Yeni polemik konusu

Başbakan Erdoğan, (Kılıçdaroğlu'na) "Zerre kadar vatan sevgin varsa Kış Oyunları'nın açılışına gel" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Türkiye 2023'e Yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor" programına katıldı. CHP’ye ağır eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı, Erzurum’da bizim için ‘Bunlar bereketsiz, bakın kar bile yağmıyor’ diyor. Erzurum’a gittin de, oradaki dev tesisleri görmedin mi? İnsanın eline, diline durur. 650 trilyon yatırım yaptık, Erzurum kış oyunlarına hazırlanıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, sende zerre kadar vatan sevgisi varsa Perşembe günü Kış Oyunları’nın açılışına gel. Orda görürsün kar olup olmadığını”

“HAZİNEYİ DOLDURUP ELLERİNE VERİN, İNANIN HEMEN BOŞALTIRLAR”
“Vatandaşın birisi kalktı, 'CHP'nin kaybolan o 1 trilyonu ne oldu Sayın Kılıçdaroğlu? Kaybedenleri hala açıklamadınız' diyor. Bunların Hazine'yi doldurup ellerine verin, inanın hemen arkasından Hazine boşalır. Çünkü geçmişleri böyle. Hep dolu aldılar arkadan boşalttılar. Onun için benim milletim de bunu iyi biliyor. İyi bildiği için de milletim hiçbir zaman bu CHP zihniyetine, bu ülkede tek başına iktidar yolunu açmadı"

“ELEŞTİRİDEN KORKUM YOK AMA HAKARETE DE TAHAMMÜLÜM YOK”
Gelecekle ilgili planlarında, Haziran 2011’i değil, Cumhuriyet’in 100. Kuruluş yıldönümünü konuştuklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Çok güzel de bir söz vardır. Küçük insanlar kişileri, vasat insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri konuşur. Bu ülkede kimin ne konuştuğunu biliyorsunuz. Bunların hedefleri olmadığı için hep tıkanıp kaldılar. Biz bundan sonra da geleceği konuşacağız. Muhalefet partilerinden bugüne dek Türkiye’nin ciddi sorunlarına ilişkin, gerçek bir proje duydunuz mu? Dış politikada vizyonları ne? Uzlaşmaya, kardeşliğe ilişikin tek bir cümle kurdular mı? Ekonomide hedefleri var mı? Türkiye denildiğinde susarlar ama Başbakan denilince hakaret dağarcıklarında ne varsa bir bir ortaya döküyorlar. Benim eleştiriden korkum yok ama hakarete tahammülüm de yok. Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum” diye konuştu.

“SENİN KULAĞIN YOK MU, MİLLETVEKİLİNİN AĞZINDAN ÇIKANI LAFI DUYMADIN MI?”
CHP’ye eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında attığımız adımlarla ilgili ana muhalefet partisine mensup bir milletvekili bir ifade kullandı. ‘Terör örgütü ve güvenlik güçleri silah bırakmalıdır’ dedi. Güvenlik gücü ile terör örgütünü nasıl aynı safa koyarsın? Ana muhalefetin liderine soruyorum; senin kulağın yok mu, milletvekilinin ağzından çıkan bu lafı duymadın mı? Bu kendini bilmezliktir. Devlet, vatandaşın güvenliği için var. Bu noktada hassas olmak zorundayız” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜ KALKINMADAN RAHATSIZ Kİ EYLEM YAPIYOR”
Terörle mücadelede sadece güvenlik tedbirlerinin değil, yoksulluğun önüne de geçmeye çalışmanın önemini vurgulayan Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

“ 69 farklı eserin açılışını yaptığımız Batman’a gidişimizden terör örgütü rahatsız oldu. Kalabalık toplanmasın diye haftalar öncesinden kampanya başlatıldı. Bildiriler yayınlayıp, tehdit ettiler. Korkutmaya rağmen Batmanlı dinlemedi. Tüm bakanlarını, milletvekillerini ve başbakanını samimiyetle kucakladı. O tehditler, bizim doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesidir. Terör örgütü kalkınmadan rahatsız oluyor ki, eylem yapıyor. İstismar zeminin artık kaybolup gittiğini de görüyor”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri