‘Vicdana sığmayan olay’

© CHP sözcüsü Güler, “Ozan mezarını talan etmek, heykelin içine tükürme anlayışıyla başlayan, İnsanlık Anıtı’na ucubu demekle devam eden anlayışın cesaretlendirdiği bir iştir” dedi.

CHP, CAN YÜCEL’İN MEZARINA SALDIRI VE SON OPERASYONLARLA İLGİLİ OLARAK HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Can Yücelin mezarına saldırı ve İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine yönelik operasyonlarla ilgili hükümeti eleştirdi. Güler, Ozan mezarını talan etmek, heykelin içine tükürme anlayışıyla başlayan ve İnsanlık Anıtına ucube demekle devam eden saldırganlık anlayışının cesaretlendirdiği bir iştir dedi. Güler, operasyonlarla ilgili olarak da, iktidarın, basılmamış kitabın ardından, şimdi de belki vardır diye yayımlanmamış konuşma bantlarının peşine düştüğünüsöyledi.

Güler yaptığı yazılı açıklamada, Can Yücelin Datçadaki mezarının balta ile parçalanmasını, Vicdana, insanlığa sığmayan olaynitelemesinde bulundu. Güler, Bu alçakça saldırı,kendini bilmez üç-beş kişinin işidirdenerek kapatılamaz. Ozan mezarını talan etmek, heykelin içine tükürme anlayışıyla başlayan ve İnsanlık Anıtınaucubedemekle devam eden saldırganlık anlayışının cesaretlendirdiği bir iştir. Ölmüşlerimiz bizim büyük emanetlerimizdir; susmuşlarımızın aklı ve dili de bizleriz. Hükümet, hiçbir durumda kabul edilemez olan bu saldırıyı bir daha yinelenmesine izin vermeyecek biçimde mahkûm etmek ve soruşturmakla yükümlüdür. Siyasal iktidarı ahlak ve siyaset ilkeleri gereğince görevini yapmaya çağırıyoruzdedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri