ÜNİVERSİTE MESELESİ MECLİSİ GERDİ

Ekim ayı 2. Oturumunu gerçekleştiren Silivri Belediyesi meclisinde gündem maddeleri oy birliği ile karara bağlanırken, Silivri Belediyesi tarafından İbrahim Arıkanlı Vakfına MEF Üniversitesi için 85 dönüm arazinin bedelsiz olarak tahsis edilmesi tartışmay
SERT; MECLİSTEN YETKİ ALMADAN BELEDİYENİN ARAZİSİNİ TAHSİS ETME YETKİN VAR MI?
Gündem maddelerinin ardından Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Saffet Sert’in Üniversite konusuyla ilgili söz alması ve Başkan Işıklar’a Meclisten yetki almadan belediyeye ait 85 dönüm araziyi bedelsiz olarak tahsis etme yetkiniz var mı sorusu üzerine meclisi bir anda gerdi. Saffet Sert’in sözlerine cevap veren Başkan Işıklar; Daha önce yaptığımız protokollerde bu şekildeydi. Önce protokol yapıldı daha sonra meclise getirildi. Ön protokol yapmadan neyi meclise getireceğim. Ayrıca benim amacım Silivri’ye bir üniversite kazandırmak. Burada art niyetle yapılmış bir durum söz konusu değil” dedi.
KARAKAŞ; “  IŞIKLAR BİZDEN NE YETKİ İSTEDİYSE VERDİK
Başkan Işıklar’ın ardından söz alan Silivri Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş;  Bizde ilçemize üniversite gelmesinden yanayız. Üniversite’ye karşı değiliz.  Ben Gümüşya’da ki Üniversite yeriyle ilgili bir açıklamada bulunmak istiyorum. Sayın  Başkan basın toplantısında Gümüşyaka da ki yeri üniversite alanı olarak işletmek istediği, bizimde İBB’de bu yeri yeşil alan olarak işletmek istediğimizi söylemiş. Böyle bir şey yok ve ben bunu ilk defa duydum.  Sayın Başkan Burada hem şahsımı hem de İBB İmar Komisyonu Başkanımızı zan altında bırakmıştır bu söylemiyle.  Selimpaşa Belediye binasını İstanbul Üniversitesine tahsis ettik neden yapmıyor? Gümüşyaka Belediye Binasını TAVAK Üniversitesine verdik neden hala eğitim başlamadı? Kavaklı’da Aydın Üniversitesine verilen yerin planları bitti. Neden hala başlanmıyor? Başkan mecliste bizden ne yetki istediyse verdik. Ama  Sayın Başkan bizi zan altında bırakarak kamuoyunu yanlış yönlendiriyor” dedi.
IŞILAR; O YERLERİ ÇAKALLAR’DAN KORUMAK İÇİN ÜNİVERSİTE ALANI OLARAK İŞLETTİRİYORUM
AK Parti Meclis Üyesi Metin Krakaş’ın sözlerine karşılık Başkan Işıklar; Ben o yerleri çakallara peşkeş çekilmesin diye, çakallardan korumak için üniversite alanı olarak işlettirmek istiyorum. Üniversite yeri olarak işlenen yere eninde sonunda bir üniversite yapılacak. Buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki buraya üniversiteyi kim getirirse getirsin Metin beyde getirse ben bundan gurur duyarım. Silivri’ye bir üniversite kazandırılması ilçemizin vizyonuna ciddi katkısı olacaktır. Geçmişte Tuzla Merası Helalet diye bir firmaya verildi. Keşke o koskoca arazi de Helalet firmasına verilmeseydi de üniversite yeri olarak işletilseydi. Ama koskoca yer Helalet Firmasına satıldı. Silivri’ye Üniversite gelmesi için kimin çorbada tuzu bulunursa ben ona kamuoyu önünde teşekkür de ederim çıkar bunu da bu yaptı demesini de bilirim. Yeter ki Silivri’ye bir Üniversite yapılsın” dedi. 
KARARA BAĞLANAN GÜNDEM MADDELERİ
Silivri Belediyesinin Cuma günü gerçekleştirilen ikinci oturumunda komisyon raporlarına göre karara bağlanan gündem maddeleri ise şunlar: Âcize ücreti yardımının arttırılması konusunun görüşülmesi, 2013 Mali yılı bütçesinin görüşülmesi, Silivri Çanta Mimarsinan Mahallesi, eski 287 ada 7 parsel, yeni 130 ada 10 parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatının görüşülmesi, 5747 Sayılı Yasa ile bağlanan ilk kademe belediyelerinin plan notlarında kot yapının tabii zemin ortalamasından verilir maddesinin iptali konusunun görüşülmesi, 5747 Sayılı Yasa ile bağlanan ilk kademe belediyelerinin sanayi alanlarında (h) yüksekliği ile ilgili plan notu değişikliğinin görüşülmesi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Silivri Şube Başkanlığına yer tahsisinin görüşülmesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yönetmeliğinin revize edilmesinin görüşülmesi.
MECLİS 15 EKİM’DE TEKARAR TOPLANACAK
Silivri Belediyesi Ekim Meclis Gündeminde yer alan 2013 Mali yılı performans programının görüşülmesi ise 15 Ekimde gerçekleştirilecek olan 3. Oturumda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi. Silivri Meclisi 2013 Mali yılı performans programının görüşülmesi için 15 Ekimde tekrar toplanacak… 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri