiller olduğunu belirten Tamaylıgil, “ Kadınlar için Kuva-yı Milliye dönemi başladı. Hep birlikte ayağa kalkacağız. Türkiye’de devrimi, CHP iktidarında AKP’yi silerek kadınlar yapacak” dedi.

Bihlun Tamaylıgil, konuşmasında şunları söyledi:

“Hep beraber mücadele edeceğiz geliyoruz, buradayız başbakanımız Kemal Kılıçdaroğlu diye hep birlikte mücadele edeceğiz. Bayraklar elimizde, bekle bizi Türkiye geliyor CHP diyeceğiz.

Bizler CHP’li kadınlarız, bizler bir takım çevrelerinin hortumlarının ucuna kovalarını koyan kadınlar değiliz. Bizler çeşmede su olmasa bile o bereketi yaparak toprağını işleyen, o bereketi yaratarak çocuğunu yetiştiren, yokluktan varlık çıkaran, yokluğundan yüksünmeyen, birilerinin karşısında el açıp eğilmeyen onurlu kadınlarız.

Hiçbir ülke hiçbir devlet binlerce kilometrelerce uzaktan gelip de, bu ülkenin coğrafyasını değiştirmeye kalktığı zaman onların işbirlikçisi olmayız

“ MÜSLÜMAN IRAKLI KADINLARA TECAVÜZ EDİLİRKEN SES ÇIKARMAYANLAR, BU GÜN PADİŞAHLIK ROLÜNE SOYUNUYOR.”

Irak’ta hala mevcut malum Cumhurbaşkanının, başbakan olduğu günlerde, “Biz beraber çalışıyoruz, Amerikan askerlerine selam olsun” dediğinde, Müslüman Iraklı kadınlara tecavüz ediliyordu.

O zaman onlar için sesini çıkarmayanlar, bu gün çıkmış bölgesel ağalık, beylik, Türkiye için padişahlık rolüne soyunmuş. İzin vermeyeceğiz. Padişah bundan yüz sene önce bitti.

“ CUMHURİYETİN ADINI, TABELALARDAN SİLMEYE ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Biz, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlarıyız., bizim ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk kurdu ve Cumhuriyeti biz kadınlara emanet etti. Kurtuluş mücadelesinde bize emanet edilen Cumhuriyet’in adımlarından rahatsız olarak, onu tabelalardan silmeye çalışanlara yine biz kadınlar izin vermeyeceğiz ,tarihimize de, vatanımıza da, toprağımıza sahip çıkacağız.

“ BİZİ AYIRMAYA, KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”

Birileri çıkmış, kadınları başı açık, başı kapalı, Sunni ,Alevi, Türk, Kürt, Arnavut, Gürcü diye ayırmaya çalışıyor. Hadi canım sizde diyoruz, biz biriz, Allah’ın tek kuluyuz ve beraber yaşayacağız, hepimiz eşitiz. Bizi birbirimizden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek.

“ YANDAŞIN DEĞİL, VATANDAŞIN PARTİSİYİZ”

CHP olarak biz yandaşın değil, vatandaşın partisiyizb. Aile sigortası ile evde kadınların yoksulluk içinde yaşamasına izin vermeyeceğiz 
Artık çocuğu aç yatan anneler olmayacak CHP iktidarında, minik Büşralar annelerinin kucağında açlıktan ölmeyecek, emek verenler ezilmeyecek.

“CUMHURİYETİ REKLAM ARASI GÖREN GAFİLLER”

Bu ülkede çiftçi kazanacak, emekli kazanacak, kadın kazanacak. Bu ülkede bakanlığın isminden kadını beş yıl önce sildiler, Cumhuriyetin kadınları da onları, bu iktidardan silip atacak.

Bu gün Soma cinayetinde, 301 işçi alınmayan tedbirlerden dolayı hayatlarını kaybettiler. Kara gözlerinin içinde aydınlık vardı, çocuklar o kara yüzlerdeki aydınlık gözleri göremediler.

Üç yüz yetmiş dört çocuk babasız kaldı, bu ülkenin kadından sorumlu bakanı ise çıkıp ailelere, adı üç yüz bir olan ev yaptıracaklarını söyledi. Böyle bir insafsızlık olur mu ? Bu ülke bu günlere geldiyse emekçilerin hakkıyla geldi ama bundan hep rahatsız oldular.

AKP’li bir kadın milletvekili çıkıp, “Cumhuriyet reklam arası” dedi. Ey gafil, Cumhuriyet kadın devrimidir. Kadının eşit olduğu, kadının seçme ve seçilme hakkını kazandığı devrimdir Cumhuriyet.


“ KADINLAR İÇİN, KUVA-YI MİLLİYE DÖNEMİ BAŞLADI”

Biz kadınlar için yine Kuva-yı Milliye Dönemi başladı, hep beraber kalkacağız ayağa. Gönlümüzde Cumhuriyet sevdasıyla yollara çıkıp çalışacağız, biz kadınlar kazanacağız, çünkü biz birbirimizi seviyoruz, bizler kız kardeşiz, bizleri hiç kimse durduramaz. Türkiye’de devrimi CHP iktidarıyla, biz kadınlar yapacağız. "

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri