'Türkiye'yi renklerle şifreledik'

CHP'li Toprak, her kenti şifrelediklerini, yol haritasını buna göre hazırladıklarını söyledi.

'Türkiye'yi renklerle şifreledik'

CHP'li Toprak, her kenti şifrelediklerini, yol haritasını buna göre hazırladıklarını söyledi.

<a href='http://ads.gercekgundem.com/www/delivery/ck.php?n=a6a2ddaf&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://ads.gercekgundem.com/www/delivery/avw.php?zoneid=15&amp;cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&amp;n=a6a2ddaf' border='0' alt='' /></a>
Seçim stratejilerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, her kenti şifrelediklerini, yol haritasını buna göre hazırladıklarını söyledi. Toprak, '81 ilde miting düzenleyeceğiz. Gidilmedik yer kalmayacak. 12 Haziran'da rakibimiz AKP değil Türkiye'nin sorunları' diye de ekledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 'Türkiye'yi renklerle şifreledik her rengin bir dili var o dil doğrultusunda strateji belirliyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde 85 miting yapacağız. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde ikişer miting yapacağız. Aile sigortasını anlatmak için yaptığımız kısa filmle şu ana kadar 37 milyon kişiye ulaştık' dedi. CHP Tanıtım, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, seçimler için izledikleri iletişim stratejisini AKŞAM'a anlattı.

SABAH 04.00'TE ÇALIŞMA BAŞLIYOR

- Sabah 04.00'te basın taraması ve raporlamayla başlayan işlerimiz gece geç saatlere kadar sürüyor. Çalışma ekibimizde ajanstan arkadaşlar var, partililerimiz, gönüllülerimiz var. Gündem ve rakip partilerin izlenmesi, medya iletişimi, metin yazma, internet ve sosyal medya başlıkları altında donanımlı bir ekip kurduk. Çalışmalarımızı yaparken büyük bir haritadan yararlanıyoruz. Kentleri renklerle şifreledik, bu şifreler ışığında strateji geliştiriyoruz. Her sabah saat 08.30'da Genel Başkanımız'a rapor veriyoruz. Şehir dışınd
aysa e-mail atıyoruz. Türkiye'nin gündemine ilişkin ana konuları belirliyoruz. CHP'nin tepkisini yazılı açıklamalar, röportajlar ve televizyon programları yoluyla açıklıyoruz. İl başkanları, illerin sorunlarını belirten raporlar hazırlıyor. Bu raporlar Genel Başkan Yardımcımız Sencer Ayata başkanlığındaki ekip tarafından toplanıyor. Çözüm önerileri masaya yatırılıyor. Politikalarımızı, genel politikalar ve yerel çözüm önerileri diye ikiye ayırıyoruz.

RAKİBİMİZ ÜLKE SORUNLARI

- Seçim çalışmalarımızda insanlara hükümetin başarısız olduğunu anlatacağız. 'Ey vatandaş sen bu ülkede hak ettiğin payı almıyorsun. Sen bu ülkede vatandaşlık sorumluluklarını yerine getiriyorsan, askere gidiyorsan, gerektiği zaman canını verebiliyorsan bu ülkede hak ettiğin payı da almalısın. Bu pay sana poşet olarak değil vatandaşlık hakkı adı altında verilecek.'

- İletişim stratejimizi üç ana ayak üzerine oturttuk. Birincisi bire bir iletişim. Bu nasıl olacak? Bu iletişimi ilçeler, iller, adaylarımız, gönüllülerimiz ve mitinglerle Genel Başkanımız yapacak. Halkla bire bir temasta olan iletişim stratejimiz var. İkinci alanımız, medyayı kullanacağız. Reklam ve haber amaçlı çıkıyoruz. Sosyal medya sosyal paylaşım sitelerini kullanıyoruz. Bu çok etkili oluyor. Önemsediğimiz diğer bir konuda mesajımızı kısa filmlerle halka ulaştırmak. Seçimlere kadar farklı farklı kısa filmler yapacağız. Yaptığımız çalışmaların geri dönüşlerini de kontrol ediyoruz. Bu kısa filmler sayesinde aile sigortasını iyi anlattık. Bu kısa filmleri sinemalarda da gösteriyoruz. Şu ana kadar 37 milyon kişiye reklamlarla ulaştığımızı
tespit ettik. Farklı mesajlar içeren kısa filmler hazırlıyoruz.

- CHP'nin internet sitesi rekora gidiyor. Şu an itibarıyla internet sitesine giren kişi sayısı 738 bini buldu. Tıklanma sayımız 86 milyon 710 bin. Kemal Bey'in facebook'ta 1 milyon, Twitter'da 100 binden fazla takipçisi var. 1 milyon 35 bin kişi projelerimizi internetten indirmiş.

- Aile sigortamızı şu ana kadar ülkenin yüzde 54'ü biliyor. Bunun yarısı AKP'ye oy veren seçmen. Seçime kadar herkes öğrenecek. Kısa filmlerimizde gerçek insan portreleri kullanıyoruz. 20 bine yakın gönüllü bizimle çalışıyor. Rakibimiz AKP değil, Türkiye'nin sorunlarıdır.

- Türkiye'yi harita üzerinde renklerle şifreledik. Nerede ne yapacağımızı, yönümüzü haritaya göre şifreli renklere göre belirliyoruz. Renklerin diline göre strateji izliyoruz. Mitingler için stratejimiz hazır. Mitinglere Samsun'dan başlayıp İzmir'de bitireceğiz. 81 ilin tamamına gideceğiz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde iki miting düzenleyeceğiz. Seçim kampanyasında 'Herkes için CHP' ve 'Türkiye rahat bir nefes alacak' sloganları öne çıkacak.

13 yıllık asker rezervi var

- Çok önemli genç bir nüfusumuz var. Askerlik 9 aya inerse aşağıdan gelen genç nüfus bunu karşılayabilir. Şu anda 15 -24 yaş arası 6 milyon gencimiz var. Her yıl bunlardan 400-500 bini asker oluyor. Bu demektir ki bizim 13 yıllık rezervimiz var. Bedelli ve bedelsiz askerlik önemli bunu yapacağız. Bizim listemizdeki kadrolar 2011 Haziran 13'te bu ülkeyi devraldığımızda ülkeyi yönetecek kadrolar. Her biri kendi konularında uzman kişiler. CHP gençleşti.

Ercan SARIKAYA-Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri