ZÜHAL SAMLI PARTİ İÇİ MUHALEFETLEMİ HAREKET EDİYOR?

Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı 22.Aralık 2011 Perşembe günü yapılan CHP parti meçlisi toplantısında tüzük değişikliği önergesine imza atması muhalefetle birlikte hareket ediyor yorumlarına neden oldu.

Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı 22.Aralık 2011 Perşembe günü yapılan CHP parti meçlisi toplantısında tüzük değişikliği önergesine imza atması muhalefetle birlikte hareket ediyor yorumlarına neden oldu.

Oysa güvenir kaynaklardan alınan bilgilere göre Zühal Samlı’nın bu davranışı parti içi demokrasi isteğinden başka bir şey değil.

Samlı’ya yakın kaynaklar, “Zuhal Samlı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı, mevcut tüzükle uygulamada zorluklarla karşılaşmakta. Çünkü bu tüzükle kadın kolları partide ikinci sınıf insanların bir arada bulunduğu topluluklar gibi görülüyor. Kadın kollarının geleceği il ve ilçe başkanlarının iki dudağı arasında. Ana kademe başkanları istemiyorsa istenilen yapılıyor ve görevden alınması talebi Genel Merkeze gönderiliyor. Kadın kollarının tüzükten doğan bir güvencesi yok. Geçmiş günlerde Zühal Samlı Başkanlığındaki Kadın Kolları MYK ‘ın örgütlerden gelen tüzük önerilerini değerlendirerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çağdaş bir tüzük sunumu yapmıştı.”

Bu tüzük önerisinde uygulamada en çok karşılaşılan sorunlar göz önüne alınarak, kadın kollarının bulunduğu her yerde ana kademenin asıl üyesi olması istenmişti. (Bu öneri Kadın kollarından ve kadın örgütlenmesinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler tarafından kısmen kabul edilmişti. Güler bu değişikliği il ve ilçelerde uygulanabileceğini ancak hiçbir gerekçe gösteremeden genel merkezde uygulanamayacağını belirtmişti.) Ayman’ın bu karşı çıkışı “kendi koltuğunu kaybetmemek sevdası” olarak değerlendirilmişti.

CHP gibi sosyal demokrat partiye yakışacak çağdaş ve demokratik tüzük önerisine, tüzük değişikliğini göreve geldiği günden bu güne kadar savunan Kadın Kolları Başkanı Zühal Samlı’nın imza vermemesi aylardır savunduğu görüşleriyle çelişecektir. Bu yürekli çıkışın Samlı’nın parti içi muhalefetle birlikte hareket ediyor şeklinde anlaşılması doğru değildir. 

CHP’ye yakın kaynaklar son yapılan MYK toplantısında Gençlik Kolları Genel Başkanının görevden alınması istendiğinde Birgül Ayman Güler’in Kadın Kolları Genel Başkanının görevden alınmasını istiyor. Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu   Ayman’a dönerek “demek ki Zühal hanımı çalıştıramıyorsun”. Diyerek topu Birgül Ayman Güler’in kucağına attığını söylüyor. Ayman’ın bu önerisi kadın kolları başkanının çok başarılı olduğu gerekçesi ile MYK’nın diğer üyelerince de kabul görmüyor.

Kaynağımız, aynı toplantıda Örgüttten sorumlu genel başkan yardımcısı Nihat Matkab’ın; Kadın Kolları Genel başkanının sıkıntılarından haberinin olduğunu MYK da tartışılmasının doğru olmadığını kendisinden istifasını alabileceğini söylüyor. Yine kaynağımıza göre Nihat Matkap, Zühal Samlıyla görüşerek durumu anlatıyor. Samlı gerekçenin ne olduğunu istifa etmeyeceğini, gerekiyorsa görevden alınmasını istediğini belirten kaynağımıza göre CHP’de yakında daha birçok olağan üstü durumun olabileceği yönünde.


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri