Bayram Öncesi Tatlıcılar Denetlendi

Başakşehir Belediyesi yaklaşan bayram öncesi, oluşturulan ekiplerle ilçedeki fırın, pastane ve unlu mamul işletmelerinde gıda hijyeni denetimlerini artırdı.

 Başakşehir Belediyesi Kurban bayramı öncesi üretimi ve tüketimi artan tatlı ve unlu mamüllerin yapıldığı imalathanelerde denetimleri artırdı. Sağlık İşleri müdürlüğü ve Zabıta müdürlüğü tarafından yıl içinde rutin olarak yapılan denetimlerde evrak, portör muayenesi, vektörel ilaçlama, ruhsat kontrolleri yapılarak imalathaneler hijyen açısından denetleniyor. İşyerlerinin önce ruhsat açısından yasallığı, ardından imalat ve satış yapan personelin hijyen koşullarına uyup uymadıkları; imalat yapılan yerlerin fiziki durum ve teknik donanımları ve imalat için gerekli olan malzemelerin depolandığı alanlar inceleniyor.

Ekipler yaptığı denetimlerde, eksik görülen noktaların düzeltilmesi için gereken uyarılarda bulunuyor.
 
Amaç Kaliteli Güvenli Sağlıklı Gıda

Denetimlerle ilgili bilgi veren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  belediye olarak vatandaşın sağlığını öncelikli olarak gözettiklerini belirterek;  özellikle bayram öncesinde ekiplerimizin  gerçekleştirdiği bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. Vatandaşımızın bayram sofralarına gelen özellikle tatlı ve diğer unlu mamulllerin hijyenik ortamlarda üretilmesi için ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. Sadece iş yerlerinin değil aynı zamanda çalışanların da portör muayenelerini ücretsiz yaparak,  çalışanlarımızın da sağlığını korumaya çalışıyoruz. Kurban bayramının manevi huzuruna gölge düşürecek her türlü menfi durum için şimdiden önlemlerimizi alıyoruz. " dedi.
 
Denetimle Birlikte Eğitim

Başakşehir Belediyesi tarafından bayramda çokça tüketilen tatlı, ve diğer unlu mamullerin imalatına yönelik denetimler  yıl boyunca rutin olarak sürdürülüyor. Ayrıca yıl içinde çalışanların portör muayeneleri belediye tarafından yapılıyor, gıda işletmelerine yönelik düzenlenen gıda seminerleri ile gıda sektöründe çalışan personele gıdalarla gelen tehlikeler, riskli gıdalar, çapraz bulaşma, kişisel hijyen ve gıda zehirlenmeleri konularında eğitimler veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Silivri Haberleri