Vekiller önce mazbata alacak

Mazbatalarını alan milletvekilleri Meclis’te önce kayıt yaptıracak ardından yemin edecek.
 Seçilen milletvekilleri ilk olarak mazbatalarını alacak. Milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra TBMM’de kayıt yaptıracak.
Türkiye Büyük Millet Meclisi 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25'inci Dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulunca Türkiye radyo ve televizyonlarından ilanını takip eden beşinci gün saat 15.00'te toplanmak üzere 7 Nisan 2015 Salı (Salı günü dâhil) gününden itibaren tatile girmişti.
Meclis kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulunca Türkiye radyo ve televizyonlarından ilanını takip eden beşinci gün saat 15.00'te toplanacak.
-ODALAR İÇİN KURA ÇEKİLECEK-
Yemin töreninden önce TBMM’de milletvekillerinin yeni dönemde kullanacakları odaları da belirlenecek. Milletvekilleri odaları için kura çekecek.
-MECLİS’İ BAYKAL AÇACAK-
Milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulunca Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilânını takip eden beşinci gün saat 15.00’te Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu çağrısız olarak toplanacak. Bu birleşimde, önce milletvekillerinin andiçme töreni yapılacak.
-EN YAŞLI MİLLETVEKİLİ YÖNETECEK-
Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak Başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili, Geçici Başkanlık görevini yapacak. İkinci derecede en yaşlı üye, Başkanvekilliği görevini yerine getirecek. En genç altı milletvekili de geçici olarak kâtip üyelik yapacak.
-YEMİN TÖRENİNDEN SONRA MECLİS BAŞKANLIĞI YARIŞI BAŞLAYACAK-
Vekiller yemin ettikten sonra Meclis Başkanlığı için yarışacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının 2/3’ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oyalan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan üye Başkan seçilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri