Bilgi Evi öğretmenlerine seminer

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evlerinin bu ayki zümre toplantısı Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantının ardından eğitimci Selahattin Yaylamaz, Bilgi Evi öğretmenlerine seminer verdi.
Cennet, Fatih, Halkalı, İnönü, Sefaköy ve Taştepe Bilgi Evleri öğretmenleri Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi seminer salonunda toplanarak, aylık zümre toplantılarını gerçekleştirdi. Öğretmenler toplantıda bilgi evlerini öğrenciler için daha da verimli yapmanın yolları, karşılaşılan sorunlar, yapılacak sosyal faaliyetler ve bundan sonraki süreçte izlenecek yollar gibi birçok konuda fikir alış verişinde bulunup, kararlar aldı. Zümre toplantısının ardından yapılan seminere Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu da katıldı.

  AMAÇ KALİTELİ BİR EĞİTİM
 
Bilgi Evleri Eğitim Koordinatörü Yüksel Çetin zümre toplantılarının yapılma amacının Türkiye çapında uygulanabilir bir Bilgi Evi modeli oluşturmak olduğunu söyledi. Çetin;"Zümre toplantılarımızda bir araya gelerek, yeni fikirler üretip, bu fikirler neticesinde de var olan yapıyı daha da güçlendirmek istiyoruz. Ayrıca bu seneden itibaren yaptığımız zümre toplantılarında öğretmen arkadaşlarımızın ufuklarını genişletebilecek, onların moral ve motivasyonlarını üst seviyeye çıkaracak eğiticimler çağırıyoruz ve onlara öğretmenlerimiz için seminer verdiriyoruz. Bu da öğretmenlerimizi donanımlı ve kaliteli hizmet veren bir eğitimci olmasına katkı sağlıyor.” dedi.
Yapılan zümre toplantısının ardından eğitimci Selahattin Yaylamaz, Bilgi Evi öğretmenlerine okuma zekası konulu bir eğitim semineri verdi. Öğretmenlere bol bol tavsiyelerde bulunan Yaylamaz, iyi öğretmen olabilmek için çok kitap okumanın birinci koşul olduğunu söyledi.
 
KİTAP OKUMADA SON SIRALARDAYIZ
 
Söyleşisine dünyada okuma zekasının gelişim sürecini anlatarak başlayan Yaylamaz; “Dünyada kitap okuma ve okuma zekasında son sıralarda yer alıyoruz. Bunun nedeni hep tembelliğe ve kolaycılığa alıştırılmamız. Üreten bir toplum olma yerine hep tüketen bir toplum konumundayız. Bu durumun değişmesi içinde olabildiğince çok kitap okumalıyız.” dedi.
Bir insanın yılda okuması gereken kitap sayılarını da veren Yaylamaz, “Bir insan yılda eğer 1 ile 10 kitap arasında okuyorsa alt düzey okuma zekasına, 21 ile 30 kitap arası okuyorsa orta düzey okuma zekasına 101 ve üzeri kitap okuyorsa deha okuma zekasına sahip olur. Eğer üreten bir toplum olmak istiyorsak yılda en azından 30 ile 40 adet arasında kitap okumalıyız.” diye konuştu.
 
BİLGİ EVLERİ ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR PROJE
 
Seminerin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Bilgi Evi öğretmenlerine seslenerek; "Yaptığınız çalışmalarla geleceğin Küçükçekmece’sini hazırlıyorsunuz. Bilgi Evleri projesi bizim belediye olarak en önem verdiğimiz proje. Bu projenin en önemli mimarları sizlersiniz." diye konuştu. 
Seminerin sonunda verilen kokteylde eğitimci Selahattin Yaylamaz’la sohbet eden öğretmenler, seminerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri