1 Temmuz 2012'de bütün fırınlarda yapılacak olan uygulamaya göre artık ekmeklerde daha az tuz olacak ve 300 gram ekmekte en fazla 1 gram tuz olacak.
Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk tuzun 1 gram azaltılmasının inmeye bağlı ölümleri yüzde 5, kalp krizine bağlı ölümleri ise yüzde 3 azaltacağına dikkat çekti.Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şerefnur Öztürk 18 yaş üstü her 3 kişiden 1'inin hipertansif olduğunu ve her 45 saniyede 1 kişinin inme geçirdiğini, her 3 dakikada 1 kişinin de inmeden kaybedildiğini açıkladı. Prof. Dr. Öztürk insanların tuzu azaltmak, sigarayı bırakmak gibi yaşam tarzında yapacakları küçük değişikliklerle daha uzun ömürlü ve sağlıklı olabileceklerine dikkat çekti.
Artık daha az öleceğiz!
1 Temmuz'dan itibaren çok önemli bir değişiklik oluyor. Ekmekteki tuz oranı azaltılacak.Uygulamayanlara ise ceza var.