Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla Sunay Akın ve Nilgün Belgün gibi çok sayıda önemli isim Richard Bach’ın yazdığı ünlü kitap “Martı”yı sahnede Beylikdüzü halkı için baştan sona okudu. Ünlü Şair ve Yazar Sunay Akın da yakın tarih bilgisini etkileyici bir uslüpla yansıttığı söyleşisiyle büyük bir alkış aldı.
Beylikdüzü Belediyesi, Dünya Okuma Yazma Günü için hayata geçirdiği kitap okuma etkinliğini vatandaşların yanı sıra adeta görme engelli bireylere de atfetti. Sunay Akın, Nilgün Belgün, Erhan Bayladı, Ahu Özyurt, Sayım Çınar, Defne Yalnız, Necati Özkan, Korhan Abay ile CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu gibi ünlü sanatçı ve isimler, Richard Bach’ın kaleme aldığı “Martı Jonathan Livingston” adlı kitabı sahnede yüzlerce insana okudu. Etkinliğin ev sahibi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, bu profesyonellerin arasında "Konuk Okuyucu" olarak yerini aldı ve kitabın bir bölümünü seslendirdi.
“Seneye Olursa Yine Gelirim”
Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi’nde Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları için kurulan sahnede gerçekleşen kitap okuma etkinliğine vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. “Martı” kitabını seslendiren önemli şahsiyetlerin okuma performansları sayesinde organizasyon daha da ilgi çekici hale geldi. Ünlü Şair-Yazar Sunay Akın okuma sırası kendine geldiğinde, “Ben böylesine anlamlı bir etkinliğe ilk kez katılıyorum. Seneye olursa yine gelirim. Bu zihniyeti kutluyorum” dedi ve kitabı ahenkle seslendirdi. Herkesin bir bölüm okumasıyla tamamlanan kitabın sonunda tüm konuklara Belediye Başkanı İmamoğlu tarafından Teşekkür Plaketi takdim edildi.
“Görme Engelliler İçin Sesli Kitap Haline Gelecek”
Önemli bir sosyal sorumluluğa da imza atan değerli konuklar, sahnede okudukları kitabın montajlanarak “Sesli Kitap” haline getirilmesiyle görme engelliler için önemli bir hizmet sunmuş olacaklar. Çalışmanın tamamlanmasının ardından “Sesli Kitap”a dönüştürülecek Martı isimli kitap, Beylikdüzü Kültür Merkezi Kütüphanesi, ilgili kütüphaneler ve kuruluşlara armağan edilecek. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konunun ehemmiyeti üzerinde durarak, “Çok değerli misafirlerimiz ve sanatçılarımız burada bizimle. Duyduğumuz ve bildiğimiz kadarıyla öncesinde böyle bir etkinlik yapılmadı. Görerek okuyamayan vatandaşlarımızla bu hizmetimiz ile buluşmanın onurunu ve keyfini yaşıyorum. Etkinliğimizi geleneksel hale getireceğiz” diye konuştu. Dünya Okuma Yazma Günü’nde ayrıca akıllı telefonlar aracılığıyla yer bildirimi yapan ilk on kişiye Martı kitabı hediye edildi.
Sunay Akın’ın Söyleşisi Beylikdüzü’ne Coşku Kattı
Kitap Okuma etkinliğinin ardından sahne alan sevilen Yazar- Şair Sunay Akın anlamlı bir söyleşiye imzasını attı. Dünya ve Türkiye’den yakın tarihle ilgili çarpıcı örnekler veren Akın, bilhassa vurgulayıcı ses tonu ve etkileyici anlatımıyla izleyicilerinde büyük bir heyecan yarattı. Akın; İnsanlığa, sisteme ve yönetilme biçimlerine ironik dokundurmalar yaparak, “Hafızası belleği olan toplumlarda demokrasi gelişir. Bir ülkenin kütüphanelerdeki raflarının uzunluğu, müze sayılarının fazlalığı gerçek demokrasiyi gösterir” diye konuştu. Bir saate yakın süren söyleşisinde Sunay Akın son olarak ifade ettiği, “Bir milletin zenginliği hisse senetinde değil hissi senetindedir. Hissiyat olmazsa tükeniriz” dedi. Vatandaşların coşkulu alkışlarıyla karşılaşan Akın’a sunumundan dolayı teşekkür eden Başkan İmamoğlu, “Özellikle bu akşam kiminle geçirilirdi. Elbette ki Sunay Akın’la. Bizim İstanbul ve Türkiye’ye verecek mesajlarımız var. vatandaşlara bir de müjdemiz var. Beylikdüzü’ne Yakın Tarih Müzesi kuracağız. Bunu da sizin gibi üstatlardan yardım alarak yapacağız” dedi ve Sunay Akın’a hediyesini teslim etti.