Yapılan hizmetler kapak olsun

Silivri Bediye Başkanı Özcan Işıklar, B. Çavuşlu ve Çanta Mahalle halkıyla bir araya geldi. Silivri Merkezde ve mahalleler yapılan hizmetleri sunum eşliğinde anlatan Başkan Işıklar, vatandaşların sorunlarını dinleyere,k taleplerini de not aldı. Çavuşlu ve


Amacımız önce insanın muhtaçlığını azaltmak
Silivri Belediyesinin Çanta ve B. Çavuşlu Mahallesinde gerçekleştirdiği  halk toplantılarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Toplantı yirmi dakikalık Silivri’yi tanıtım slâyt gösterisiyle başladı. Silivri’yi porselen bir tabağa benzeten Başkan Işıklar;  “Amacımız Silivri’mizin her tarafını güzelleştirmek. 2012’de yaptıklarımız ve 2013’de yapacaklarımız için buradayız. Otuz beş mahalle, yüz altmış km şehir yönetiyoruz. Kalıcı, tarafsız, yansız bir yardımlaşma anlayışıyla 4 yıldır aynı sistemle devam ediyoruz. Üç bin iki yüz haneye on üç bine yakın insana yardım anlayışını sürdüreceğiz. Yedi bine yakın gencimize iş imkânı sunduk. Amacımız önce insanın muhtaçlığını azaltmak. Altmış kilometre mesafe olan şehrimizi bir Silivri yapabilmek için uğraşıyoruz.

Birilerini zengin etmezseniz, Silivri kendiği yağıyla kavrulmaya yeter!.
Birilerini zengin etmezseniz, Silivri kendi yağıyla kavrulmaya yeter diyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;  Bu yaptığımız hizmetler için bu paraları nerden buluyorsunuz diyorlar. Birilerini zengin etmezseniz, Silivri kendi yağıyla kavrulmaya yeter.  Tüm toplum ortak bir şekilde adalet içinde yaşayacak.  Çevremizde varsa ihtiyacı olan kapımız herkese açık muhtaçlığını belirtsin yeter. Selimpaşa’da başlayan değişimi Çanta’da da yapacağız. Geçmişte yapılanları değiştiremeyiz geleceğimizi değiştireceğiz. Dün Üniversite projemiz meclisten geçti iki buçuk senedir uğraşıyorum bu Silivri’nin projesi, Kavaklıda merkeze Silivri’nin en büyük vakıf üniversitesini kuracağız. Sanat yapılarını otuz üç bin metre karelik bir kültür merkezine dönüştüreceğiz. Trafik yoğunluğunu kaldırıyoruz yaptığımız yerlere sadece çiçek ekeceğiz PTT’yi yıkıp nikâh salonu yapacağız.

Siyasette hizmette yarışılır, dedikoduda değil.!
İnsanın hayatını kolaylaştırmayan hiçbir yatırımın önemi olmadığını söyleyen Başkan şıklar; “ Ben çadırda oturmaya razıydım Belediye binası yerine, o kültür merkezini o sağlık ocaklarını Aile Hekimliklerine verilmiş olanları düzenleyecektik. Ben Devletin politikasını tartışmayacağım o ayrı bir konu. Zamanı geldiğinde onları da konuşacağız. Ama ben Belediyecilik açısından Silivri’yi geleceğe taşıma konusunda herkesin inatla ısrarla bu konuda hiçbir yakınma gocunma olmadan, desteği olmuş olmamış, kaynak gelmiş gelmemiş bunları eleştirmiyorum, ağlaşmıyorum.  Tarihinde ilk defa çok partili yaşama geçildiğinden bu yana Belediye bütçesi ile kendi imkânıyla kendi kaynaklarıyla en çok yatırım yapar hale getirdik. Demek ki oluyormuş, demek ki yapılabiliyormuş. İşte bizim Belediyecilik anlayışımız halkla beraber katılımcı, çağdaş, demokrat ve saydam üstüne titreyerek yapılırsa oluyor. Bu parayı bu kaynağı nerden buluyorsunuz diyerek şaşıranlara bu yapılan hizmetler kapak olsun. Artık biz istemesek de tüm iş projemiz burada her yıl bu projelerimiz devam edecek insanın hak ve hakkını koruyacağız. İnsanın hayatını kolaylaştırmayan hiç bir yatırımın önemi yok.  Siyasette hizmette yarışılır dedikodu da değil.”dedi. 

Çavuşlu halkı iski ve bedaştan şikayetçi
Silivri Belediyesinin düzenlediği halk toplantılarında Çavuşlu mahallesi halkı İSKİ ve Bedaş’ı Başkan Işıklar’a şikayet etti. Çavuşlu Mahallesinin alt yapı hizmeti bulunmadığından eveler de bulunanan fosseptiklerin taştığını söyleyen vatandaşlar; Siz meydanları, yolları yapıyorsunuz İSKİ gelip kazıyor ve kazdığı yerleri kapatmadan çekip gidiyor. Mahallemizde alt yapı yok. Kanal ve atık su giderleri için bu devirde hala fosseptik çukurlarıyla idare ediyoruz. İSKİ’nin bir an önce Çavuşlu mahallemizin alt yapı çalışmalarına başlamasını istiyoruz.  Ayrıca mahallemizde çok sık elektrikler kesiliyor. Bedaş yetkililerini arıyoruz şikayetimizi dile getiriyoruz ama hala bir çözüm bunulmuş değil” dediler.

Karaköy tepesi vatandaşın elinden alınmasın
Yine Çanta Mahallesinde düzenlenen halk toplantısından vatandaşlar Başkan Işıklar’a Karaköy tepesinde vatandaşların özel mülküne  kurulacak rüzgar santrallerini istemediklerini belirttiler. Başkan Işıklar’dan bu konuda destek isteyen Çanta mahalle halkı; “ Karaköy tepesinde bulunan bütün araziler vatandaşların kendi tapulu malı. Şehircilik Bakanlığı tarafından oraya rüzgar santralleri koymak isteniliyor. Ancak vatandaşa ödenecek para arazi değerinin dörtte biri kadar. Bunu kabul etmiyoruz. Etmeyince de bizim tapulu malımızı kamulaştırma yoluyla almak istiyorlar. Biz bu konuda çok mağduruz. Bize yardım edin.  Mahallemize yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyoruz. Meydanımız, Düğün salonumuz ve yollarımız çok güzel oldu. Ama hırsızlıklara karşı köyün ana caddesine güvenlik kamerası konulmasını istiyoruz. Köyümüzde bir sürü hırsızlıklar oluyor. Güvenlik kamerası olursa köyümüze girip çıkan yabancılar daha rahat tespit edilebilir” diyerek Çanta Mahallesinde güvenlik önlemlerinin alınmasını istediler.
HABER’ FATMA SARIBIYIK

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri