İstanbul’un tanınmış balıkçısı Balıkçı Kenan’ın, yıllar önce başlayan uğraşlarıyla sürdürdüğü deniz canlıları ve deniz materyalleri koleksiyonu, kurulan deniz canlıları müzesinde halkla buluşuyor. Dünyada bir eşi benzeri daha bulunmayan Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesinde, nesli tükenmeye başlayan deniz canlılarından, tropikal bölgelerdeki deniz canlıları ve materyallerine kadar binlerce tür yer alıyor.
Halen Beylikdüzü Yeşilvadi Anadolu Caddesi üzerindeki Balıkçı Kenan Tesislerinde ücretsiz olarak hizmet veren müzede kış hazırlıkları da tamamlandı. Uzun süren çalışmalar sonunda mumya haline getirilen deniz canlılarının kışa yönelik bakımlarının yapıldığını ve yeni türlerinde müzeye dahil edildiğini söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, “Müzemizin kapıları herkese açık. Okullar açılacak çocuklarımızı yine burada ağırlayacağız. Ancak ders kitaplarından görebildikleri nesli tükenmiş deniz canlılarını çocuklarımız buraya gelip dokunarak inceleme fırsatı bulacaklar” dedi.
İstanbulluların Deniz Canlıları Müzesine yaz boyunca da büyük bir ilgi gösterdiğini söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, “Halkımızın gösterdiği ilgiden çok memnun kaldık. Ben bugün, tesislerimize gelip bu müzeyi gezip memnun kalanları gördükçe; ‘İyi ki böyle bir müzeyi kurmuşum’ diyorum. Buraya gelenlerin yaşadığı heyecan bana ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz mutluluk veriyor” diye konuştu. Balıkçı Kenan Tesislerinin sahibi Kenan Balcı, “Mumyalanmış, onlarca çeşit deniz canlısını tesislerimizde sergiliyor ve her geçen gün türlerin arasında yenisini ekleyebilmek için gayret gösteriyoruz. Halkımız; genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla, herkes diledikleri zaman gelebilir, müzemizi gezebilirler. Benim özellikle anne ve babalara bu konuda bir çağrım var. Çocuklarını getirsinler, müzeyi gezdirip deniz canlılarını tanıtsınlar. Ülkemizin 4 bir yanı deniz, çocuklarımızın da deniz canlılarını yakından tanıyıp, bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Karasularımızda yaşayan canlılarımızı daha iyi tanıyabilmeliler. Balık müzemize; Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ziyaretçilerimiz olduğu gibi, su ürünleri dalında eğitim veren hocalarımız ve akademisyenler de zaman zaman ziyaretlerde bulunup inceleme yapıyorlar. Halkımız yararlı bir tesis kurduğumuzu söyledikçe ben çok mutlu oluyorum. Bizim uzun uğraşlarla büyük emek harcayarak kurduğumuz müzemize gösterilen ilgi ve alaka beni son derece mutlu ediyor” dedi.